قوي ترين نيروي زميني منطقه را داريم
امیر "پوردستان":

 

فرمانده نیروی زمینی ارتش گفت: قدرت دفاعی‌مان بسیار بالاست و با توجه به تجربیاتی که در دفاع مقدس به دست آورده ایم در حال حاضر قوی‌ترین نیروی زمینی منطقه را داریم.
به گزارش حوزه دفاعی- امنیتی باشگاه خبرنگاران به نقل از پایگاه اطلاع رسانی ارتش، امیر سرتیپ "احمدرضا پوردستان" فرمانده نیروی زمینی ارتش در گفت‌وگویی اظهار داشت: ازنظر تعدد سلاح‌های مورد نیاز در حوزه زمینی، اعم از تانک، توپخانه، پهباد، راکت اندازهای زمین به زمین، سامانه‌های جنگ الکترونیک و نیروهای ویژه کاربر این سلاح‌ها، قدرت دفاعی مان قدرت بسیار بالایی است و با توجه به تجربیاتی که در دفاع مقدس به دست آورده ایم در حال حاضر قوی‌ترین نیروی زمینی منطقه را داریم.
 
امیر پوردستان در خصوص توان دفاعی و آمادگی نیروهای مسلح کشورمان برای مقابله با تهدیدات موجود افزود: یکی از وظایف نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران رصد مداوم تهدیدات است و این تهدیدات در مرزها، منطقه و فرامنطقه رصد می‌شوند و کارشناسان اطلاعاتی این تهدیدات و تحرکات را تحلیل می‌کنند و متناسب با این تهدیدات، ظرفیت‌های دفاعی لازم را فراهم می‌کنند. 
 
فرمانده نیروی زمینی ارتش تأکید کرد: صنایع دفاعی ما ارتباط بسیار نزدیکی با مجامع دانشگاهی دارد و علاوه بر این، نیروهای مسلح افراد مبتکر و خلاقی دارند که می‌توانند تجهیزات و سلاح‌هایی را بسازند و در اختیار نیروهای مسلح بگذارند. همچنین با توجه به رصد مداوم تهدیدها و تحرکات، نیروهای مسلح ما هیچ‌وقت غافلگیر نخواهند شد و اگر تهدیدی خودنمایی کند، در کوتاه‌ترین زمان با آن مقابله و برخورد خواهد شد. 
 
خطوط قرمز از مرزهای ما بسیار دور است 
 
امیر پوردستان در ادامه با اشاره به تهدیدات نوین و راهکارهای مقابله با آن گفت: ما امروز با شیوه جدیدی از تهدیدها روبرو هستیم، تهدیدهایی که با تهدیدات گذشته فرق دارد و ما به‌عنوان بازوی جمهوری اسلامی ایران باید ظرفیت مقابله با تهدیدها را در خودمان ایجاد و تقویت کنیم. یکی از این تهدیدها فعالیت گروه هک‌های تکفیری در عراق، سوریه و اطراف ایران است. برای مقابله با این‌گونه تهدیدها، ما ظرفیت لازم را در خودمان ایجاد کرده‌ایم و تمامی حرکت‌های این گروهک‌ها را تحت نظر داریم. ما خطوط قرمزی را که از مرزهای ایران خیلی فاصله دارد، مشخص کرده‌ایم که اگر گروهک‌های تروریستی و تکفیری به این خطوط قرمز نزدیک شوند، ضربه سنگینی را به این گروهک‌ها وارد خواهیم کرد. 
 
نحوه مشارکت ایران در نبرد با داعش 
 
 فرمانده نیروی زمینی در مورد نحوه همکاری ایران با دولت عراق برای مبارزه با داعش گفت: عمده کمک‌های ما به کشور برادر، دوست و همسایه‌مان عراق، کمک‌های آموزشی بوده است و سعی کردیم که در حوزه آموزشی کمک‌های خاصی را به این کشور ارائه بدهیم و با توجه به اینکه مردم عراق تحت فشار مشکلات روزمره هستند، جمهوری اسلامی اجناس و کالاهای مختلفی را به عراق فرستاده است تا فشار وارده به مردم عراق کاهش یابد اما عمده کمک‌های نظامی ما کمک‌های آموزشی بوده است و اگر دولت عراق از ایران درخواست کمک‌های نظامی کند، قطعاً ما این درخواست را بررسی خواهیم کرد و با نظر ستاد کل نیروهای مسلح این کار انجام خواهد شد. 
 
ریشه‌های تاریخی شکل‌گیری داعش و نقش آمریکا 
 
 به گفته امیر پوردستان، ائتلافی که به سرکردگی امریکا علیه داعش تشکیل شده، نمی‌تواند راهکار مقابله با داعش باشد، چرا که اگر مقداری به عقب برگردیم خواهیم دید که داعش، زادهٔ همین کشورهای استکباری بود. یعنی داعش‌زاده تخیلات، تفکرات و راهبرد آمریکا در منطقه است. 
 
وی در پاسخ به پرسشی پیرامون عل تاریخی شکل‌گیری گروه‌های تکفیری گفت: اگر بخواهم به سابقه این گروهک تکفیری اشاره کنم، لازم است مقداری به عقب برگردم. این موضوع به مسائل مربوط به بعد از فروپاشی شوروی برمی‌گردد. بعد از فروپاشی شوروی، آمریکایی‌ها به عنوان تنها ابرقدرت معرفی شدند و بعد از چند سال یکی از موسسه‌های پژوهشی آمریکا، نظریه‌ای ارائه کرد مبنی بر اینکه قدرت جدیدی در حال شکل‌گیری است که اگر آمریکایی‌ها با آن مقابله نکنند، آمریکا را با چالش روبرو خواهد کرد. آن موسسه، این قدرت را این‌گونه معرفی کرد: "این قدرت، جهان اسلام است و از وحدت شیعه و سنی به وجود می‌آید و انقلاب اسلامی زمینه‌ساز آن است." 
 
پوردستان تصریح کرد: آمریکایی‌ها تحلیل بسیار زیادی داشتند و نهایتاً به این نتیجه رسیدند که باید خودشان وارد منطقه خاورمیانه و غرب آسیا شوند، اما برای این کار نیازمند بهانه بودند، بهانه را هم سازمان‌های اطلاعاتی موساد، اینتلیجنس‌سرویس و سیا طراحی کردند. یعنی حادثه ۱۱ سپتامبر، یک حرکت خیمه‌شب‌بازی بود که بهانه‌ای به دست آمریکا دهد که آمریکایی‌ها با توسل به آن وارد منطقه شوند. 
 
وی افزود: هدف آمریکا، مقابله با شکل‌گیری قطب قدرتی به نام جهان اسلام بود که بارقه‌های آن را داشتند می‌دیدند. یعنی بیداری اسلامی را می‌دیدند و متوجه شدند که کشورهای منطقه دارند بیدار می‌شوند. 
 
هدف اصلی آمریکا، مقابله با ایران بود 
 
پوردستان تصریح کرد: قصد آمریکا مقابله با جمهوری اسلامی ایران بود اما چون ظرفیت‌های جمهوری اسلامی ایران بالا بود یعنی هم رهبری هوشمندی داشت که خوب هدایت می‌کرد هم ملتی داشت که پشت سر رهبر بود هم نیروهای مسلح پا در رکاب و آماده‌ای داشت که می‌توانستند از ملت و کشورشان دفاع کنند، به همین خاطر مسیر و فلش‌هایش را به سمت عراق و افغانستان کج کرد تا شاید بتواند تحولی ایجاد کند و با جمهوری اسلامی ایران مقابله کند. در این اثنا خودشان دچار چالش شدند یعنی هزینه‌های سنگین اقتصادی، بی‌انگیزگی سربازانشان، نارضایتی‌های ملت‌هایشان، نارضایتی جامعه جهانی، سبب شد که آمریکایی‌ها راهبرد خود را عوض کنند و امروز جنگ نیابتی را در دستور کار قرار دادند و امروزه داعش به نیابت آمریکا، در منطقه می‌جنگد و آمریکا اصلاً هدفش از همایش و ائتلافی که تشکیل داده، مقابله با داعش نیست. اما چون احساس می‌کند که داعش نمی‌تواند این کشور را به اهداف خود برساند، حضور آمریکا به منزله تغییر یک راهبرد است. آمریکا آمده که حضور خود را در منطقه تثبیت کند و از طرفی دیگر بتواند این حضور را ادامه دهد و تا سال‌های دیگر بهانه‌ای برای ادامه حضور در منطقه داشته باشد. 
 
چرا مبارزه با داعش دشوار است؟ 
 
 فرمانده نیروی زمینی ارتش سپس در مورد دشواری‌های مقابله با داعش گفت: گروهک تروریستی – تکفیری داعش، علامت مشخصه‌ای ندارد، یک نیروی نظامی منظم نیست که دارای مواضعی باشد که بشود با بمباران هوایی یا موشک‌باران، آن را هدف قرار داد. این گروهک‌ها یکی از راهبردها، کاربردها و حرکت‌هایشان آن است که خود را در میان مردم پنهان می‌کنند و با مردم ادغام می‌شوند به همین خاطر، راه مقابله با داعش، موشک‌های توماهاوک نیست، هواپیمای استیلز نیست و من قاطعانه عرض می‌کنم، تمامی حرکت‌های آمریکا تا به حال، چه بمباران هوایی چه موشک‌باران هوایی، فقط زیرساخت‌های کشور سوریه و عراق را از بین برده است و نتوانسته کار دیگری انجام دهد و این عملکرد، به‌هیچ‌عنوان مقابله با داعش محسوب نمی‌شود. 
 
آمریکا اگر راست می‌گوید... 
 
 امیر پوردستان در ادامه معیاری برای تشخیص صداقت مدعیان مبارزه با داعش ارائه داد و گفت: اگر آمریکایی‌ها واقعاً در حرف خود صداقت دارند و می‌خواهند با داعش مقابله کنند، باید با کشورهایی که برای داعش پول و سلاح می‌فرستند، مقابله کنند. با کشورهایی که از داعش نفت می‌خرند، مقابله کنند. با کشورهایی که سرزمین خود را مدرسه کرده‌اند برای نیروهای تازه‌وارد که آنها را آموزش دهند و سپس به کشورهای سوریه و عراق بفرستند، با این کشورها باید مقابله کنند. اما در حال حاضر می‌بینیم که حرکتی فرمایشی به سرپرستی آمریکا انجام می‌شود که اسم آن را هم مقابله با گروهک تروریستی داعش گذاشته‌اند و قطعاً این حرکت، راه به جایی نخواهد برد و من فکر نمی‌کنم داعش با این حرکت‌ها تضعیف شود. 
 
انسجام شیعه و سنی، عامل عقب‌نشینی داعش 
 
 به گفته امیر پوردستان، آن چیزی که داعش را تضعیف و زمینگیر کرد، حضور مرجعیت شیعه و اهل سنت در میدان بود. یعنی زمانی که مرجعیت شیعه و مرجعیت اهل سنت وارد میدان می‌شوند و فتوا می‌دهند، گروه‌های انسانی راه می‌افتند، در اینجاست که ارتش عراق قوت، انسجام و اعتمادبه‌نفس می‌گیرد. و بعد از این حضور مرجعیت است که ما شاهد توقف داعش هستیم، داعشی که تا استان دیالی هم آمده بود و الان می‌بینیم که قدم‌به‌قدم و خاکریز به خاکریز دارد عقب‌نشینی می‌کند و قطعاً با این حضور گسترده مردمی و اعتمادبه‌نفسی که ارتش عراق پیدا کرده است، در آینده نزدیک شاهد اضمحلال داعش در عراق خواهیم بود. من فکر می‌کنم ارتش عراق ظرفیت بسیار خوبی دارد. هم در حوزه زمینی و هم در حوزه هوایی و هم در حوزه بالگردی قابلیت‌های خوبی دارد و این ارتش این صلاحیت و توانمندی را دارد که با داعش مقابله کند، ضمن این که از پشتوانه مردمی هم برخوردار است. اما اگر درخواست کمکی از جمهوری اسلامی ایران داشته باشند، در شورای عالی امنیت ملی مطرح خواهد شد و نیروهای مسلح ما آماده هستند که هرگونه کمکی که نیاز داشته باشند، مخلصانه به آنها کمک کنیم. 
 
مراحل طراحی تا تولید سلاح‌های جدید 
 
 فرمانده نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران در ادامه با تبیین مراحل طراحی و ساخت سلاح‌های جدید، تصریح کرد: ما بر اساس تجربیاتی که از جنگ‌های گذشته آموختیم، دکترین دفاعی خودمان را تعریف کردیم و بر اساس آن، تاکتیک‌ها و تکنیک‌ها را ترسیم کردیم، وقتی تاکتیک و تکنیک ترسیم می‌شود، نیاز به سلاح پیدا می‌کنیم تا بتوانیم متناسب با تاکتیک، سلاح را به کار بگیریم. این سلاح، در ابتدا یک ایده است، این ایده را به صنعت دفاعی می‌دهیم و به حمد الله با ظرفیتی که امروز، در صنعت دفاعی جمهوری اسلامی ایران وجود دارد، این ایده، خیلی زود تبدیل به محصول می‌شود و در اختیار ما قرار می‌گیرد، این در حوزه سخت‌افزاری است. در حوزه نرم‌افزاری نیز عرض کردم که تکنیک‌ها و تاکتیک‌های زیادی تعریف شده است. ما امروز به حمدالله هم از سلاح‌ها و تجهیزات بسیار خوبی در حوزه دفاع زمینی برخورداریم یعنی هم پهپادهای بسیار پیشرفته‌ای داریم که هم قابلیت شناسایی دارند، هم پهپادهای موشک‌انداز داریم، هم پهپادهای انتحاری داریم که دست بلند نیروی زمینی هستند و در دوردست‌ها می‌توانند ارادهٔ فرمانده را اجرایی کنند. 
 
قدرت دفاعی کشور هر روز ارتقا می‌یابد 
 
 فرمانده نیروی زمینی ارتش درباره خودکفایی و بهره‌مندی ارتش از سلاح‌های راهبردی گفت: صنعت دفاعی ایران، بسیار پیشرفته است و ما هیچ‌گونه مستشار خارجی در کشور نداریم. در زمان پیروزی انقلاب ۵۰ هزار مستشار خارجی در کشور حضور داشتند که با پیروزی انقلاب همه آنها به کشورهایشان بازگشتند و امروز صنعتگران نیروهای مسلح، این عرصه را اداره می‌کنند. تانک ذوالفقار به دست جوانان نیروی زمینی تولید و در اختیار نیروهای مسلح کشور قرار گرفته است. این تانک به عنوان یک تانک نمونه در تعدار بسیار بالایی تولید می‌شود. امروزه بالگردهای نیروی زمینی از قدرت خاصی برخوردار هستند و توان بالگردی نیروی زمینی توسط جوانان کشور به‌روز نگه داشته شده و هر روز پیشرفته‌تر می‌شود. موشک‌ها، موشک‌های هدایت‌شونده، راکت‌ها و سامانه‌های پرواز در شب نصب شده روی این بالگردها نشان از ابتکار، خلاقیت و توسعه صنعت دفاعی کشور است که سبب شده است نیروی زمینی بتواند در عرصه دفاع زمینی به خوبی انجام وظیفه نماید. 
 
راهبردهای ایران در مبارزه با تروریسم 
 
 وی درباره راهبردهای جدید ایران برای مقابله با تهدیدهای تروریستی از جمله تشکیل نیروی واکنش سریع گفت: نیروی زمینی در دو حوزه تهدیدات ناهمتراز از جمله مقابله با یک کشور فرامنطقه‌ای و حوزه فضای جنگ‌های نیابتی و مقابله با گروه‌های تروریستی قابلیت‌هایمان را افزایش داده‌ایم و نیروهای واکنش سریع خوبی در اختیار داریم که می‌توانند به خوبی وارد عرصه شوند و در این حوزه از تمامی ظرفیت‌های نظام جمهوری اسلامی ایران استفاده شده است و از طرح‌های مشترک با سپاه پاسداران بهره می‌بریم که در زمان خود، طراحی، تمرین و سازمان‌دهی شده‌اند و قابلیت اجرایی دارند و در صورتی که در این زمینه تهدیدی متوجه کشور باشد، با توجه به تجربیاتمان، توان مقابله با آن را داریم. 
 
امیر پوردستان در پایان و در پاسخ به سؤالی در مورد بزرگ‌ترین تهدید علیه کشور در شرایط کنونی خاطرنشان کرد: با توجه به مشکلاتی که آمریکا در منطقه با آن مواجه است، ما در معرض تهدید فرامنطقه‌ای قرار نداریم و در مورد گروهک‌های تکفیری و تروریستی تمهیدات لازم را پیش‌بینی کرده‌ایم.

|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : علی سعیدی
تاریخ : پنج شنبه 10 مهر 1393
مرزهاي جمهوري اسلامي ايران، بغداد و حرمهاي مطهر ائمه عليهم السلام خطوط قرمز کشورمان در عراق
گزارش/
جمهوری اسلامی ایران حرم مطهر امامان شیعه را به عنوان خاک امت اسلامی محسوب می‌کند، و تجاوز به آن را به هیچ قیمتی اجازه نمی‌دهد.

به گزارش خبرنگار سیاست خارجی باشگاه خبرنگاران ؛ مرزهای جغرافیایی هر کشوری در طول تاریخ بشر، همواره به عنوان خط قرمزی برای بیگانگان محسوب شده، که به وسیله آن اجازه هرگونه عملی به بیگانگان، تنها خارج از محدوده آن خط قرمز مرزی داده می‌شده است.

اما جمهوری اسلامی ایران ضمن اینکه مانند همه حکومتها در طول تاریخ به این مرزبندی پایبند است، به حفظ ارزشهای بنیادین جمهوری اسلامی که فراتر از مرزهایش قرار دارد نیز پایبند است.

مزار و مرقد امامان شیعه از جمله اماکنی هستند، که جمهوری اسلامی نه از حیث مالکیت جغرافیایی، بلکه از حیث ارزش انسانی و معنوی امامان شیعه ، به عنوان کسانی که تفکرات و آموزه‌هایشان در پیروزی انقلاب اسلامی و جنگ تحمیلی نقش اساسی و راهبردی داشته، آنها را به عنوان خط قرمز خود در مقابل  داعش و یا هر متجاوز دیگری ترسیم کرده است.

امامان شیعه، برای شیعیان ایرانی به قدری قابل احترام و عزیر هستند، که بسیاری از رزمندگان جنگ 8 ساله ایران، بیشتر از آنکه انگیزه جنگیدن خود را دفاع از مرزهای ترسیمی بشر عنوان کنند، دفاع از عقاید و ارزشهای اسلامی عنوان می‌کردند.

مقامات نظامی و نمایندگان مجلس ایران هم به صراحت اعلام کرده‌اند که "نزدیک شدن" به اماکن مقدسه ( نه تخریب اماکن) خط قرمز جمهوری اسلامی برای "انهدام" داعش است.

"نزدیک شدن" و "انهدام" دو واژه کلیدی در ادبیات ایرانیان است، که با شجاعت مشخص می‌کنند؛ اولا، برای برخورد با داعش منتظر توهین به اماکن مقدسه نخواهند بود و در صورت نزدیک شدن، عمل مناسب را انجام خواهند داد و ثانیا، برخورد با داعش، تنها به یک برخورد کوچک برای دور کردن آنها محدود نمی‌شود و انهدام آنها را در پی خواهد داشت.

دو ماه پیش که آمریکا و عربستان هنوز از حامیان اصلی داعش بودند، هنگامی که داعشی‌ها  اعلام کردند، قصد حمله به کربلا را دارند، سردار قاسم سلیمانی که مدتهاست نامش خواب شبانه را از طراحان داعش گرفته، پیامی را خطاب به داعش صادر کرد، که تن آل سعود از آن به لرزه افتاد! وی اعلام کرد: "اگر پایتان  به حرم سید الشهدا علیهم السلام برسد با کسب اجازه از مقام عظمای ولایت فرماندهی کل قوا حضرت آیت الله العظمی امام خامنه ای کربلای جدیدی را رقم خواهیم زد که تاریخ به خود ندیده باشد و نماز ظهر را با سربازان امام خامنه ای به جماعت در بقیع می خوانیم."


 قبرستان بقیع

پیام سردار سلیمانی آغازی برای پشیمانی عربستان و سپس آمریکا در حمایت از داعش بود. این عدم حمایت خیلی زود با عنوان خطر تروریست در ادبیات مقامات عربستانی و آمریکایی خودنمایی کرد، تا جایی که ترجیح دادند، به اذعان خودشان برای تضعیف داعش قدم بردارند، زیرا در صورت تضعیف داعش، آنها مجبور خواهند بود مطابق میل آمریکا و عربستان عمل کنند، اما در صورت قدرتمند بودن، نه تنها نافرمانی کرده، بلکه منافع آنها را نیز به خطر خواهند انداخت.

اما سوالی که اینجا مطرح می‌شود این است که چرا آمریکا و عربستان با وجود احساس خطر از داعش تنها به تضعیف آن فکر می‌کنند، و در راستای نابودی آن قدم بر نمی‌دارند؟ در پاسخ باید گفت: حتما وجود داعش برای آنها نفعی دارد، و نفع آن مشغول کردن و گرفتن انرژی از جمهوری اسلامی برای کمک به عراق و سوریه است، چرا که اگر دغدغه تروریست داشتند، هم‌اکنون گروهک تروریستی جبهه‌النصره را که در سوریه عملیات تروریستی انجام می‌دهند، مورد حمایت قرار نمی‌دادند!

گفتنی است حجت الاسلام والمسلمين روحانی طی مصاحبه‌اي با شبكه تلويزيوني "ان بي سي" آمريكا تاکید کرد: عتبات مقدسه، شهرهاي مذهبي همه شيعيان و مسلمان جهان هستند و اگر این شهرها و همچنین بغداد در خطر باشد اين خط قرمز ما است!

رئیس جمهوری افزود: براي اينكه اين شهرها به اشغال تروريست ها در نيايند از هر تواني استفاده خواهيم كرد و نخواهيم گذاشت بغداد و يا شهرهاي مقدسي مثل كربلا و نجف در اشغال تروريست ها قرار بگيرد.

خط قرمز خواندن "بغداد" در کنار سایر اماکن مقدسه توسط روحانی نشان می‌دهد، غفلت از حفظ بغداد منجر به  واگذاری کل عراق و در نتیجه اماکن مقدسه خواهد بود، بنابراین عدم وجود اماکن مقدسه در بغداد، چیزی از وظیفه جمهوری اسلامی در قبال حفظ بغداد نمی‌کاهد. 

در جدیدترین واکنش‌ها نسبت به مقابله با داعش فرمانده نیروی زمینی ارتش، امیر پوردستان همزمان با آغاز هفته دفاع مقدس با اشاره به رصد ارتش از تمامی حرکات در داخل کشور عراق، اعلام کرد: ما این آمادگی را داریم که در صورت نزدیک شدن داعش به مرزهایمان در عمق خاک‌های عراق، آنها را هدف قرار دهیم.


معاون ستاد کل نیروهای مسلح سرلشگر باقری نیز با بیان اینکه برای جمهوری اسلامی یک حاشیه امنیتی قائل هستیم، و نیروهای داعشی به خود اجازه نداده‌اند که فاصله 40 کیلومتری خود با ما را کمتر کنند خاطر نشان کرد: ما برای عتبات عالیات و مرقدهای ائمه اطهار(ع) در عراق خط قرمز قائل هستیم، طبیعتا اگر تهدید جدی نسبت به این مراکز باشد تصمیم جمهوری اسلامی ایران متفاوت خواهد بود؛ در حد فعلی کمک های مستشاری و آموزشی و راهنمایی و پشتیبانی عمومی کفایت می‌کرده است ولی اگر وارد خطوط قرمز ما شوند به طور طبیعی از محدوده امنیتی خود دفاع خواهیم کرد. 

با این سخن سردار باقری بر هر عقل سلیمی حجت تمام می‌شود، که مرقد ائمه اطهار(ع) در هر نقطه‌ای از جهان که باشد، برای مسلمین جهان همچون سفارتخانه امت اسلامی محسوب می‌شود، و تعدی به آن، یعنی تعدی به حریم امنیتی همه مسلمانان جهان! 

 


همچنانکه در ارتباطات بین ‌الملل، سفارت هر کشوری در کشور میزبان، به عنوان خاک کشور مهمان محسوب می‌شود، و تجاوز به آن، تجاوز به خاک کشور مهمان به شمار می‌رود، جمهوری اسلامی هم در رفتاری مشابه این اصل، حرم مطهر امامان شیعه را به عنوان خاک امت اسلامی محسوب می‌کند، و تجاوز به آن را به هیچ قیمتی اجازه نمی‌دهد.

البته سخنان روز یکشنبه سردار احمدی مقدم هم نشان داد، که برای مقابله با داعش نیازی به هزینه کردن از نیروهای نظامی نبوده، و نیروی انتظامی نیز برای برخورد با داعش در صورت نزدیک شدن به مرزهای ایران کفایت می‌کند.

شایان ذکر است امیر عبدالهیان نیز در راستای ترسیم خط قرمز، موضعی متناسب با جایگاه خویش گرفته بود و صراحتا اعلام کرده بود: ما هرگز اجازه نخواهیم داد رویاهای صهیونیستی در عراق و در منطقه ما برای تجزیه منطقه مهم و حساس غرب آسیا، به تحقق برسد.

شفافیت سخن این مقام ارشد سیاست خارجی، در آغاز تهاجم داعش به عراق نشان داد، وی دیپلماتی موقعیت شناس، شجاع و انقلابی است، که در حفظ منافع جمهوری اسلامی ضمن حرکت در حوزه عرف بین‌الملل، نه ترسی به دل راه می‌دهد، و نه چون بزدلان منتظر وقوع حوادث و دخالت قدرت‌های بزرگ می‌نشیند، و اگر تا به امروز هم داعشی‌ها نتوانسته‌اند به مرزهای ایران نزدیک شوند، همه از سر هوشمندی دستگاه سیاست خارجی و مبارزات نیروهای تحت فرمان سردار سلیمانی بوده است.

تاثیر قدرت نرم ایران در عراق هم این شجاعت را به مردم عراق داده است، که مقتدی صدر نیز در مقابل کسانی که روزی کشورشان در اشغال آنها بود، با صلابت سر راست کند و بگوید: در صورت بازگشت نظامیان آمریکایی به عراق آنها را هدف حمله قرار می دهیم.

عدم وجود این نوع ادبیات در سخنان شخصیتهای اجتماعی عراق در زمان اشغال، و استفاده از آن در زمان پس از اشغال و رابطه با ایران، پرده از جایگاه قدرت نرم ایران در شبکه‌های اجتماعی حقیقی عراق بر‌می‌دارد، که چگونه توانسته چتری را که اشغالگران در عراق پهن کرده بودند، با روشن کردن موتور خاموش افکار عمومی عراق، بر باد دهد.

و اکنون بازندگان اشغال دیروز، خوی جنایتکاریشان یاد عراق کرده و با به راه انداختن خیمه شب بازی داعش، قصد پهن کردن چتری دیگر دارند!

عملکرد سردار سلیمانی در آزاد سازی آمرلی ذهنیت غربی‌ها را از جدیت ایران در ترسیم خطوط قرمز راسخ کرده و حساسیتی را که دیروز با گوش می‌شنیدند، بعد از آزاد سازی آمرلی با چشم دیدند، و دریافتند که اگر جمهوری اسلامی موضعی را اتخاذ می‌کند، حتما قدرتی برای دفاع از آن موضع دارد.

قدرت رو به افزایش جمهوری اسلامی، آن را به نقطه‌ای رسانده که علیرغم حفظ مرزها و اماکن مقدسه، میتواند به قدرتهای بزرگ ولی بی تمدن و فرهنگ، که به پشتوانه سلاح و صنعت، سر از لاک برون آورده‌اند و در تاریخ چندصد ساله خود، چیزی جز غارت و جنایت برای بشریت نداشته‌اند، بگوید: اجازه تجزیه عراق را نمی‌دهیم!

این جمله چهار کلمه‌ای آغاز فروپاشی قدرتهایی است، که در این چندصد سال برای ترسیم مرز سیاسی کشورها تصمیم گیری می‌کردند، و خود را کدخدای دهکده نامیده بودند.

امروز ضمن اینکه خطوط قرمز غرب، خریداری ندارد، جمهوری اسلامی در شکستن آنها پیشروست، و خطوط قرمز جمهوری اسلامی که با خون گرم و جوشان هزاران شهید شکل گرفته، حرارتی از خود بیرون می‌دهد، که برای چشم دوختگان به منافع این کشور و متجاوزان آتشفشانی آماده فوران است.


|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : علی سعیدی
تاریخ : پنج شنبه 10 مهر 1393
آمريکا خالق داعش
امیر سرتیپ "نامی" در گفتگو با باشگاه خبرنگاران مطرح کرد
جانشین بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس گفت: داعش زمانی روز به روز در خاک سوریه پیشرفت داشت اما استفاده از بسیج و قدرت مردمی در سوریه باعث شد این کشور به پیروزی‌های ارزشمندی برسد.
امیر سرتیپ "محمدحسن نامی" جانشین بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس در گفتگو با خبرنگار دفاعی- امنیتی باشگاه خبرنگاران درباره آزادسازی شهر عدرا‌ البلد در سوریه اظهار داشت: داعش زمانی روز به روز در خاک سوریه پیشرفت داشت و الگویی که بتواند در آن دوران خود را نجات دهد نداشت اما استفاده از بسیج مردمی و قدرت مردمی باعث شد سوریه در مقابله با داعش به پیروزی‌های ارزشمندی برسد.  

 
جانشین بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس درباره توفیق ائتلاف ضدداعش افزود: هدف استکبار ضربه زدن به دولت‌های حامی مقاومت در منطقه است و آن‌ها از این ائتلاف نیات دیگری را دنبال می‌کنند.  
 
وی در پایان خاطر نشان کرد: آمریکا، رژیم صهیونیستی، عربستان و قطر که خود حامی و تشکیل‌دهنده داعش بودند با این ائتلاف به جایی نمی‌رسند و ائتلاف ضد داعش آمریکا مانند سایر ائتلاف‌های دیگر شکست خواهد خورد.  


|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : علی سعیدی
تاریخ : پنج شنبه 10 مهر 1393
مأموريت بعدي داعش روسيه و چين است
پایگاه خبری-تحلیلی "ولترنت":
گروه بین‌الملل مشرق- "تیری میسان" مؤسس پایگاه خبری-تحلیلی "ولترنت" طی مقاله‌ای ضمن تشریح مختصری از تاریخچه شکل‌گیری داعش، توضیح می‌دهد که چگونه کشورهای غربی به ویژه آمریکا همراه با ناتو با ارسال سلاح برای ارتش آزاد سوریه و گروهک‌های دیگر و همچنین طراحی ساختار فرماندهی در این گروهک‌ها، داعشی را به وجود آورده‌اند که قرار است بعدها حوزه فعالیت‌های تروریستی خود را به چین و روسیه نیز گسترش دهد.


مبارزان ارتش آزاد سوریه سوار بر خودرویی مجهز به راکت‌انداز در دیر الزور جولان می‌دهند

 

در‌ حالی‌که افکار عمومی جهان غرب را با تشکیل یک ائتلاف بین‌المللی ظاهری علیه داعش فریب داده‌اند، تغییر و تحولات در این گروهک محتاطانه و با دقت نظر صورت می‌گیرد. افسران رده بالای آن دیگر از اعراب نیستند و اغلب گرجستانی‌ها و چینی‌ها اختیارات را به‌دست دارند. این تغییر و تحولات نشان می‌دهد ناتو دست آخر تصمیم خود را گرفته و می‌خواهد از داعش در روسیه و چین استفاده کند. ازاین‌روست‌که این دو کشور باید هم‌اکنون علیه جهادیون واکنش نشان دهند، پیش از آن‌که آن‌ها برگردند و در کشورهای هدف بذر هرج‌ومرج و آشوب بپاشند.

 

در ابتدای کار، داعش، ریشه عربی داشت. این سازمان از القاعده عراق نشئت گرفته است که با مهاجمین آمریکایی نمی‌جنگید و درعوض با شیعیان عراق درافتاده بودند. ابتدا "دولت اسلامی در عراق" و "دولت اسلامی در عراق و شام" خوانده می‌شد. ارتش آمریکا در اکتبر 2007، شمار اعضای خارجی این سازمان در نزدیکی سنجار را 606 نفر ثبت کرد. این افراد فهرست‌بندی شده و کارشناسان دانشکده افسری "وست پوینت" آمریکا آن‌ها را مورد بررسی قرار دادند.

 

از طرفی، "البغدادی" سرکرده گروه، چند روز پس از دستگیری گفت که شمار اعضا 200 نفر و همگی عراقی بودند. این دروغ با دروغ‌های دیگر سازمان‌های تروریستی در سوریه که می‌گفتند تنها به صورت اتفاقی چندین خارجی را به گروه اضافه کرده‌اند، بی‌شباهت نیست. این‌درحالی‌است‌که ارتش سوریه شمار جهادیون خارجی را که طی سه سال گذشته در سوریه جنگیده‌اند، 250 هزار نفر برآورد کرد. علاوه‌براین، "خلیفه ابراهیم" (عنوان جدید البغدادی) اکنون مدعی است که سازمانش بیش‌تر از خارجی‌ها تشکیل شده و این‌که سرزمین سوریه و عراق دیگر به سوری‌ها و عراقی‌ها تعلق ندارد و ملک مطلق جهادیون زیر دست اوست.

 

طبق آمار به‌دست آمده در سنجار، 41 درصد از تروریست‌های خارجی عضو "داعش عراق" تابعیت سعودی داشته، 18.8 درصد لیبیایی و تنها 8.2 درصد سوری هستند. چنانچه این آمار و ارقام را نسبت به جمعیت هر کشور بسنجیم، مردم لیبی دو برابر سعودی‌ها و پنج برابر سوری‌ها، نیرو تامین می‌کنند.

"ترخان باتیراشویلی" عضو سابق ارتش گرجستان، با نام "ابوعمر الشیشانی" یکی از سرکرده‌های داعش شد

 

در خصوص جهادیون سوری می‌توان گفت که از سراسر شهرهای سوریه حضور دارند، بااین‌حال 34.4 درصد از آن‌ها از "دیرالزور" می‌آیند. این شهر پس از عقب‌نشینی داعش از "رقه"، به پایتخت داعش تبدیل شده است. دیرالزور در سوریه به داشتن جمعیت غالباً سنی که زندگی قبیله‌ای دارند، شهرت دارد. در ضمن این شهر دارای اقلیت کرد و ارمنی است. از سویی، آمریکا تا کنون توانسته تنها شهرهایی در افغانستان، عراق و لیبی را هدف قرار دهد، یعنی کشورهایی که جمعیت قبیله‌ای دارند. با این دید، می‌توان در دیرالزور و کلاً قسمت شمال شرق سوریه هم که ساختاری مشابه دارد، دست به حملات موفقیت‌آمیز زد. این در حالی است که آمریکا در سایر نقاط سوریه به موفقیت نظامی نخواهد رسید.

 

 

در دو هفته گذشته، در داعش روندی مبنی بر پاک‌سازی افسران ارتشی کشورهای شمال غربی آفریقا آغاز شده است. ازاین‌رو، تونسی‌هایی که مقصدشان فرودگاه ارتش در رقه بود در تاریخ 25 آگوست به‌دلیل نافرمانی از اوامر بازداشت و توسط مقامات بالا مجازات شدند. "دولت اسلامی" یعنی مبارزان عرب سر جای تعیین‌شده خود قرار بگیرند و افسران چچنی هم که سرویس مخفی گرجستان تأمین کرده، به پست‌های بالاتر ارتقا پیدا کنند.

 

چینی‌ها به عنوان تازه‌ترین دسته جهادیون دست به تحرک زده‌اند. از ژوئن امسال، آمریکا و ترکیه صدها معارض چینی را به همراه خانواده‌هایشان به شمال شرق سوریه منتقل کرده‌اند. برخی از آن‌ها هنوز نرسیده، افسر شدند. این افراد اکثراً از ترک‌های سنی‌مذهب اهل جمهوری خلق چین، هستند.

 

با این وضع، واضح است که داعش دامنه عملیاتش را به روسیه و چین خواهد کشاند و هر دو کشور، هدف نهایی این گروهک هستند. در آینده‌ای نه‌چندان دور، ناتو کمپین تبلیغاتی تازه‌ای به راه می‌اندازد. از طریق هوا، جهادیون را از عراق بیرون کرده و کاری می‌کند که در دیرالزور ساکن شوند. سازمان سیا نیز تامین‌کننده پول، سلاح و مهمات و اطلاعات برای "انقلابیون میانه‌رو سوری" عضو ارتش به‌اصطلاح آزاد سوریه می‌شود. این‌ها سپس نقاب عوض کرده و زیر پرچم داعش فعالیت می‌کنند. این موضوع از ماه مه 2013 به جریان افتاده است.

 

در ماه مه 2013، مک‌کین به سوریه آمد تا با سردمداران ارتش آزاد دیدار کند. طبق عکسی که در آن زمان از این واقعه منتشر گردید، در این میان فردی به نام "ابویوسف" بود که از سوی وزارت خارجه آمریکا با عنوان "ابودعا"(همان "خلیفه ابراهیم" کنونی) رسماً تحت پیگرد است. ازاین‌رو می‌توان نتیجه گرفت که همان فرد همزمان هم جزء ارتش آزاد بوده و هم سرکرده افراطیون در داعش.

"جان مک‌کین" و سرکرده‌های ارتش آزاد؛ فرد عینکی، "سلیم ادریس" است

 

 

با افشای این موضوع، صحت سندی مشخص می‌شود که "بشار جعفری" نماینده سوریه در تاریخ 14 ژوئیه در سازمان ملل به شورای امنیت عرضه کرد. نامه‌ای که در ادامه می‌آید، نوشته "سلیم ادریس" فرمانده کل ارتش آزاد مورخ 17 ژانویه 2014 است: "بدین‌وسیله به اطلاع می‌رساند مهماتی که از سوی رؤسای ستاد به سران شورای نظامی انقلاب در منطقه شرق ارسال گردید می‌بایست برابر با آن‌چه توافق حاصل شد، توزیع گردد: دو سوم به جبهه النصره و یک‌سوم باقیمانده بین ارتش و عوامل انقلابی در صحنه نبرد علیه امارت اسلامی در عراق و خاور نزدیک (IEIL). قبلاً از ارسال رسید دریافت مهمات تشکر می‌شود. لطفاً کمیت و کیفیت‌ها را قید بفرمایید و حتماً امضاها از سوی سران و فرماندهان باشد تا ما بتوانیم آن‌ها را به دوستان ترک و فرانسوی بفرستیم."

 

به بیان دیگر، دو عضو ناتو (ترکیه و فرانسه) دو سوم مهمات جبهه النصره را تامین کرده‌اند. النصره‌ای که در فهرست گروهک‌های متعلق به القاعده شورای امنیت قرار دارد. یک‌سوم دیگر به ارتش آزاد رسیده تا بتواند با داعش مقابله کند که یکی از فرماندهان خود ارتش آزاد، سرکرده آن است. درواقع آن‌چه اتفاق افتاد این بود که ارتش آزاد از صحنه کنار رفت و دو سوم مهمات به النصره اختصاص‌یافته و یک‌سوم به داعش اهدا شد. ناتو با این ابزار دوکاره قادر است گروه‌گروه جهادیون را بر سر سوریه بریزد و در عین حال ادعای مبارزه با آن‌ها را داشته باشد.

 

از طرفی، وقتی کار ناتو با ایجاد هرج‌ومرج در جهان عرب (از جمله متحدش یعنی عربستان) تمام شد، داعش را به جان دو قدرت بزرگ روسیه و چین می‌اندازد. درست به همین خاطر است که این دو کشور می‌باید در این برهه از زمان مداخله کرده و این ارتش خصوصی تحت تعلیم ناتو در جهان عرب را در نطفه خفه کنند. درغیراین‌صورت، رویارویی بعدی مسکو و پکن با این گروه در خاک کشورشان است.


|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : علی سعیدی
تاریخ : پنج شنبه 10 مهر 1393
آيا ايران واقعاً توان ايستادگي در مقابل حملات نظامي آمريکا را دارد؟
موازنه‌های قدرت و وحشت تهران - واشنگتن؛
جنگ با جمهوری اسلامی ایران در طول مرزهای دو کشور نخواهد بود بلکه آمریکا باید نظامیان خود در فاصله چند هزار کیلومتری از مرزهای آمریکا به جنگ ایران بفرستند و مسیرهای امنی را برای سوخت گیری هواپیماها ایجاد کنند.

آیا ایران واقعاً توان ایستادگی مقابل حملات نطامی آمریکا را دارد؟گروه بین‌الملل مشرق - دو هفته پیش خبری منتشر شد که با پوشش رسانه‌ای کامل از سوی رسانه‌های غرب‌گرا همراه نبود، اما متخصصان و عناصر با اطلاع آن را با نهایت دقت دنبال کردند.خبر این بود: ایران اولین آزمایش سامانه دفاع هوایی خود موسوم به باور 373 را انجام داده است، سامانه‌ای که گفته می‌شود برابر یا نسخه کپی برداری شده از سامانه اس 300 روسیه است. 

رسانه‌های ایرانی با انتشار این خبر، تصاویری از موشک‌های ویژه سامانه باور را نشان دادند، این موشک‌ها تا حد زیادی به  موشک‌های اس 300 شبیه بود. این سامانه از چند رادار با بردهای متفاوت تشکیل می‌شود که بخشی از آنها توسعه سلاح‌های قدیمی آمریکایی بودند و برخی دیگر نیز نسخه برداری از رادارها و موشک های خارجی بودند. 

روزنامه الاخبار نوشت: ارزیابی توان نظامی ایران مأموریت بسیار پیچیده ای است، بسیاری از پروژه‌های نظامی ایران به صورت محرمانه دنبال می‌شوند و تنها بعد از تکمیل شدن هستند که اعلام می‌شوند، این موضوع در مورد ابهامات وزارت دفاع ایران نیز قابل مشاهده است، برخی از نمونه های مطالعات و آزمایش‌های انجام شده در ایران از طریق رسانه‌ها به نمایش گذاشته می شود و برخی دیگر از دستاوردهای فعلی و جنگ روانی و تبلیغاتی نیز با هدف گمراه کردن دشمن انجام می‌شود. 

همچنین بسیار اتفاق می‌افتد که روزنامه‌ها و رسانه‌های ایرانی بیانیه‌های ارتش را به صورت اشتباه منتشر می کنند، چرا که از روند فعالیت‌های نظامی و پوشش آنها به صورت کامل ناتوانند، همین موضوع باعث اشتباه بیشتر تحلیلگران مسایل نظامی می‌شود. 

ما می دانیم که آمریکا و اسرائیل به صورت جدی به جنگ با ایران یا دست کم حمله به تاسیسات هسته‌ای این کشور و سایر اهداف نظامی فکر می‌کنند. این تفکر از زمان اشغال عراق تاکنون وجود داشته است. حتی در سال 2006 یکی از بزرگترین شرکت‌های انرژی در دنیا از سوی سرویس اطلاعاتی روسیه گزارشی را دریافت کرده بود که نشان می‌داد این حمله در چند ماه آینده روی خواهد داد. اما چیزی که این رویارویی را سالها به تعویق انداخته تا جایی که این سناریو را نزدیک به بعید کرده و حتی ارتش آمریکا دیگر متمایل به انجام آن نیست، عوامل متعددی دارد.  

اگر هدف از این مقاله ایجاد مقایسه بین توانمندی‌های نظامی ایران و آمریکا باشد، پاسخ به این سوال روشن است، هیچ ارتباطی بین منابع و امکانات دو کشور وجود ندارد، نه از ناحیه بودجه و نه از سطح تکنولوژیکی و تجهیزات و تسلیحات. 

جنگ با جمهوری اسلامی ایران در طول مرزهای دو کشور نخواهد بود بلکه آمریکا باید نظامیان خود در فاصله چند هزار کیلومتری از مرزهای آمریکا به جنگ ایران بفرستند و مسیرهای امنی را برای سوخت گیری هواپیماها ایجاد کنند. آنها باید دریای عظیمی مانند خلیج فارس را در اختیار داشته باشند و در بیشتر مراکز پهنای آن از دویست کیلومتر و عمق آن از 50 متر بیشتر باشد تا تجهیزات آمریکایی بتواند در آن قدرت مانور داشته باشند. 

نیروی دریایی آمریکا در دهه هشتاد و با سوء استفاده از شرایط جنگی بین ایران و عراق وارد منطقه خلیج فارس شد. این اقدام البته بعد از مجموعه درگیری‌هایی صورت گرفت، چرا که ایران و عراق هیچ یک به این حضور راضی نبودند. یک هواپیمای عراقی در سال 1987 یک کشتی کوچک آمریکایی را هدف قرار داد که در این حمله 35 آمریکایی کشته شدند. عراقی ها البته اعلام کردند که این حمله را به اشتباه انجام داده‌اند، اما برخی ناظران سیاسی بر این باورند که این حمله پیامی به آمریکا برای عقب راندن نیروی نظامی خود از منطقه راهبردی خلیج فارس است. 

این فرضیه بویژه زمانی تقویت شد که ادعا شد که این خلبان تحت مجازات قرار نگرفته و حتی بعد از این حادثه تشویق هم شده است. آمریکا عراق را مجبور کرد تا در سال 2011 برای این حادثه بالغ بر 400 میلیون دلار خسارت به خانواده قربانیان و اسرای جنگی آمریکا در حمله‌های متعدد این کشور به عراق، بپردازد. 

در جنگ خلیج در سال 1991 این نفوذ آمریکا تقویت شد و این کشور مراکز و پایگاه‌های دائمی و ساختارهای حمایت کامل برای خود دست و پا کرد. این کشور در همین راستا توافقنامه های شبه استعماری با برخی رژیم های عربی حاشیه خلیج فارس امضا کرد. 

در این معنا می توان گفت که چین و ایران با هم موقعیت مشابهی دارند، چرا که هر دو کشور هدف نظامی مشخصی را برای خود انتخاب کرده اند. مقابله با هجمه غربی با همراهی هم پیمانان منطقه‌ای آنها و ممانعت از تسلط کامل برای آب‌های منطقه‌ای در اطراف این کشورها. 

تفاوت بین این دو طرف این است که چین انتظار رویارویی محدود و البته خشن در دریای جنوب را دارد، اما این جنگ برای رقابت نفوذ است و پکن می‌داند که این درگیری نمی‌تواند به حمله و اشغال چین یا هدف قرار گرفتن قلب نظام این کشور و از بین رفتن اقتصاد آن منجر شود، چرا که چین قدرت بازدارندگی اتمی دارد و ایران این قدرت را در دست ندارد. 

البته شرایط در جبهه مختلف است و خلیج فارس به عرصه کاملی برای جنگ احتمالی تبدیل نخواهد شد. چرا که بیشتر سامانه‌های تسلیحاتی ایران بر تهدید نیروهای آمریکایی متمرکز شده است. به عنوان مثال ایران موشک های ضد کشتی را از چین وارد کرده است، این موشک ها از نوع سی 801 و سی 802 هستند. ایران این موشک‌ها را توسعه داده و نسل جدیدی از آنها را طراحی کرده که بالغ بر 200 کیلومتر برد دارند و سامانه‌های هدفگیری متعددی نیز دارند. 


البته آمریکا در حالت عادی می‌تواند در صورت بروز جنگ رزم ناو ها و ناوگان‌های خود را به گونه‌ای طراحی کند که مسافتی در محیط 400 کیلومتری به عنوان منطقه ممنوعه ایجاد کنند که هیچ کشتی یا هواپیمایی قادر به نفوذ به آن نباشد، اما در خلیج فارس این وضع متفاوت است، چرا که فاصله بین خشکی‌های ایران تا پایگاه ناوگان پنجم دریای آمریکا در بحرین تنها 190 کیلومتر است و این به معنای آن است که هر قطعه نظامی آمریکا در خلیج فارس در معرض هدف این موشک‌ها قرار دارند. 

آیا ایران واقعاً توان ایستادگی مقابل حملات نطامی آمریکا را دارد؟

موشک‌هایی که از کشتی‌های سریع‌السیر یا هواپیماها شلیک می‌شوند و علاوه بر این‌ها ایران تعداد بسیار زیادی سکوی زمینی و متحرک برای پرتاب موشک دارد که در طول ساحل شرقی خلیج فارس گسترده شده است. 

البته رزم ناوهای کوچک ایران نیز در برابر رزم ناوهای آمریکایی و هواپیماهایی که برای سرکوب این نوع تهدیدات وجود دارد، کاری از پیش نمی‌برد، اما باز هم در خلیج فارس اوضاع متفاوت است، چرا که بمب‌های دریایی سلاح گسترده ای برای نیروهای آمریکایی به شمار می‌رود، آنهم در خلیجی که مملو از اهداف کوچک و بزرگ است، همچنان رزم ناوهای آمریکا نمی توانند در خلیج فارس فعالیت خوبی داشته باشند و به علت عمق کم در بیشتر بخش های خلیج فارس زمین گیر می‌شوند. 


این معادله در مورد سایر پایگاه‌های کشورهای همسایه ایران نیز وجود دارد. برخی از ایرانی‌ها می‌گویند که موشک‌های فاتح 100 دقت بسیار بالایی دارند و دست کم تاکنون سه نسل از آنها تولید شده است. ایرانی‌ها این موشک را موشک لبنان می خوانند، چرا که برد آن و شرایط محیطی آن با جغرافیای لبنان تناسب زیادی دارد و اصلا برای همین کشور ساخته شده است. 

فاتح البته می تواند پایگاه‌های آمریکا در قطر و امارات و عربستان سعودی را تهدید کند. همچنین تاسیسات نفتی و مراکز صادراتی در این کشورها نیز هدف این تهدیدات هستند. 

ایران طبعا علاوه بر فاتح تعداد زیادی از موشک های شهاب 2 و شهاب 3 را در اختیار دارد، چرا که سالها از تولید انبوه آن‌ها گذشته است. این‌ها می تواند سامانه های دفاع موشکی مستحکمی برای ایران در خلیج فارس یا حتی افغانستان ایجاد کند.

آیا ایران واقعاً توان ایستادگی مقابل حملات نطامی آمریکا را دارد؟

جنگ بدون مرز: 

دو عامل اساسی وجود دارد که عوامل اصلی تردید آمریکا در ورود به ماجراجویی نظامی با ایران به شمار می‌ورد، اول اینکه منحصر شدن این جنگ در مرزهایی که آمریکا می‌خواهد باقی بماند، سخت است. نکته دوم اینکه جنگ بر ضد ایران اولین جنگی خواهد بود که ارتش آمریکا بر اساس شرایط جنگ‌های نوین باید وارد آن شود، چرا که ایران ارتشی متعلق به یک قرن پیش ندارد، بلکه ایران به خوبی نقاط قوت آمریکا را شناخته و تجهیزات لازم برای از بین بردن کارآیی آن ها را فراهم کرده است. 


به عبارت دیگر جنگ با ایران به معنای یک عرصه برای به نمایش گذاشتن تکنولوژی برتر آمریکایی نیست، چرا که ارتش آمریکا به خوبی می‌داند که در این جنگ در معرض ایجاد اختلال در رادارها و سامانه‌های جی پی اس خود قرار می گیرد و حتی ممکن است هواپیماهای بدون سرنشین نتوانند از طریق ماهواره با پایگاه‌های خود ارتباط بگیرند.به این معنا آمریکا از فعالیتهای اطلاعاتی و الکترونیک محروم خواهد ماند.

این در حالی است که این تجهیزات رکن اساسی دیدگاه های جنگی آمریکا در جنگ های امروزی را شامل می‌شود. به عنوان مثال غیر ممکن است که آمریکا بتواند بدون سامانه جی پی اس از سامانه‌های موشکی دوربرد خود استفاده کند. تنها راه استفاده از تجهیزات در این شرایط استفاده از سامانه‌های لیزری یا دوربینی خواهد بود و این نیز مستلزم استفاده از بمب‌افکن ها یا هواپیماهای بدون سرنشین و پرواز آنها در نزدیکی هدف خواهد بود که خطرات دفاع هوایی ایران آن را تهدید می‌کند. 

این نگرانی‌ها مبالغه یا ارزیابی‌های صرف نیست، بلکه تمام اینها مبتنی بر واقعیت‌هایی است که در میدان عمل به اثبات رسیده است، به عنوان مثال ایران سال گذشته یک هواپیمای بدون سرنشین آمریکا را از آسمان خود فرود آورد. آمریکایی ها در آن زمان از این اقدام غافلگیر شدند، چرا که ایران ماهواره‌های جاسوسی آمریکایی که بر فراز ایران قرار داشت را کور کرد و این کار احتمالا با شعاع لیزر و پرتو آن در عدسی ماهواره‌های صورت گرفت. 

نتیجه این حوادث این است که ایران رادارها و تجهیزات اطلاعاتی را در اختیار دارد که می‌تواند هواپیماهای رادارگریز و ماهواره های آمریکایی در مدار کوتاه را رصد کند. این برای نظریه پردازان جنگی نگرانی های زیادی ایجاد می‌کند. بمب‌افکن های بی 2 آمریکا که نوک پیکان آمریکا در حمله هوایی است، کند و با قابلیت مانور پایین است، این بمب‌افکن ها بیشتر بر ویژگی اختفای خود حساب می‌کنند تا بتوانند وارد حریم هوایی دشمن شوند و دفاع هوایی آن ها را هدف قرار دهند، این در حالی است که ایران ثابت کرده که قدرت شکست دادن تکنولوژی رادارگریزی آمریکا را دارد و به این ترتیب گران‌قیمت ترین بمب افکن های آمریکا که این کشور کمتر از 20 فروند از آن‌ها را در اختیار دارد، هدفی آسان برای دفاع ضد هوایی ایران به شمار می‌رود. 

آیا ایران واقعاً توان ایستادگی مقابل حملات نطامی آمریکا را دارد؟


از سوی دیگر آمریکا عادت کرده که ارتش های جهان سوم را تهدید کند و به این ترتیب قدرتی پوشالی برای خود درست کند، قدرتی که بیشتر ناشی از رویکردهای تبلیغاتی است و از فعالیت‌های نظامی جدی دور است، این در حالی است که شبه نظامیان حمایت شده ایرانی وعملکرد آن‌ها در لبنان و غزه و عراق مرز بین واقعیت و تبلیغات را روشن کرده اند. 

آنها چهره خود را به عنوان چهره‌ای شکست ناپذیر در عرصه مبارزاتی نشان می‌دهند که می‌تواند با هر نیروی مهاجمی جنگ کند. وقتی که کشتی جنگی هانیت در سال 2006 از سوی یک موشک ساخت ایران هدف قرار گرفت، بسیاری از کارشناسان اعلام کردند که جنگ بر ضد ایران سالها به تعویق افتاد. عرب ها اولین کشورهایی بودند که از موشک های ضد کشتی در تاریخ فعالیت‌های نظامی خود استفاده کردند. در این راستا قایق جنگی مصری موفق شد ناوشکن اسرائیلی ایلات را در اکتبر سال 1967 با موشک های روسی استیکس هدف قرار دهد و آن را غرق کند.

این حمله توان نظامی برای مبارزات دریایی دنیا را به لرزه درآورد و همه متوجه شدن که این موشک ها یک قایق کوچک را قادر می سازد که یک کشتی با حجم چند برابری خود را منهدم کند. اما عرب ها در طول 40 سال گذشته نتوانستند این حادثه را تکرار کنند تا اینکه در سال 2006 این اتفاق بار دیگر رخ داد. همین ایده در مورد بمب ها نیز مطرح است و نیروهای نظامی آمریکا ترس زیادی از این تاکتیک در عراق داشتند. همین تاکتیک‌ها اسرائیل را در غزه و لبنان زمینگیر کرد و توان بالای نیروهای آموزش دهنده ایرانی در سوریه نیز همین کار را می‌کند. 

از سوی دیگر شرایط درگیریها آمریکا را از اینکه برای یک حمله محدود یا کنترل شده وارد عمل شود، منع می‌کند. این را سیمور هرش در تحقیقات خود در این موضوع از سالها قبل تشریح کرده است. نظامیان آمریکایی می دانند که منحصر کردن جنگ بر ضد ایران مانند عراق در سال 1991غیر ممکن است، بدون ایجاد پایگاه‌های هوایی در منطقه نمی توان تاسیسات هسته‌ای ایران را موشک باران کرد. 

در این صورت آمریکا باید سکوهای پرتاب موشک را نیز منهدم کند. اجرای این طرح نیز ممکن نیست، چرا که منطقه خلیج فارس مملو از موشک های ضد کشتی است. به این ترتیب اهداف آمریکا لحظه به لحظه گسترده تر می‌شود تا اینکه تمام سواحل ایران را در بر گیرد و آمریکا برای انجام این حمله باید بسیاری از تاسیسات نظامی ایران را هدف قرار دهد. 

به این ترتیب طرح جنگی محدود آمریکا تبدیل به یک جنگ فراگیر می‌شود که صدها و شاید هزاران هدف دارد. حتی سیمور هرش به نقل از برخی منابع گزارش داد که ژنرال های آمریکایی تفکر جدی را در مورد استفاده از بمب اتمی برای خاموش کردن خطوط دفاعی ایران می‌کنند. 

به این ترتیب حمله به ایران قمار خطرناکی است. با این وجود برخی از تحلیلگران آمریکایی بویژه آنهایی که با اسرائیل رابطه نزدیک‌تری دارند، می‌خواهند دولت آمریکا را به حمله به ایران تحریک کنند، آنها مدعی هستند که ناوگان دفاعی ایران نمی تواند ناوگان پیشرفته آمریکا در خلیج فارسی را هدف قرار دهد. اما هیچ دولتی در دنیا نمی‌تواند خود را در ماجراجویی جنگی وارد کند که هزینه یک اشتباه در آن غرق شدن ناوهای هواپیمابر این کشور یا انهدام پایگاه های حاوی هزاران نظامی آنها باشد، به این ترتیب هزینه‌ها بالاتر خواهد رفت. 

از سوی دیگر هر نوع تاخیر در حمله به ایران باعث پیچیده‌تر شدن و مشکل تر شدن اوضاع می‌شود. حمله به ایران در سال 2004 آسانتر از سال 2007 بود و همین حمله در حال حاضر قابل مقایسه با سال 2007 نیست، چرا که ایران توانمندی های نظامی جدید را ایجاد کرده و خطوط تولیدات تسلیحات و موشک‌های خود را متمرکز کرده است. موشک هایی که همه ساله برد و دقت هدف گیری آنها بیشتر می‌شود. ایرانی‌ها حتی کلاهک‌های جنگی قدیمی را به موشک های شهاب 3 با کلاهک‌های جدید و فعال‌تر و دقیق‌تر تبدیل کرده‌اند. 

از همین روست که اسرائیلی‌ها برای حمله آمریکا به ایران عجله دارند، آن‌ها اینگونه استدلال می کنند که هر تاخیری در حمله به ایران باعث افزایش سختی‌های آن می شود و کار را به جایی می‌رساند که دیگر حمله به ایران غیرممکن خواهد بود. ایرانی‌ها نیز اخیرا موشک های کروز خود را به نمایش گذاشته‌اند. این نیز یکی از عناصر جدید تغییر معادله‌هایی است که ایران رو کرده است.

کشورهای در حال توسعه می توانند بالاترین تکنولوژی‌ها را از غرب یا روسیه خریداری کنند، این خریدها هرگز آمریکا را به اندازه یک رادار کوچکی که یک کشور خود آن را تولید کند، نگران نخواهد کرد. تمام سامانه هایی که صادر می شوند، ویژگی‌ها و مزایای شناخته شده ای دارند، ابزارهای الکترونیکی در هواپیماها برنامه ریزی شده‌اند تا امواج مربوط به رادارهای دشمن را شناسایی و در آن‌ها اختلال ایجاد کنند. 

اما موضوعی که باعث نگرانی ارتش مهاجم می‌شود، این است که رادارهایی منتشر شوند که از وجود آنها اطلاع نداشته باشد یا ابزارهای دفاعی از سوی دشمن تدارک دیده شود که آنها آمادگی مقابله با آن را نداشته باشند. 

در جنگ جدید سامانه‌های دفاع هوایی در صورتی که با آزادی کامل کار کنند، می توانند یک یگان کامل از جنگنده‌ها را در چند دقیقه از کار بیندازند، مانورهای نظامی ایران همواره باعث وحشت دشمنان از سرنوشت مجهولی می‌شود که در سایه نمایش سامانه‌های مختلف و متنوع نظامی مأموریت خود را در حمله به دشمن انجام می‌دهد. 

تکنولوژی اختفا یک مثال واضح در زمینه نحوه استفاده نظامی ایران است. آمریکا در جنگ های متعددی که داشت، هواپیماهای شبح را برای خود یک عامل برتری بی سابقه می‌دانست که هیچ پاسخی از سوی دشمن ندارد، هواپیماهای اف 117 ( اولین نمونه از هواپیماهای رادار گریز) در جنگ دوم خلیج فارس نقش عمده‌ای در هدف قرار دادن رادارهای عراق داشتند. 

این هواپیماها به همراه هواپیماهای بمب افکن بی 2 در حمله به یوگسلاوی سابق و عراق در سال 2003 نیز نقش آفرینی عمده ای داشتند، به همین علت ایران تمرکز ویژه‌ای را برای مقابله با این تجهیزات داشته است. 

روس ها خیلی زود متوجه شدند که ساخت هواپیماهای شبح به گونه‌ای است که می‌توانند از نوع مشخصی از رادارها مخفی بماند، این امواج رادارهای با موج بلند و پهنای کم ( ایکس باند) است که در هواپیماهای دشمن یا در رادارهای رهگیری موشک‌ها استفاده می شود، این سیگنالها ناشی از شعاع راداری تنگی است که حتی سانتیمترها را نیز مشخص می کند و برای کشف اهداف و دقت در ضربه زدن به آنها ایده‌آل است. 

به همین علت روس‌ها شروع به تمرکز در فن‌آوری امواج با پهنای بالا کردند که از آنها در پایان جنگ جهانی دوم استفاده می‌شد. البته عیب آنها در این است که دقت کمتری دارد و امکان دارد اهداف دقیق مشخص نشود. مشخصه سیگنالهای با پهنای زیاد این است که سرمایه گذاری و ساخت هواپیمای شبح را بی‌فایده می کند. چرا که سطح این هواپیما برای منحرف کردن و جذب سیگنال های سانتیمتری کوتاه طراحی شده و نمی‌تواند از بازگشت سیگنالهای با پهنای بالا به منبع تشعشع و کشف اهداف جلوگیری کند. 

وقتی که هواپیمای اف 117 آمریکا بر فراز یوگسلاوی سقوط کرد، ناظران نظامی به این نتیجه رسیدند که علت این سقوط آن بود که یوگسلاوها از رادارهای قدیمی روسیه استفاده می‌کردند که با سامانه سام 3 موفق به منهدم کردن این جنگنده شد.  


آیا ایران واقعاً توان ایستادگی مقابل حملات نطامی آمریکا را دارد؟

 

 
آیا ایران واقعاً توان ایستادگی مقابل حملات نطامی آمریکا را دارد؟


بعد از جنگ یوگسلاوی، روس ها گام های بلندتری در توسعه نسل جدید از رادارها با سیگنالهای با پهنای متری برداشته و دقت آن را با رادارهای موج کوتاه برابر کردند، این طراحی‌ها در سامانه اس 300 به کار گرفته شد. ایران از سالها قبل از امواج با پهنای بالای رادار استفاده می‌کرد. مهم ترین این رادارها مطلع فجر 1 و 2 بود که سامانه دوم بیشتر شبیه به رادار نیبو روسیه بود که در سامانه‌های اس 400 نقش شناسایی سیگنالهای مخفی را بر عهده دارد. 

ژنرال‌های ایرانی معتقدند که این رادارها به اندازه‌ای است که تمام حریم هوایی ایران را به صورت تقریبا کامل پوشش داده است. 


نوع دوم در مبارزه با تکنولوژی هواپیماهای رادار گریز استفاده از تجهیزات بصری به جای رادار است، با توسعه دروبین های حرارتی پیشرفته کنونی، خلبانان می توانند بهترین جایگزین را به جای رادار مورد استفاده قرار دهند. این وسیله الان به  یکی از بهترین وسیله‌های رهگیری دشمن تبدیل شده و طرف مقابل نمی‌داند که شما آن را شناسایی کرده اید. روس‌ها از دهه هشتاد این روش را امتحان کرده‌اند، آنها می توانند بدون رادار بمب افکن های آمریکایی را از فاصله طولانی – بیش از 90 کیلومتر- شناسایی کنند. 

بویژه در ارتفاعات بالا که فاصله حرارتی زیادی بین هواپیما و جو سرد اطراف وجود دارد، این موضوع امکان بیشتری دارد. این در حالی است که هیچ دولتی به اندازه ایران در زمینه سامانه‌های بصری کار نکرده است. این کشور این سامانه‌ها را با انواع مختلف سامانه های دفاع هوایی آمیخته و آن را با تکنولوژی های پیشرفته تقویت کرده است. 

ایران می تواند اهداف را رهگیری کرده و موشک‌ها و توپ‌های خود را به سوی آنها هدایت کند. ایرانی‌ها ابتکار دیگری نیز دز این زمینه دارند، آنها به این نتیجه رسیدند که مسلسل‌های ضد هوایی که بسیاری فکر می کردند، دوره آن ها تمام شده است، بهترین وسیله است که می تواند در صورت متصل شدن به رادار و استفاده از برنامه های رایانه ای کارآیی بالایی داشته باشد و دیواری از گلوله‌ها را در برابر هدف در آسمان ایجاد کند، دیواری که بهترین وسیله برای ساقط کردن جنگنده‌ها و موشک‌های هدایت شونده و هواپیماهای شناسایی و حفاظت از نقاط حساس است. 

نتیجه گیری

ایرانی‌ها ساختار دفاعی خود را در دوری از رقابت با آمریکایی‌ها بنا کرده اند، آنها می‌دانند که نمی‌توانند در برابر قدرت غرب در هوا و دریا قرار بگیرند، به همین علت مبانی جنگ‌های نامتقارن را در نزد خود تقویت کرده‌اند که می تواند از شکاف‌های موجود در ارتش دشمن استفاده کند و آنها را با ابزارهای غیر کلاسیک از جمله موشک‌ها هدف قرار دهد. آمریکا از سالها پیش به دنبال تقویت ساختارهای دفاعی خود است تا شاید بتواند از موشک‌های احتمالی روسیه و چین و کره شمالی  و ایران در امان باشد، اما گزارش اخیری که در مجله اکونومیست منتشر شد، مشکلات این هدف را تشریح کرد. 

آیا ایران واقعاً توان ایستادگی مقابل حملات نطامی آمریکا را دارد؟

شاید عده زیادی به این واقعیت واقف نباشند که سامانه GMD که آمریکا بالغ بر 40 میلیارد دلار برای آن هزینه کرده است، از سال 2008 تاکنون در تمامی 5 آزمایش رهگیری خود شکست خورده است، اکونومیست می نویسد که آمریکا در دهه اخیر بالغ بر 100میلیارد دلار هزینه کرده است که برنامه ای مشابه آن را طراحی کند تا از خطر موشک های دشمن در امان بماند، اما  به این نتیجه رسیده که رسیدن به این هدف غیرممکن است. علت آن هم تنها در سختی تکنولوژی‌های رهگیری نیست، بلکه در آسانی تکنولوژی‌های ایجاد انحراف در سامانه‌های دفاعی متعدد نیز هست. 

موشک‌های روسی تولید می‌شود تا بتواند با جدا شدن کلاهک انفجاری در فضای خارجی دهها هدف را مورد اصابت قرار دهد. هر اندازه که آمریکا تجهیزات رهگیری را توسعه می دهد، روسیه نیز اقدامات ضد این تجهیزات را تقویت می‌کند و آن را ناکارآمد می‌کند. 

این رقابت نظامی و تکنولوژیکی زیر ساخت مناسبات بین ایران و غرب را نیز شکل می‌دهد. این رقابت است که تا حد زیادی پتانسیل رویارویی‌ها و تحریم‌ها و گفتگوها و توافق ها و رقابت‌ها و معامله‌ها را تعیین می کند. کسانی که این پس زمینه را ندانند، خیلی زود در دام این سطحی‌نگری و سخن توطئه‌آمیز گرفتار می شوند که مدعی است ایرانی‌ها و آمریکایی‌ها بازی را در پیش گرفته اند و در حالی که در ظاهر با هم دشمنی می کنند،در پشت پرده با هم هستند و می خواهند ما -عربها- را فریب دهند.  


با توجه به حجم اقتصاد آمریکا و توان تکنولوژی بالایی که این کشور دارد، هیچ کسی در دنیا نمی تواند با حجم ارتش خود یا ایجاد ناوگان های هوایی یا دریایی، آمریکا را بترساند، چیزی که باعث وحشت آمریکا می شود، ارتش‌هایی است که توان مبارزاتی بالایی دارند و اعتقادات مخصوص به خود دارند که از ویژگی‌های بومی و جغرافیایی خود نهایت استفاده را می‌برند و روش مبارزاتی خود را خارج از چارچوب‌های سنتی غرب پایه گذاری می‌کنند. در این زمینه ما باید چیزهای زیادی از ایران یاد بگیریم.


|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : علی سعیدی
تاریخ : پنج شنبه 10 مهر 1393
« کاش اين زن رهبر امت عرب بود»
تحلیلگر مشهور جهان عرب، با تقدیر از مواضع رئیس جمهور آرژانتین در مجمع عمومی سازمان ملل، از این که سران عرب برای "بوسیدن دست لیونی" و عرض تبریک به‌خاطر کشتار مردم غزه صف کشیده‌اند، ابراز انزجار کرد.

به گزارش مشرق، عبدالباری عطوان در سرمقاله امروز "رأی الیوم" نوشت: این نام را به خاطر بسپارید؛ "کریستینا فرناندز دکرشنر"، رئیس جمهور آرژانتین. همواره آرزویم این بوده و هست که ای کاش این زن، رهبر تمام امت عرب بود؛ زیرا در حالی که رهبران و وزرای خارجه کشورهای عربی برای بوسیدن دست تزیپی لیونی وزیر دادگستری اسراییل و یکی از مجرمان حمله دوم و سوم به نوار غزه صف کشیده اند؛ و برای اظهار میانه روی و تمایل به صلح و عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی و چه بسا عرض تبریک به او و ارتشش در کشتار مردم بی دفاع فلسطین در نوار غزه از یکدیگر گوی سبقت ربوده اند، رئیس جمهور آرژانتین بر تریبون شورای امنیت سازمان ملل از تناقض های سیاست امریکا سخن گفت و دروغ های آنان را افشا کرد.

عطوان می نویسد: "کریستینا فرناندز دکرشنر" به سیاست های دشمنانه امریکا تحت پوشش مبارزه با داعش حمله کرد و به صراحت گفت: شما گفتید که از معارضانی حمایت می کنید که انقلابیون هستند و امروز در این نشست برای مبارزه با این انقلابیون که بعدها مشخص شد تروریست هستند جمع شده ایم و پس از حادثه 11 سپتامبر قطعنامه ای مبنی بر مبارزه با القاعده صادر کردید و هزاران شهروند بی گناه را به این بهانه در عراق و افغانستان به خاک و خون کشاندید اما این دو کشور همچنان از حضور تروریست رنج می برند.

رئیس جمهور آرژانتین فراتر از این رفت و گفت: از عظمت فاجعه ای که اسراییل مرتکب شد و نیز مرگ هزاران شهروند فلسطین چشم پوشاندید و تمام توجه خود را به موشک هایی که بر آن ها پرتاب شد، متمرکز کردید. موشک هایی که خسارت آنچنانی برای اسراییلی ها دربرنداشت". عطوان در ادامه می افزاید: ما امروز برای صدور قطعنامه بین المللی در خصوص جرم و جنایات دولت اسلامی شام و عراق و مبارزه با آن جمع شده ایم و این در حالی است که داعش از سوی کشورهایی که شما خود به آن واقف هستید، حمایت مالی و نظامی می شود.

 تحلیلگر مشهور عرب ادامه داد: ترجمه و پخش زنده سخنان رئیس جهمور آرژانتین را قطع کردند تا صدای او به جهان نرسد؛ و ادعا کردند که این حادثۀ بی نظیر در تاریخ سازمان ملل، بر اثر اشکال فنی رخ داده است!! اما در حقیقت آمریکا، برادر بزرگ اسرائیل چنان از این سخنان ناخرسند شده که برای قطع آن به روش هایی چون طرح ادعای مشکل فنی متوسل شده است. این در حالی است که سخنان کسالت آور سران عرب در پشت این تریبون، از تکرار دورویی و "نفاق" برای آمریکا آکنده بود و تنها به بزرگ جلوه دادن خطر تروریسم داعشی و "اسلام تندرو" بسنده کردند و جز عدۀ بسیار معدودی از آنها، کسی به تروریسم دولتی اسرائیل اشاره نکرد.

به عقیده عطوان امریکا نمی تواند رئیس جمهور آرژانتین را  به دلیل ایستادن در جبهه شهداء، مجروحان و یتیمان نوار غزه توبیخ کند، زیرا او یک رئیس جمهور منتخب مردم است و به ملتش احترام می گذارد و بیش از هر چیز به ارزش عدالت، حقوق بشر و کرامت در کل جهان پایبند است و از امریکا نمی ترسد. بله، امریکا برای مقابله با داعش بیش از چهل کشور را با خود همراه کرده و هواپیماهای آنان را به خدمت گرفته است و خلبانان عرب به این اقدام افتخار می کنند؛ و این در حالی است که رهبران و وزرای خارجه شان برای تحکیم و عادی سازی روابط و ستودن سیاست های اسراییل در تخریب نوار غزه با لیونی بر سر میز شام می نشینند.

عطوان ادامه داد: ما از دیدن این صحنه ها عصبانی هستیم. چگونه ثروت ها و میراثمان را در مقابل چشمانمان به غارت می برند؟ چگونه جان شهروندان ما را با جنگنده های خودمان که در جنگ با اسراییل هیچ کدام از آنها را ندیده ایم، می گیرند؟ من از خانم کریستینا فرناندز دکرشنر تشکر می کنم؛ او با وجود زن بودنش، از مردانی که ادعای مردانگی می کنند هزار بار شجاع تر است. از ایشان به دلیل گفتن حق، بدون ترس از امریکا، هواپیماها، موشک ها و ناوگانش تشکر می کنم.

|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : علی سعیدی
تاریخ : پنج شنبه 10 مهر 1393
جديدترين اطلاعات از شکار پهپاد اسراييلي
سردار حاجی‌زاده تشریح کرد:
فرمانده نیروی هوافضای سپاه گفت: در زمان تست یکی از موشک‌های دوربرد دیدیم که آمریکایی‌ها هواپیمای RC-135S خود را از «گوام» به منطقه ما اعزام کردند.

جدیدترین اطلاعات از شکار پهپاد اسرائیلی/ پرواز 7 هزار کیلومتری آمریکایی‌ها برای رصد موشک سپاهبه گزارش مشرق، وقتی پهپاد جاسوسی رژیم صهیونیستی در هفته های اخیر توسط موشک زمین به هوای سپاه آن هم در فضای ایران و در مسیر یکی از مهمترین مراکز هسته‌ای شکار شد، در کنار انبوه سوالات، دو پرسش ذهن مخاطب را بیشتر درگیر می‌کرد: «آیا این پهپاد اطلاعاتی از ایران مخابره کرده است؟» و اینکه «پهپاد متجاوز از کجا به داخل ایران آمد.»

گفتگو با سکاندار قوی‌ترین سازمان موشکی خاورمیانه را با همین موضوع و دیگر حواشی آن آغاز کردیم و «فرمانده» به ما گفت که اهمیت این اقدام به قدری بود که برخی مسئولان کشورهای خارجی بابت همین شکار به آنها تبریک گفته‌اند.

آنچه در زیر می خوانید، گفتگوی تفصیلی با سردار امیرعلی حاجی زاده فرمانده نیروی هوافضای سپاه پاسداران در ساختمان «شهید حسن طهرانی مقدم» ستاد فرماندهی این نیرو.

* هرمس شکار شده با پهپادهای دیگر اسرائیل فرق می‌کند

سردار امیرعلی حاجی‌زاده فرمانده نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با اشاره به هدف قرار دادن پهپاد متجاوز رژیم صهیونیستی در آسمان ایران طی هفته‌‌های گذشته، اظهار داشت: از مدل این پهپاد در منابع آشکار صهیونیست‌ها هیچ مطلبی وجود نداشت و این پهپاد با مدل‌های دیگر هواپیماهای بدون سرنشین صهیونیستی از قبیل هرون یا مدل‌های دیگر هرمس مثل هرمس 450 یا 900 و مدل‌های دیگری که در منابع آشکار وجود دارد، فرق می‌کند.

وی افزود: این یک هواپیمای جاسوسی است و معمولاً کشورها در خصوص اینگونه پهپادها اظهار نظر نمی‌کنند، ولی ما با شناختی که از آنها داشتیم و اتفاقاتی که در سوریه و برخی جاهای دیگر مثل قره‌باغ اتفاق افتاده بود، از قبل با این گونه هواپیماها آشنایی داشتیم.

حاجی‌زاده خاطرنشان کرد: ما تا پیش از شکار RQ170 نیز شاهد بودیم که مطلب بسیار کمی از این هواپیما در فضای مجازی وجود داشت و حتی آمریکایی‌ها که معمولاً باز عمل می‌کنند، چیزی در این خصوص نمی‌گفتند.

* اصلاح شبکه‌های راداری کشور براساس پهپادهای جاسوسی

فرمانده نیروی هوا فضای سپاه در خصوص نفوذ این هواپیما به بخشی از فضای ایران، گفت: هواپیماهای جاسوسی قابل مقایسه با جنگنده‌ها یا بمب‌افکن‌های بزرگ نیستند. هواپیماهای جنگنده برای انجام عملیات نظامی و هدف قرار دادن برخی نقاط وارد کشور می‌شوند که اگر نتوانیم آنها را کشف کنیم، آسیب می‌بینیم، ولی هواپیماهای جاسوسی اصولاً دارای ابعاد کوچک و پنهان‌کار هستند و برای رادارگریزی، حتی از فلز نیز در آن ها استفاده نمی‌شود که این تکنولوژی، کشف، رهگیری و انهدام این هواپیماها را بسیار بسیار سخت می‌کند.

حاجی‌زاده گفت: البته این چالش، تنها برای ما نیست، بلکه همه دنیا حتی اروپا و آمریکا نیز در این خصوص مشکل دارند و نمی‌شود این را یک نقطه ضعف برای ما به حساب آورد.

وی ادامه داد: البته ما در سال‌های اخیر با رصد اتفاقاتی که در اطراف کشورمان می‌افتد، شبکه‌های راداری‌مان را براساس این نوع هواپیماها اصلاح کرده‌ایم.

* تبریک برخی کشورهای بزرگ به سپاه

حاجی‌زاده انهدام پهپاد جاسوسی اسرائیل را یک موفقیت برای نیروهای مسلح کشورمان قلمداد کرد و گفت: بعد از این اقدام حتی برخی کشورهای بزرگ به ما پیام دادند و تبریک گفتند.

* هرمس هیچ اطلاعاتی از داخل ایران ارسال نکرده است

فرمانده نیروی هوا فضای سپاه افزود: این پهپاد اسرائیلی اطلاعات خود را به صورت برخط ارسال نمی‌کرد، بلکه اطلاعات در درون آن ذخیره می‌شد، از این‌رو با انهدام آن، نتوانست هیچ اطلاعاتی را ارسال کند.

وی گفت: ما از بقایای این هواپیما اطلاعات خوبی کسب کردیم و آنچه می‌خواستیم، به دست آوردیم.

فرمانده نیروی هوا فضای سپاه خاطرنشان کرد:‌ اینکه جاسوسی در همه جای دنیا صورت می‌گیرد، موضوع قابل کتمانی نیست ولی شما به ندرت خبری در خصوص گرفتن و یا انهدام این نوع هواپیماها در دنیا می‌شنوید ولی ما توانستیم این کار را بکنیم.

مبدا پرواز پهپاد اسرائیلی را به دولت اعلام کرده‌ایم/ دولت درحال پیگیری است

وی در خصوص مبدأ پروازی این هواپیما نیز گفت: این موضوع معلوم شده است و ما تقریباً از روز اول، مبدأ پرواز این هواپیما را تشخیص دادیم و اعلام کردیم که این هواپیما از یکی از کشورهای منطقه آمده و نمی‌تواند از سرزمینهای فلسطین اشغالی پرواز کرده باشد ولی برای دقت بیشتر و مطالعات کافی، صبر کردیم تا گزارش‌مان تکمیل شود و امروز صد درصد از این مبدأ مطلعیم و این گزارش را هم در اختیار دولت و هم بخش های مرتبط در ستاد کل نیروهای مسلح قراردادیم و می‌دانیم که دولت هم اقدامات خوبی را در پاسخ به این قضیه آغاز کرده است.

مدل نهایی RQ170 امسال پرواز می‌کند

حاجی‌زاده در خصوص آخرین وضعیت از مهندسی معکوس پهپاد RQ170 گفت: حدود 3 ماه قبل، مدل کوچکتر (40 درصد) این پهپاد پرواز کرد و در دیدار اخیر با مقام معظم رهبری نیز فیلم آن را به ایشان نشان دادیم که حضرت آقا ملاحظه و تقدیر کردند.

نمایش مدل اصلی پهپاد RQ170 و نمونه اولیه مهندسی معکوس آن در بازدید رهبر انقلاب از نمایشگاه هوافضای سپاه

وی تصریح کرد: ان‌شاءالله ظرف سال جاری، مدل نهایی این هواپیما نیز پرواز خواهد کرد.

فرمانده نیروی هوا فضای سپاه در خصوص بمب‌افکن‌ شدن این هواپیما نیز اظهار داشت: خود آمریکایی‌ها هم محلی را برای این مأموریت در این هواپیما پیش‌بینی کرده بودند اما آنها برای کارکرد شناسایی و جاسوسی از این پهپاد استفاده می‌کردند، ولی ما در هر دو مأموریت (شناسایی و رزمی) آن را به کار خواهیم گرفت.

حاجی‌زاده با بیان اینکه این هواپیما دارای آخرین فناوری‌های تکنولوژی آمریکایی بود، اظهار داشت: مهم‌تر از بهره‌برداری از این تکنولوژی، رو شدن دست آمریکایی‌ها برای ما بود که توانمندی آنها را فهمیدیم و به نقاط ضعف و قوت آنها پی بردیم.

* توان موشکی و پهپادی حزب‌الله قابل مقایسه با جنگ 33روزه نیست

وی در بخش دیگری از این گفتگو در خصوص توان پهپادی و موشکی حزب‌الله لبنان و مقاومت اسلامی، گفت: بنده از توان موشکی و پهپادی حزب‌الله مطلع‌ام و می‌گویم که این توانمندی امروز آنقدر پیشرفت کرده که قابل مقایسه با توان آنها در جنگ 33 روزه نیست.

فرمانده نیروی هوا فضای سپاه خاطرنشان کرد: شما اگر به مقاومت فلسطین در جنگ اخیر 51 روزه در مقابل رژیم صهیونیستی نگاه کنید، حکایت مشت نشانه خروار است و از این طریق می‌توانید به توان حزب‌الله پی ببرید.

حاجی زاده گفت: مقاومت فلسطینیها در این جنگ برای خیلی‌ها باورپذیر نبود که آنها بتوانند اینطور ایستادگی کنند و اراده آنها به رژیم صهیونیستی تحمیل شود به طوری که امروز صهیونیست‌ها در داخل خودشان دچار درگیری و نزاع شده‌اند.

* سپاه و حزب‌الله از ظرفیت‌های هم استفاده می‌کنند

وی اظهار داشت: زمانی حزب‌الله وابسته به ما بود، اما امروز آنقدر پیشرفت کردند که گاهی ما از توانمندی آنها استفاده می‌کنیم و اگر آنها نیز نیاز به حمایت داشته باشند ما به آنها کمک خواهیم کرد. در واقع، سپاه و حزب‌الله یک ظرف مرتبط با هم هستند و آنچه ما شناخت داریم این است که آنها در زمینه موشک و پهپاد هیچ چیزی کم ندارند.

* پهپادهای دیگری داریم که اعلام نشده است

حاجی‌زاده همچنین با اشاره دستاوردهای پهپادی سپاه تصریح کرد:‌ ما علاوه بر محصولات اعلام شده، پهپادهای دیگری نیز داریم که در مورد آنها صحبتی نشده و این طبیعی است که کشورها درباره همه توانمندی خود صحبت نکنند.

* تفاوت سامانه‌های پدافندی «طبس» و «سوم خرداد»

وی در بخش دیگری از گفت‌وگوی خود با فارس به توانمندی‌های پدافندی نیروی هوا فضای سپاه اشاره کرد و در خصوص تفاوت سامانه‌های موشکی سوم خرداد و طبس اظهار داشت: سامانه سوم خرداد یک سامانه راداری آرایه‌فازی است که می‌تواند همزمان تعداد زیادی از اهداف را کشف و در آنِ واحد، 8 فروند موشک به سمت 4 هدف شلیک کند که این یک پیچیدگی بالایی دارد و البته هزینه بیشتری هم می‌برد.

* تولید انبوه و بکارگیری سامانه‌های پدافندی

فرمانده نیروی هوا فضای سپاه اظهار داشت: سامانه طبس نیز از بسیاری جهات مشابه سوم خرداد است، مثلاً هر دو از یک نوع موشک با برد 50 کیلومتر و ارتفاع 25 کیلومتر استفاده می‌کنند اما این سامانه (طبس) با تعداد کمتری از اهداف درگیر شده و قیمتی ارزان‌تر دارد که می‌توان تعداد بیشتری از آن تولید کرد.

حاجی‌زاده در عین حال خاطرنشان کرد: هر دو این محصولات به تولید انبوه رسیده و در یگان‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند.

* امکان تجهیز سامانه‌های سوم خرداد و طبس به موشک‌های 100 کیلومتری

وی افزود: البته این سامانه‌ها می‌توانند به موشک‌های با برد 100 کیلومتر هم مجهز شوند که هم‌اکنون متخصصان ما در حال ارتقاء این موشک‌ها هستند.

فرمانده نیروی هوا فضای سپاه در خصوص ارزیابی از توان پدافندی کشور نیز اظهار داشت: حوزه پدافند جزء آخرین مجموعه‌هایی بود که مورد تحریم قرار گرفت، چرا که در هیچ کجای دنیا، پدافند را تحریم نمی‌کنند، زیرا پدافند یک حوزه دفاعی است. برای همین بود که ما شاید خیلی جدی وارد این حوزه نشده بودیم اما نهایتاً توانستیم توان خود را در حوزه پدافند هوایی که سامانه‌های آن از پیچیدگی بیشتری نسبت به موشک‌های زمین به زمین برخوردارند، به‌روز کنیم و ما امروز نه تنها هیچ چالش فناوری نداریم، بلکه بیشتر تمرکزمان بر روی تکثیر و تولید انبوه این سامانه‌هاست که اقدامات مناسبی نیز صورت گرفته است.

حاجی‌زاده افزود: اگر ما به 10 یا 15 سال قبل نگاه کنیم، می‌بینیم که در حوزه‌های مختلف دچار کاستی‌هایی بودیم اما با تمرکز بر روی این موارد، مشکلات برطرف شد و ما توان برآورده کردن همه نیازهای‌مان را در داخل کشور داریم.

* تجربه خودکفایی دفاعی باید الگوی دیگر بخشهای مملکت باشد

وی با بیان اینکه تجربه خودکفایی در بخش دفاعی باید الگوی دیگر بخشهای مملکت قرار گیرد گفت: باید 8 سال جنگ تحمیلی را یک الگو برای خودمان قرار دهیم و ببینیم در طول این مدت چه کردیم.

حاجی‌زاده ادامه داد: در این 8 سال، ائتلاف نانوشته‌ای بین شرق و غرب برقرار شد و آمریکا و شوروی که با هم مشکل داشتند به مثابه دو لبه قیچی علیه ایران متحد شدند و 30 کشور اروپایی و عربی پشت‌سر عراق ایستادند در حالی که تنها 20 ماه از انقلاب اسلامی می‌گذشت و این انقلاب یک نهال نوپا بود اما ملت ما توانست در مقابل این تهاجم سنگین بایستد و اراده خود را به دشمن تحمیل کند و حتی یک وجب از خاک را از دست ندهد.

* مطالبات رهبری از نیروهای مسلح با تمام توان پیگیری می‌شود

وی خاطرنشان کرد:‌ همه اینها به دلیل این بود که ملت ایران به صورت یکپارچه و منسجم، مطیع محض رهبری بودند و هرچه ولی فقیه گفت عمل کردند.

وی ادامه داد: اگر امروز موفقیتی در نیروهای مسلح است، به دلیل الگو قرار دادن همان 8 سال دفاع مقدس است که هرچه رهبری می‌فرمایند، ما برای آنها اما و اگر نمی‌آوریم، بلکه معتقدیم امر ایشان باید اجرا شود.

فرمانده نیروی هوا فضای سپاه با تأکید بر روحیه و کار جهادی افزود: وقتی رهبری مطالبه‌ای از نیروهای مسلح دارند، فرمان ایشان با تمام توان پیگیری می شود و به نتیجه می‌رسد و همین الگو باید در بخش‌های دیگر کشور نیز مورد استفاده قرار بگیرد.

* روسای بانک‌ها، کارخانجات و مراکز تولیدی «فرماندهان جنگ اقتصادی» هستند

حاجی‌زاده با بیان اینکه ما امروز با یک جنگ تمام عیار اقتصادی مواجه‌ایم، اظهار داشت: نظام ما از ابتدای انقلاب با انواع جنگ، تحریم، تهاجم فرهنگی و اقتصادی و نبردهای نیمه سخت و نرم همراه بود مثلاً ترورهای منافقین در جنگ نیمه سخت تعریف می‌شد و امروز هم ما با گونه مشابهی از همان جنگ در مواجهه‌ با گروهک‌های تروریستی در جنوب شرق و شمال غرب روبرو هستیم، اما دشمن در برخی مقاطع، بر روی برخی از این موارد تأکید بیشتری می‌کند و امروز تمرکز اصلی آنها بر جنگ اقتصادی و فرهنگی است به همین خاطر باید در این حوزه نیز با اقدامات جهادی و الگوگیری از دفاع مقدس عمل کنیم.

وی ادامه داد:‌ در گذشته، فرماندهان لشکرها، یگان‌ها، تیپ‌ها و پایگاه‌های هوایی نقش‌آفرینی می‌کردند اما جنگ اقتصادی با توپ و تانک قابل حل نیست و فرماندهان این عرصه، رؤسای بانک‌ها، کارخانجات و مراکز تولیدی هستند و اگر در گذشته افرادی مثل شهیدان خرازی، باکری، کاظمی و مقدم فرمانده میدان بودند امروز مسئولان اقتصادی، وزیر اقتصاد، صنعت، وزیر کشاورزی و راه، روسای بانکها و کارخانجات و دیگران باید راهبری این نبرد را عهده دار باشند.

* مردم به کمک دولت در جنگ اقتصادی بروند/ مسئولان هم به فکر منافع شخصی نباشند

حاجی زاده ادامه داد: البته یک نکته مهم این است که آن روز، مردم به کمک سپاه و ارتش آمدند و امروز هم همین مردم باید به دولت کمک کنند چرا که دولت به تنهایی نمی‌تواند به جنگ دشمن در حوزه اقتصاد برود.

فرمانده نیروی هوا فضای سپاه تأکید کرد: البته مسئولان ما هم باید از خودشان بگذرند و به فکر منافع‌ شخصی نباشند. در این صورت ما پیروز خواهیم شد.

* هیچ محدودیتی برای ساخت، طراحی و به کارگیری موشک‌ها نداریم

سردار حاجی‌زاده در بخش دیگری از این گفت‌وگو به توانمندی موشکی سپاه پاسداران اشاره کرد و با بیان اینکه ما در بُرد موشک‌ها به ایده‌آل خود رسیده‌ایم، افزود: فعلاً برد بیش از 2 هزار کیلومتر برای ما نیاز نیست و توان اصلی خود را بر روی دقت و قدرت تخریب موشک‌ها قرار داده‌ایم.

وی با بیان اینکه وضع ما نسبت به گذشته بسیار بهتر شده است، خاطرنشان کرد: البته ما به وضع موجود قانع نیستیم و مأموریت‌ها همچنان ادامه دارد و در هر نقطه‌ای که احساس تهدید کنیم و لازم بدانیم، هیچ محدودیتی برای ساخت، طراحی و به کارگیری موشک‌ها نداریم.

* دشمن برای اقدام علیه ما باید به منطقه بیاید

فرمانده نیروی هوافضای سپاه خاطرنشان کرد: دشمن اگر بخواهد علیه ما اقدامی کند، نمی‌تواند در آن سوی دنیا بایستد بلکه باید به منطقه ما بیاید و با بمباران هوایی هم نمی‌تواند کار را تمام کند. با رصدی که ما داریم، طراحی‌های لازم صورت گرفته و ما در شرایط مقابله، هیچ محدودیتی نخواهیم داشت.

* توان افزایش بُرد موشک‌ها را داریم/ دقت موشک‌های دوربرد در وضعیت مطلوب

سردار حاجی‌زاده خاطرنشان کرد: البته فعلاً نیازی به افزایش بُرد نیست اما اگر روزی شرایط و تهدید عوض شود ما از توانمندی‌های مناسب برخور داریم.

وی تأکید کرد: امروز بسیاری از موشک‌های ما نقطه‌زن شده‌اند و دقت موشک‌های دوربردمان نیز در وضعیت مطلوبی قرار دارد.

فرمانده نیروی هوا فضای سپاه تصریح کرد: ما هیچ محصولی را بدون هدف نمی‌سازیم و از آنجا که از ایده تا محصول متعلق به خودمان است، همه سامانه‌ها براساس اهداف عملیاتی مشخص ساخته می‌شوند.

* «یاعلی»؛ اولین کروز زمینی سپاه، قابلیت شلیک از روی جنگنده

وی با اشاره به موشک کروز «یا علی» که در نمایشگاه توانمندی‌های هوا فضای سپاه به نمایش درآمد، گفت: این یک موشک کروز زمینی است که توسط هوا فضای سپاه ساخته شده و علاوه بر آن، کروز زمینی دیگری نیز در وزارت دفاع ساخته شده است.

جدیدترین اطلاعات از شکار پهپاد اسرائیلی/ پرواز 7 هزار کیلومتری آمریکایی‌ها برای رصد موشک سپاه

 

موشک کروز «یاعلی» با برد 700 کیلومتر در نمایشگاه هوافضای سپاه


وی ادامه داد: موشک کروز یاعلی که از روی سکوهای زمینی شلیک می‌شود، قابلیت پرتاب از روی هواپیما را هم خواهد داشت.

* توطئه‌های دشمن علیه ما «مرحله‌ای» است

حاجی زاده با اشاره به اهداف نظام استکبار در خصوص انقلاب اسلامی افزود: هدف اصلی آنها براندازی نظام جمهوری اسلامی است و ما دیدیم که شاه در آخرین روزهای سلطنت خود می‌گفت اگر من بروم، ایران، ایرانستان می شود یعنی تجزیه خواهد شد و این نشان می‌دهد که طرح تجزیه ایران، از مدت‌ها قبل بر روی میز غربی‌ها قرار داشت و اصولاً صدام هم به دنبال جدا کردن خوزستان بود.

حاجی‌زاده با بیان اینکه آنها به دنبال رخنه و ضربه زدن به انقلاب اسلامی هستند، اظهار داشت: توطئه‌های دشمن علیه ما «مرحله‌ای» است اما هدف نهایی آنها، از بین بردن انقلاب اسلامی است.

* راجع‌به توان دفاعی با کسی معامله نمی‌کنیم

وی با رد هرگونه مذاکره بر سر توان دفاعی و موشکی تصریح کرد: این طبیعی است که ما راجع‌به توان دفاعی خود با کسی معامله نمی‌کنیم.

* هواپیماهای آمریکا از خارج مرزها تا شعاع 450 کیلومتری داخل ایران را رصد می‌کنند

فرمانده نیروی هوا فضای سپاه اظهار داشت: امروز هیچ لحظه‌ای از شبانه‌روز نیست که آمریکایی‌ها مشغول جاسوسی از ایران نباشند. گاهی هواپیماهای آنها در آن سوی مرزها تا شعاع 450 کیلومتری داخل ایران را رصد می‌کنند و ماهواره‌های آنها هم مشغول کارند و هیچ لحظه‌ای را از دست نمی‌دهند.

* موشک سپاه هواپیمای جاسوسی آمریکا را از «گوام» به منطقه کشاند

وی ادامه داد:‌ حدود 2 ماه قبل، ما یک آزمایش موشک دوربرد در جنوب شرق کشور به سمت مرکز ایران داشتیم. وقتی قرار است چنین موشکی شلیک شود، از آنجا که بسیاری از کریدورهای هوایی را رد می‌کند، ما باید این موضوع را به شبکه هوایی اعلام کنیم تا در این مناطق، پروازی صورت نگیرد. بنابراین دنیا هم متوجه این موضوع می‌شود.

حاجی زاده تصریح کرد: در این آزمایش دیدیم که آمریکایی‌ها هواپیمای RC-135S خود را که مخصوص رصد موشک‌هاست، از منطقه «گوام» یعنی فاصله 7 هزار کیلومتری که مشغول رصد چین و کره بود، به منطقه ما اعزام کردند و وقتی این گزارش به ما رسید، فهمیدیم که آنها برای رصد آزمایش موشکی ما می‌آیند.

جدیدترین اطلاعات از شکار پهپاد اسرائیلی/ پرواز 7 هزار کیلومتری آمریکایی‌ها برای رصد موشک سپاه

 

هواپیمای RC-135S


حاجی‌زاده گفت: البته گاهی ما هم آنها را به بازی می‌گیریم و صبح روز آزمایش دیدیم که هواپیمای RQ4 و RC-135S آنها به نزدیکی چابهار آمد و 13 ساعت در آب‌های آزاد مشغول گشت‌زنی شد و البته ما هم یک مانوری کردیم و آنها را به بازی گرفتیم.


جدیدترین اطلاعات از شکار پهپاد اسرائیلی/ پرواز 7 هزار کیلومتری آمریکایی‌ها برای رصد موشک سپاه

پهپاد RQ4


* مسئولان مراقب جاسوسی‌های مدرن دشمن باشند

فرمانده نیروی هوا فضای سپاه گفت: موضوعی که مسئولان ما باید به آن توجه کنند این است که امروز جاسوسی‌های دشمنان نظام مدرن شده و مسئولین باید بیشتر مراقب باشند.

* ائتلاف غربی‌ها علیه داعش یک نمایش تبلیغاتی است

فرمانده نیروی هوافضای سپاه در خصوص ائتلاف غربی‌ها به سرکردگی آمریکا علیه داعش، آن را یک نمایش تبلیغاتی ارزیابی کرد و افزود: داعش، دست پرورده خود آنهاست و دنیا فراموش نکرده که اینها در ترکیه اجلاس می‌گذاشتند و از داعش حمایت می‌کردند. اینها ساخته دست آمریکا، اسرائیل و کشورهای عربی هستند.

وی در پایان گفتگو تاکید کرد: آنها می‌خواستند داعش بغداد و جنوب عراق را بگیرد و از این طریق یک دولت دست‌نشانده در عراق بر سر کار بیاید اما با کمک‌های مستشاری ایران و اقدامات ارتش عراق و فتوای به موقع آیت‌الله سیستانی و هوشمندی دولت‌مردان عراقی، داعش پشت سد مستحکم بغداد متوقف شد و این اقدام آبروی آمریکایی‌ها را برد.


|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : علی سعیدی
تاریخ : پنج شنبه 10 مهر 1393
بايد منتظر عمليات ها و پيروزي هاي بزرگ باشيم
سردار جعفری:
فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گفت: در دفاع از انقلاب اسلامی هم در جنگ سخت و هم در مسائل امنیتی و جنگ های نیمه سخت و هم در جنگ فرهنگی نقش مردم مومن و انقلابی، تعیین کننده و نقش جوانان، اساسی و سرنوشت ساز است.

 

 

 

 به گزارش مشرق، سردار سرلشکر جعفری در مراسم پایانی دومین نمایشگاه رسانه های دیجیتال انقلاب اسلامی با تبریک هفته دفاع مقدس و سی و چهارمین سالگرد آغازجنگ تحمیلی از برگزار کنندگان دومین نمایشگاه رسانه های دیجیتال انقلاب اسلامی تقدیر کرد و همزمانی مراسم پایانی این نمایشگاه را با هفته دفاع مقدس، گرامی داشت.

وی در ادامه با اشاره به ارتباط دفاع مقدس با جنگ نرم امروز گفت: جنگ نرم امروز هم شرایطی دارد که اگر آن شرایط را فراهم کنیم همان قداست جنگ دفاع مقدس را خواهیم داشت و همان پیروزی ها حاصل خواهد شد. فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی افزود: اگر جنگ دفاع مقدس هشت سال طول کشید این جنگ زمان بیشتری طول خواهد کشید.

سردار جعفری با مقایسه جنگ هشت ساله دوران دفاع مقدس با شرایط امروز افزود: اگر مومن واقعی هستیم در عرصه دفاع از دین و انقلاب اسلامی نباید فرق زیادی بین جنگ هشت ساله و جنگ نرم امروز قائل شویم.

سردار جعفری گفت: یکی ازمشکلات مقایسه این دو جنگ، این است که در جنگ نرم حس نمی شود و باور نمی کنیم اما جنگ سخت با دشمن کاملا حس می شود. وی افزود: حضور در جبهه جنگ سخت و عملیات کردن و به هدف رسیدن راحت تر از جنگ نرم است.

فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گفت: واقعیت این است که جنگ نرم امروز همانند هشت سال دفاع مقدس، قداست دارد. سردار جعفری با مقایسه نقش جوانان و مردم در دوران دفاع مقدس و جنگ نرم کنونی افزود: جنگ سخت هشت سال دوران دفاع مقدس برای دفاع از انقلاب اسلامی و اسلام بود و جنگ نرم نیز با همین هدف است.

وی گفت: با نگاهی به وصیت نامه شهدا می بینیم که آنها برای دفاع از اسلام رفتند و در توصیه آنها اسلام و حمایت از رهبری و ولایت فقیه ، موج می زند.سردار جعفری افزود: اگر حضور مردم در دوران دفاع مقدس نبود سرنوشت جنگ و خوزستان ما نیز معلوم نبود. وی گفت: انگیزه حضور مردمی با ایمان، جهاد برای یاری دین خدا بود.

فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی افزود: معنویت و حضور مردم با انگیزه ایمانی و اعتقادی در صحنه های نبرد و همچنین وجود رهبری الهی و دینی از عوامل اصلی قداست بخشیدن به دوران دفاع مقدس است.

سردار جعفری گفت:‌ اگر نظام اسلامی جایگاه ولایت فقیه را نداشت، معلوم نبود حجم گسترده مردم با این انگیزه در جنگ اتفاق می افتاد؟ و سرنوشت جنگ نیز معلوم نبود چه می شد. وی افزود: در جنگ سخت، سازمان های دولتی و مسئولان دولتی پشتیبانی می کردند هر چند ناقص بود و یکی از مشکلات در جنگ این بود که پشتیبانی کامل وجامع انجام نمی شد و برخی مسئولان با برخی اقدامات مشکلاتی را برای آن دوران ایجاد می کردند.

سردار جعفری گفت: در هرجایی که موضوع دفاع از ارزش های انقلاب مطرح است چه در جنگ سخت و چه در جنگ امنیتی یا نیمه سخت مانند ماجرای سال های 78 و 88، حضور مردم مومن و انقلابی، تعیین کننده است. وی افزود: درجنگ سخت که هدف آن امنیت یا خاک کشور است اما در جنگ نرم که در مقابله با تهدیدات نرم فرهنگی، سیاسی و اقتصادی است، هدف خود مردم و ایمان و باور آنان است.

فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گفت:‌ شاید برای همین است که اهمیت جهاد اکبر از جهاد اصغر بالاتر است برای اینکه در جنگ نرم فرهنگی، هدف، ایمان، دین و باورها و ارزش های جامعه است و این بسیار خطرناک است.

سردار جعفری افزود: بنابراین خطر جنگ نرم نسبت به جنگ سخت بسیار شدیدتر و مهم تر است و اثرش درباره موضوعیت انقلاب اسلامی، تعیین کننده است. وی گفت: اگر مسئولان و سازمان های دولتی در جنگ سخت حضور دارند و پشتیبانی می کنند اما این حضور در جنگ نرم یا دیده نمی شود یا بعضا مقابل جبهه جنگ نرم است.

سردار جعفری افزود: به عبارتی دیگر یکی از مشکلات در جنگ نرم با دستگاه های خودمان و برخی از مسئولان خودمان است. وی گفت:‌ ابزار جنگ نرم در دست دشمن است اما در داخل خودمان بیشتر است.

فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی افزود: یکی از تفاوت های جنگ سخت و نرم این است که در جنگ سخت، دشمن مشخص است و پشت خاکریزهاست اما در جنگ نرم همه قاطی هم هستیم و تشخیص دشمن و دوست بسیار سخت است به ویژه زمانی که پرده های نفاق و دورویی وسط می آید.

سردار جعفری با اشاره به دیگر تفاوت های جنگ سخت و نرم گفت: یکی دیگر از این تفاوت ها در مدیریت و هدایت جنگ است که مدیریت جنگ سخت از بالا به پایین است اما در جنگ نرم اینگونه نیست و نباید منتظر فرمان و دستور از بالا به پایین بود بلکه در این عرصه، حرکت انقلابی و خود جوش مردمی مهم است. وی افزود: اگر جنگ دفاع مقدس، به عنوان جنگ سخت هشت سال طول کشید در جنگ نرم زمان نداریم.

سردار جعفری گفت:‌ از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی جنگ نرم شروع شده و شروع کننده آن ما بودیم و امام راحل بود که انقلاب کرد و جلوی نظام سلطه و استکبار جهانی ایستاد و این جنگ پایان ندارد اما جنگ سخت را دشمن آغاز کرد. وی افزود:‌ اکنون جبهه جنگ نرم در حال آماده شدن است و باید منتظر عملیات ها و پیروزی های بزرگ باشیم.

فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی درباره انگیزه، ایمان و اخلاص با اشاره به برخی فرمایشات مقام معظم رهبری گفت: برای موفقیت در جنگ نرم امروز، ایمان و اخلاص بالایی لازم است. سردار جعفری افزود: جنگ نرم امروز پیچیدگی های خاص خود را دارد به همین علت کسی که در این جبهه می خواهد کار کند باید از ایمان بالاتری برخوردار باشد. وی گفت: تلفات و خسارات جنگ سخت، شهید و جانباز است اما تلفات وخسارات ما در جنگ نرم خطرناک تر است و آن خروج از دین و تضعیف ایمان و ایجاد انحراف در باورهای مردم است و در نتیجه تلفات جنگ نرم بسیار سنگین است.

سردار جعفری افزود:‌ درجنگ سخت ایمان و اعتقاد مردم تقویت می شود و نتیجه هشت سال دفاع مقدس صدور انقلاب اسلامی به جهان و باور استقامت و پایداری در برابر نظام سلطه بود. وی گفت: ‌این موضوعات نشان می دهد اهمیت جنگ نرم بیشتر از جنگ دفاع مقدس با همه دستاوردهای بزرگ و قداستش است.

فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی افزود: مشکل اساسی در اینجاست که اهمیت جنگ نرم حس نمی شود و آنهایی که باید آن را حس کنند و معمولا در معرض مسئولین هستند این جنگ را حس نمی کنند و در جامعه هم ممکن است این اتفاق بیافتد.

سردار جعفری گفت: تجاوز در جنگ سخت به راحتی حس می شود اما در جنگ نرم حس نمی شود و بصیرت بیشتری می خواهد تا بفهمیم چطور در جنگ نرم در حال تلفات هستیم و این هجمه ها اثر می گذارد و خیلی ها خواب هستند. وی افزود: باید اقداماتی انجام شود تا این جنگ نرم حس شود.

فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گفت: در دفاع از انقلاب اسلامی هم در جنگ سخت و هم در مسائل امنیتی و جنگ های نیمه سخت و هم در جنگ فرهنگی نقش مردم مومن و انقلابی، تعیین کننده و نقش جوانان، اساسی و سرنوشت ساز است.

سردار جعفری با طرح این پرسش که با توجه به ماهیت جنگ نرم چه باید بکنیم تا موفقیت و پیروزی در این جنگ نصیب ما شود افزود: تحمل سختی ها و فشارها در صحنه های مقابله با جنگ نرم سخت تر است.

وی با اشاره به برخی فرمایشات مقام معظم رهبری درباره تحمل صبر و همچنین خواص گفت: چراهایی که در رابطه با تصمیمات ولایت فقیه در زمینه سیاسی یا در مورد مسائل داخل کشور داریم یکی از عرصه های سیاسی جنگ نرم در کشور است.

سردار جعفری افزود: در اینجا تبعیت محض از ولایت فقیه و حرکت کردن در این مسیر مهم است. وی گفت: کسانی که بتوانند تحمل کنند و بدون شک و شبهه در این صحنه حرکت کنند می توانند اقدام موثر انجام دهند.

فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی افزود: ما برای موفقیت در این جبهه جنگ نرم به تقوا، اخلاص و معنویت بالاتر از آنچه که در دوران دفاع مقدس داشتیم، نیاز داریم. سردار جعفری گفت:حتما فهم ابعاد جنگ نرم، تشخیص دوست از دشمن و اقدامی که می خواهیم انجام دهیم بسیار سخت تر است و نیاز به تلاش، خودسازی و همت بیشتر و سختکوشی داریم و از خدا می خواهیم در این زمینه کمک کند و شاهد عملیات های موفقیت آمیز دراین عرصه باشیم. وی افزود:‌جبهه انقلاب اسلامی در داخل، محتاج مجاهدت و تلاش جوانان مومن و انقلابی است تا سرنوشت این جنگ را در داخل و خارج رقم بزنند.

سردار جعفری گفت: انقلاب اسلامی در بعد خارجی به خوبی پیش می رود و موفقیت های پی در پی کسب می شود از جمله بیداری اسلامی، مقاومت اسلامی توفیقات زیادی به دست آورده است. وی افزود: اما در داخل مشکل داریم، جبهه انقلاب اسلامی و پیشرفت انقلاب اسلامی در داخل مشکل دارد.

فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی خطاب به حاضران گفت: موضوع جنگ نرم که شما در عرصه آن هستید در داخل است نه در خارج و موانع حرکت دراین مسیر نیز بیشتر در داخل است تا خارج و یکی از سختی های این کار در این عرصه چه در فضای مجازی و چه حقیقی در اینجاست.

سردار جعفری افزود: آن هایی که یا در عرصه های سیاسی یا انقلاب اسلامی مشکل دارند یا علنا می گویند یا اینکه پشت پرده نفاق، اعتقاداتشان را پنهان می کنند و در عمل، مانع ایجاد می کنند. وی با تاکید بر اینکه در این جبهه تلاش کردن و کار کردن بسیار سخت است گفت: خیلی نباید امیدمان به عرصه هایی مانند سازمان های رسمی دولتی در این عرصه باشد.

سردار جعفری افزود: نسبت به مسئولان امید زیادی نمی توان داشت، هر چه هست حرکت خودجوش مردمی است. وی گفت: باید گوشهایمان به لب های مبارک رهبر معظم انقلاب اسلامی باشد و با همت و ایمان و اخلاص بالا در این عرصه با روحیه جهادی تلاش و سنگرهای این جبهه را فتح کنیم.

فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی افزود: حتما موفقیت در این عرصه با انقلاب اسلامی و با نیروهای حزب الله است انشااله با وحدت و یکپارچگی و هماهنگی بیشتر. سردار جعفری گفت: جبهه مردمی انقلاب اسلامی در حال شکل گیری در همه عرصه هاست که یکی از این عرصه ها فضای مجازی و رسانه های دیجیتال است.

وی افزود: از زمانی که مقام معظم رهبری حدود بیست سال پیش موضوع شبیخون فرهنگی را اعلام فرمودند امروز وضعیت خوبی در این عرصه ها وجود دارد اما هماهنگ کننده وجود نداشت که این در حال شکل گیری است با لطف مقام معظم رهبری و توجه خاص ایشان و بستر سازی سپاه و بسیج که دراین عرصه دارند انجام می دهند.

سردار جعفری گفت:‌ همدیگر را دعا کنیم که در این عرصه زمینه لازم را در خودمان باید ایجاد کنیم و خدا توفیق دهد که آمادگی های لازم را برای جنگیدن در این جبهه داشته باشیم. وی در پایان سخنان خود ا براز امیدواری کرد نمایشگاه رسانه های دیجیتال انقلاب اسلامی هر سال بهتر از سال گذشته برگزار شود.

تجلیل از برگزیدگان نمایشگاه رسانه های دیجیتال انقلاب اسلامی

در این مراسم همچنین برترین های دومین نمایشگاه رسانه های دیجیتال انقلاب اسلامی با حضور فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در مراسم پایانی این نمایشگاه معرفی و تجلیل شدند. ازصاحبان 45 مجموعه و اثر در بخش های رسانه های  برخط،  نشر دیجیتال، بازی و انیمیشن، بین الملل و فنآوری و اطلاعات که در مرکز همایش های بین المللی سازمان صدا و سیما برگزار شد معرفی و تجلیل شد.

همچنین در این مراسم از سازمان صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران به عنوان بهترین حامی رسانه ای نمایشگاه، خبرگزاری فارس به عنوان مناسب ترین پوشش خبری نمایشگاه در فضای مجازی، مدیریت جهادی شهرداری تهران به عنوان بهترین حامی زیرساختی نمایشگاه و از رادیو اینترنتی صدای میقات به عنوان مدیریت رادیو نمایشگاه تجلیل شد.

دومین نمایشگاه رسانه های دیجیتال انقلاب اسلامی در دو بخش اصلی و جانبی به همت سازمان فضای مجازی سراج از اول تا هفتم شهریور امسال در بوستان گفتگو برگزار شد.

بخشهای اصلی این نمایشگاه شامل موضوعات رسانه های  برخط، نشر دیجیتال،  بازی و انیمیشن، بین الملل و فن آوری و اطلاعات و همچنین بخش های جانبی آن شامل دیجیتال در آینه هنر، کارگاه ها و نشست ها، فرصت های و تهدید ها، واقعیت افزوده و کودک و نوجوان بود.


|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : علی سعیدی
تاریخ : پنج شنبه 10 مهر 1393
تجهيز جنگنده هاي F14 به موشک فکور 90
امیر سرتیپ برخور خبر داد

جانشین فرمانده نیروی هوایی ارتش از تجهیز تامکت‌های ایرانی به موشک فکور 90 خبر داد.

به گزارش حوزه دفاعی امنیتی باشگاه خبرنگاران،  امیر سرتیپ برخور جانشین فرمانده نیروی هوایی ارتش از تجهیز تامکت‌های ایرانی به موشک فکور 90 خبر داد.

جانشین فرمانده نیروی هوایی ارتش افزود:‌ موشک فکور محصول مشترک وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و نیروی هوایی ارتش است که هم‌اکنون به مرحله تولید رسیده است.

وی با اشاره به توانمندی این موشک هوا به هوا گفت: قابلیت این موشک در رهگیری و انهدام اهداف، در کلاس موشک‌های همتراز خود است.

جانشین فرمانده نیروی هوایی در ادامه تصریح کرد: این موشک مختص جنگنده‌های F14 تعبیه شده و نسبت به ماموریت‌های عملیاتی این جنگنده مورد استفاده قرار می‌گیرد.

|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : علی سعیدی
تاریخ : پنج شنبه 10 مهر 1393
نوع مأموريت داعش تغيير کرده است
سردار جزایری در جمع خبرنگاران:
معاون ستاد کل نیروهای مسلح در امور بسیج و فرهنگ دفاعی گفت: تروریست‌ها دست‌پروده آمریکا هستند و نوع مأموریت آن‌ها اکنون تغییر پیدا کرده و اگر حمایت‌های خارجی از گروهک‌ تروریستی موسوم به داعش برداشته شود به طور قطع سرکوب خواهند شد.
به گزارش خبرنگار دفاعی- امنیتی باشگاه خبرنگاران؛ سردار "سید مسعود جزاریری" معاون ستاد کل نیروهای مسلح در امور بسیج و فرهنگ دفاعی در حاشیه مراسم ختم همسر حجت‌الاسلام و المسلمین سعیدی در جمع خبرنگاران در پاسخ به سؤالی در رابطه با حملات آمریکا و متحدانش علیه سوریه و عراق و نتایج آن اظهار داشت: امیدواریم همان اتفاقی که در گذشته رخ داد و با همت مردم و دولت سوریه تا حدی توانستند تروریست‌ها را سرکوب کنند، سوری‌ها در برابر تهاجمات صورت گرفته پیروز این صحنه حساس و پیچیده باشند. 
 
وی در رابطه با تفاهم‌نامه امنیتی آمریکا و افغانستان اظهار داشت: مردم افغانستان با توجه به تجاربی که دارند اجازه نخواهند داد خارجی‌ها و آمریکا بیش از این در امور آن‌ها دخالت کنند. 
 
سردار جزایری در پاسخ به سؤال خبرنگار باشگاه خبرنگاران در خصوص حمله آمریکا به تروریست‌ها و نزدیک شدن تروریست‌ها به "منقه کوبان" خاطر نشان کرد: تروریست‌ها دست‌پروده آمریکا هستند و نوع مأموریت آن‌ها اکنون تغییر پیدا کرده است و اگر حمایت‌های خارجی از گروهک‌ تروریستی موسوم به داعش برداشته شود به طور قطع سرکوب خواهند شد. 
 
معاون ستاد کل نیروهای مسلح در خصوص دو نفر خبرنگار تحت تعقیب تصریح کرد: دو نفر خبرنگار تحت تعقیب از سوی ستاد کل نیروهای مسلح، از خبرنگاران رسانه‌های داخلی هستند.

|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : علی سعیدی
تاریخ : پنج شنبه 10 مهر 1393