به معركه قلمون وارد خواهيم شد و شكست ما امكان پذير نخواهد بود
سید حسن نصرالله در جلسه ویژه نظامیان مقاومت:
سید حسن نصرالله گفت: تصمیم ما مبارزه با تکفیری‌ها و تروریست‌ها است، حال هر اندازه که می‌خواهد این مبارزه و فشارهای ناشی از آن بزرگ باشد.
سید حسن نصرالله: به معرکه قلمون وارد خواهیم شد و شکست ما امکان پذیر نخواهد بودبه گزارش مشرق، سید حسن نصرالله دبیرکل حزب الله لبنان در جلسه ویژه با حضور افسران و نظامیان مقاومت در بقاع گفت: هر اندازه که رویارویی و فشارها گسترده و زیاد باشد، تصمیم ما مقابله با تکفیری‌ها و تروریست‌هاست. 
 
روزنامه الاخبار لبنان نوشت که سید حسن نصرالله دبیرکل حزب الله لبنان در نشستی ویژه با افسران و کادر نظامی مقاومت لبنان تاکید کرد: تصمیم ما مبارزه با تکفیری‌ها و تروریست‌ها است، حال هر اندازه که می‌خواهد این مبارزه و فشارهای ناشی از آن بزرگ باشد. 
 
این نشست که اخیرا در منطقه بقاع برگزار شده است، در شرایطی صورت گرفته که احتمال حمله‌های تروریست‌ها به منطقه از بلندی های تعدادی از روستاهای بقاع افزایش یافته است، آنها به دنبال باز کردن گذرگاهی برای خود هستند تا از محاصره در عرسال و قلمون خارج شوند. 
 
بنا بر این گزارش، انتقال سید حسن نصرالله با وجود شرایط امنیتی و خطرات موجود پیام های عدیده ای را مخابره می کند، اول اینکه مهر تاکیدی بر عزم جدی وی برای مبارزه با تکفیری‌ها در مرزها و بالا بردن سطح آمادگی حزب الله و مهار پیامدهای حملات اخیر تروریست ها و تکفیری‌ها ست که تعدادی از عناصر حزب الله در آن شهید شدند. سید حسن نصر الله با این اقدام روحیه نیروهای مقاومت را در برابر تکفیری‌ها بالا برد. 
 
سید حسن نصرالله در این نشست تاکید کرد: معرکه قلمون اراده‌ای برای مبارزه است، ما در این معرکه وارد خواهیم شد و بعد از اینکه بر خدا توکل کردیم، شکست ما امکان پذیر نیست. 
 
نصرالله تاکید کرد: جایی برای تسلیم شدن در برابر دشمن تکفیری وجود ندارد، جانفشانی شهدای ما و دردهای زخمی های ما، پیروزی بزرگی را برای ما رقم خواهد زد، چرا که این فشارها هستند که فرصت ها و پیروزی‌ها را خلق می‌کنند. همین عامل منجر به پیروزی انقلاب اسلامی در ایران شد و اشغالگران اسرائیل را از لبنان عقب راند. 
 
دبیرکل حزب الله لبنان در مورد عملیات شبعا که نیروهای مقاومت هفته گذشته مسئولیت انجام آن را بر عهده گرفتند، تاکید کرد: این عملیات پیامی برای طرف‌های مربوطه بود. این پیام تاکید کرد که مقاومت با وجود تمامی تغییر و تحولات منطقه‌ای و تشکیل ائتلاف رسانه‌ای علیه داعش، همچنان قوی و در عرصه حاضر است و تضعیف نشده است. 
 
سید حسن نصرالله تاکید کرد که تجاوزی که دشمن اسرائیلی در آغاز سپتامبر گذشته در منطقه "عدلون" در جنوب لبنان انجام داد و یک دستگاه شنود را که مقاومت اسلامی آن را کشف کرده بود در هنگام تلاش برای تجزیه بخش های این دستگاه منفجر کرد، به شهادت "حسن علی حیدر" منجر شد و نشان داد که اسرائیل به دنبال امتحان کردن توان مقاومت است. پاسخ این حمله نیز با بمب در شبعا داده شد که بنا به منابع نظامی اسرائیل دو نفر در این حمله زخمی شدند.

|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : علی سعیدی
تاریخ : سه شنبه 22 مهر 1393
ارباب صداي قدمت مي آيد

http://s1.picofile.com/file/7548334515/Moharam91_1_min_RasoulGraphic_blogfa_com_.jpg

یا ابا عبدالله شافی ما باش چون تو بزرگوار با آن ارج و قربی که نزد خدایت داری هر چه را که از حقت بخواهی قبول میکند


|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : علی سعیدی
تاریخ : سه شنبه 22 مهر 1393
درياچه هايي متفاوت از آنچه ديده اند+ تصاوير
 
به گزارش گروه چند رسانه‌ای باشگاه خبرنگاران، دریاچه‌هایی در کشورهای مختلف جهان که خصوصیات منحصر به‌فردی دارند.


 مواد معدنی آتشفشانی حل شده در دریاچه‌‌ی پارک ملی در شمال نیوزلند


بزرگترین چشمه‌ی آب گرم در ایالات متحده که رنگ این دریاچه ناشی از رنگدانه‌ی باکتری‌های موجود در این دریاچه‌ است


 حل شدن مواد معدنی یخچال‌های طبیعی اطراف این دریاچه در جنوب  نیوزلند موجب پدید‌آمدن این رنگ شده‌است


جلبک‌های موجود در این دریاچه که در سنگال قرار دارد آن را به دریاچه‌ی رنگ معروف ساخته‌است


دریاچه‌های نمک واقه در جنوب کوه اطلس در صحرای آفریقا


رنگ آبی متفاوت از دریاچه‌های دیگر در تبت

|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : علی سعیدی
تاریخ : یک شنبه 20 مهر 1393
اگر ائتلاف ضد داعش به دنبال تغيير نظام سوريه برود ر‍ژيم صهيونيستي امنيت نخواهد داشت
امیرعبدالهیان مطرح کرد
معاون عربی و آفریقایی وزارت امور خارجه گفت: اجازه نخواهیم داد یکی از متحدین اصلی ما در جبهه مقاومت توسط تروریست‌ها ساقط شود و اگر ائتلاف ضد داعش بخواهد از طرف داعش به طرف تغییر حکومت در سوریه شیفت کند و به دنبال سیاست تغییر نظام در این کشور باشد به طور حتم دیگر حتی رژیم صهیونیستی نیز امنیت نخواهد داشت.
به گزراش حوزه سیاست خارجی باشگاه خبرنگاران، حسین امیرعبداللهیان معاون عربی و آفریقایی وزارت امور خارجه در نشست بررسی تحولات عراق و ائتلاف علیه داعش در پژوهشکده مطالعات استراتژیک خاورمیانه با اشاره به تحولاتی که در منطقه غرب آسیا در حال وقوع است، گفت: این تحولات از چند ویژگی برخوردار است که یکی از ویژگی‌های آن شتابزدگی غیر قابل پیش‌بینی بودن و همچنین سریع و خارج از کنترل بودن آن برای همه بازیگران است و ویژگی دوم این تحولات بازیگران غیر دولتی هستند که دولت‌ها را با چالش‌های جدی مواجه کرده‌اند.

اجازه نخواهیم داد امنیت ملی ما تهدید شود
وی با اشاره به اهمیت موضوع امنیت ملی برای جمهوری اسلامی ایران گفت: ما به هیچ اجازه نخواهیم داد امنیت ملی ما و منطقه به وسیله گروه‌های تروریستی که از طرف دیگر کشورها هستند تهدید شود.

توصیه به آمریکا
معاون عربی و آفریقایی وزارت امور خارجه یادآور شد: هرچند در ابتدای تصرف موصل به آمریکایی‌ها توصیه کردیم به کمک عراق بشتابند اما آنها با بیان اینکه ما عجله‌ای برای این کار نداریم گفتند که صبر می‌کنیم تا فرایند سیاسی در عراق تکمیل شود.

وی تأکید کرد: ما از ابتدای شروع بحران در عراق وارده شده‌ایم و هر اقدامی را که در این خصوص لازم بود انجام دادیم.

امیرعبداللهیان با اشاره به اینکه برخی از کشورهایی که اکنون در ائتلاف غیرقانونی علیه داعش حضور دارند پیش از این در جنگ علیه کشورهای اسلامی لیبی و سوریه نیز شرکت داشته‌اند، گفت: تعجب می‌کنیم که این کشورها با وجود اینکه در موضوع حمله به لیبی و سوریه نیز حضور داشتند اما در جنگ 51 روزه رژیم صهیونیستی بر ضد مردم غزه شرکت نکرده‌اند.

2 نگاه در مورد داعش

وی در تشریح نگاه‌ها به ائتلاف ضد داعش گفت: یک نگاه خوشبینانه معتقد است این ائتلاف برای از بین بردن تروریست‌ها در ظرف دو سه سال ایجاد شده اما نگاه بدبینانه‌ای نیز وجود دارد که معتقد است ایالات متحده برای تکمیل حلقه مفقوده خود در منطقه وارد این فرایند شده که در خصوص موضوع دوم کدهای زیادی نیز وجود دارد.

امارات و عربستان به مشکلات داخلی خود برسند
معاون عربی و آفریقایی وزارت امور خارجه با اشاره به اجلاس پاریس برای تشکیل ائتلاف ضد داعش گفت: هرچند در این اجلاس هیچ صحبتی از سوریه نشده بود اما اکنون شاهد حملات گسترده به این کشور هستیم. ما نسبت به ائتلاف بودن این گروه شک داریم و معتقدیم کشورهایی مانند امارات و عربستان مشکلاتی در داخل خود دارند که باید پیش از داعش به آنها رسیدگی کنند.

عربستان مبارزه با داعش را از خانه خود شروع کند
امیرعبداللهیان با اشاره به ملاقات اخیر خود با وزیر امور خارجه عربستان گفت: گفتگوهای من با سعودالفیصل تأییدی بر نگرانی عربستان نسبت به رشد داعش در منطقه بود و آنها لازم دارند در ابتدا مبارزه با این گروه را از خانه خود شروع کنند.

وی با تأکید بر اینکه آمریکا اکنون در منطقه نیاز به همکاری دیگر کشورها دارد، گفت: آنها نیاز دارند حتی اگر شده با کشورهای کوچکی مانند بحرین و قطر نیز برای حضور در منطقه همکاری کنند.

استفاده آمریکا از پول و حیثیت اعراب 
معاون عربی و آفریقایی وزارت امور خارجه با اشاره به جنگ‌های گذشته آمریکا در منطقه گفت: پیش از این ایالات متحده به وسیله پول کشورهای عربی و استفاده از حیثیت خود وارد جنگ می‌شد اما اکنون پول و حیثیت اعراب را استفاده می‌کند چون دیگر قادر به مدیریت اوضاع در منطقه نیست.

در تلاشیم اقدامات آمریکا را مدیریت و کنترل کنیم
امیر عبدللهیان با اشاره به اینکه پیش از حمله نیروهای ائتلاف ضد داعش به شهرهای سوریه این نیروها محل‌های مورد نظر را ترک کرده بودند گفت: هرچند آمریکایی‌ها می‌دانند در رقه و حمص نیروی ضد داعشی وجود ندارد اما با بمباران پالایشگاه‌های نفت سوریه در صدد رسیدن به اهداف دیگر خود هستند. ما در تلاشیم تا اقدامات آمریکا را تا جای ممکن مدیریت و کنترل کرده و در عین حال به منطقه سامان دهیم.


وی با تأکید بر اینکه پدیده گروه تروریستی داعش دارای عقبه‌ای در منطقه است، گفت: این پدیده به طراحی سرویس‌های امنیتی آمریکا و دیگر کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای برای ایجاد تغییر بنیادین در عراق و همچنین سوریه باز می‌گردد. اتفاقات سوریه مهندسی معکوس بیداری اسلامی در این کشور بود و دولت‌های غربی سعی داشتند با انقلاب‌های ساختگی مقاومت را تضعیف کرده و حتی آن را در آینده به موضوع هسته‌ای ایران تسری دهند.

یادداشت رسمی داعش به سفارتخانه‌ها
معاون عربی و آفریقایی وزارت امور خارجه با تأکید بر اینکه داعش خود را یک گروه انقلابی نه تروریستی می‌داند، گفت: این گروه تروریستی بعد از سقوط موصل با ارسال یادداشت رسمی به همه سفارتخانه‌ها تأکید کرد آنها گروه انقلابی هستند که برای احقاق حقوق اهل سنت دست به کار شده‌اند و در صورتی که دیگر کشورها به آنها تعرض نکنند با اتباع این کشورها کاری نخواهند داشت.

وی با اشاره به نقش ترکیه در موضوع سوریه یادآور شد: هرچند ما با دوستان ترکیه‌ای خود در موضوع سوریه نقطه تعارضی داریم اما به آنها و آمریکایی‌ها یادآور شده‌ایم که رفتم یا ماندن بشار اسد موضوعی است که باید توسط مردم سوریه در مورد آن تصمیم‌گیری شود. 

امیرعبدالهیان تاکید کرد: ما به عنوان ایران به دنبال این نیستیم که بشار اسد رئیس جمهور مادام العمر سوریه باشد اما اجازه نخواهیم داد که یکی از متحدین اصلی ما در جبهه مقاومت توسط تروریست‌ها ساقط شود. اگر ائتلاف ضد داعش بخواهد از طرف داعش به طرف تغییر حکومت در سوریه شیفت کند و به دنبال سیاست تغییر نظام در این کشور باشد به طور حتم دیگر حتی رژیم صهیونیستی نیز امنیت نخواهد داشت و ما در دفاع از متحدین خود هر اقدامی را که نیاز باشد و لازم بدانیم انجام خواهیم داد. 

وی افزود: جریاناتی در منطقه حضور دارند که با وجود آنها حتی نیاز به ورود ایران دراین خصوص نخواهد بود. ترکیه همچنان به دنبال نگاه نوعثمانی در منطقه است و ما به آنها و دیگر کشورها هشدار داده‌ایم که در صورتی که بخواهند وارد سوریه شوند با مشکلات جدی رو به رو خواهند شد.


با حوثی‌ها نیز در ارتباط هستیم 
معاون عربی و آفریقایی وزارت امور خارجه با تأکید بر اینکه ایران نخواهد گذاشت برخی با سیاست فریب اهداف رژیم صهیونیستی را در منطقه دنبال کند، گفت: تحولات منطقه به امنیت ملی ما ارتباط دارد و ما در امنیت ملی خود با هیچ کس تعارف نداریم. هرچند زمانی که آمریکایی‌ها تصمیم به عملیات بر ضد داعش در عراق و سوریه داشتند به ما اعلام کردند که هیچ برنامه‌ای برای زدن پایگاه‌های دولت سوریه ندارند آنها همچنین این موضوع را به آقای بشار اسد نیز گفته بودند البته ما نسبت به این موضوع هیچگاه به آمریکایی‌ها اعتماد نداشتیم. از سوی دیگر ایران از گروه‌های مدنی و مشروعی که در جبهه مقاومت هستند آشکارا حمایت می کند. چنانکه ما با حوثی‌ها نیز در ارتباط هستیم . البته در هر ارتباطی نگاه ما تأمین حداکثری امنیت خود و همچنین امنیت منطقه است و هر موردی که این موضوعات را تأمین کند مورد حمایت ما خواهد بود.

کمک به عراق 5 ساعت بعد از شروع بحران
وی در تشریح رصد ایران نسبت به تحولات داعش گفت: هرچند داعش به عنوان یک جریان در مانیتورینگ ما بود اما اتفاقی که در مورد این گروه افتاد حتی برای طراحان آنها نیز غیر قابل پیش‌بینی بود. این گروهک تروریستی قرار بود به کمک دیگر گروه‌ها مانند فرقه نقشبندی بخشی از یک برنامه چندگانه باشد که در قدم اول با کشتار وارد شده و کنترل عراق را به دست بگیرد و بعد از آن کار را به بعثی‌ها محول کند که در همان روزهای اول در میان آنها اختلاف شد و این برنامه‌ریزی به هم خورد. جریان خیانتی که در موصل توسط ارتش عراق شکل گرفت نیز برای هیچ کس قابل پیش‌بینی نبود. این ما بودیم که توانستیم کمر داعش را در عراق بشکنیم و هرچند حضرت آقا فرمودند این عراقی‌ها بودند اما من می‌گویم این ایران و عراق بود که این کار را کرد و ما از پنج ساعت بعد از شروع بحران به وسیله کمک‌های مستشاری و اقدامات بین‌المللی به کمک عراق شتافتیم.


نقش تهران و ریاض در امنیت منطقه

امیرعبداللهیان در خصوص روابط ایران و عربستان با تصریح بر اینکه در میان دو کشور اختلافاتی وجود دارد گفت: اکنون برخی گفتگوها در حال شکل‌گیری است که تأثیرات منطقه‌ای نیز داشته است. مهمترین چیز برای تهران و ریاض بازگرداندن امنیت منطقه است. دو کشور می‌توانند نقش مؤثر در این رابطه داشته باشند.

وی با اشاره به سفر چندی پیش خود به عربستان سعودی و دیدار با وزیر امور خارجه این کشور ابراز امیدواری کرد با حرف‌های جدیدی که از آقای سعود الفیصل شنیدم شاهد رویکرد جدیدی در عربستان باشیم و تلطیف فضای تهران ریاض اتفاق افتاد.دیدگاه‌های عربستان و تهران در خصوص موضوع عراق در حال تقویت است.

هشدار به قطر و اردن
معاون عربی و آفریقایی وزارت امور خارجه با تأکید بر عدم اطمینان نسبت به ایالات متحده در ایران گفت: با وجود اصرار از طرف آمریکا برای ورود ایران به دیگر موضوعات به غیر از موضوع هسته‌ای ما تأکید کردیم تا آمریکایی‌ها در موضوع هسته‌ای اعتماد ما را به دست نیاورند در خصوص دیگر مسائل گفتگو نخواهیم کرد. ما هنوز نتوانسته‌ایم با 5 + 1 با آمریکا به یک جمع‌بندی برسیم که بعد از آن تیم مذاکره کننده ما حاضر به مذاکره در خصوص بقیه موارد باشد.آمریکایی‌ها اکنون به صورت آشکار و پنهان از ایران برای شرکت در ائتلاف ضد داعش دعوت می‌کنند. ما معتقدیم این روش در حال دور زدن ساختارهای بین المللی است و به کشورهایی مانند قطر و اردن یادآور شده‌ایم که اگر این اقدام نتیجه دهد فردا آمریکا همین کار با شما نیز خواهد کرد. ایران معتقد به حل مسئله منطقه توسط اهل منطقه و در منطقه است و هیچگاه با آمریکا حتی در پشت پرده درباره این مسئله تبانی نخواهیم کرد. هرگونه خطای آمریکا در سوریه برای ایجاد منطقه پرواز ممنوع یا ورود یک نیروی خارجی پیامدهای سخت و دشواری را در پی خواهد داشت.

تلاش برای تقویت ارتش لبنان
وی در پایان با اشاره به کمک ایران به ارتش لبنان گفت: ایران همچنان بر کمک خود به حزب الله ادامه خواهد داد اما در صدد آن هستیم تا با کمک به ارتش لبنان آنها را در مقابله با تروریست‌ها تقویت کنیم.

|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : علی سعیدی
تاریخ : یک شنبه 20 مهر 1393
ابرقدرت غرب آسيا چگونه مي جنگد؟
گزارش باشگاه خبرنگاران از 8 توان بازدارندگی جمهوری اسلامی ایران
فرمانده کل ستاد مشترک ارتش رژیم صهیونیستی اخیراً در اظهار نظری لفاظانه مدعی شده است که آماده انجام عملیات نظامی ضد ایران هستیم؛ سؤال اینجاست که آیا ارتشی که در مقابل گروه‌های کوچک مقاومت در منطقه شکست خورده، تاب جنگ با نظام قدرتمند جمهوری اسلامی ایران را دارد؟
به گزارش  خبرنگار دفاعی امنیتی باشگاه خبرنگاران؛  "بنی‌گانتز" فرمانده کل ستاد مشترک ارتش رژیم صهیونیستی در اظهار نظری لفاظانه مدعی شده است که آماده انجام عملیات نظامی ضد ایران هستیم. 

جدا از ادعای مضحک این مقام ارشد صهیونیست باید ببینیم که توان بازدارندگی جمهوری اسلامی ایران اجازه چنین اقداماتی را می‌دهد. 


رزم ناهمتراز چیست؟ 

رزم ناهمتراز به توانایی نیروها در شرایط نامساوی و جنگ با توجه به امکانات و شرایط نامساوی در شرایط مساوی اتلاق می‌شود که توانایی‌های نبرد نوین را نشان می‌دهد. 

امروز کشورها با استفاده از شیوه‌های نبرد ناهمتراز می‌توانند قدرت دفاعی خود را هر چه بیشتر نشان دهند.

در منطقه غرب آسیا ایران به عنوان ابر قدرت این منطقه ایده بسیار خوبی در مورد نبرد ناهمتراز دارد. 


روزنامه   The Cristian Science Monitor در مقاله‌ای به قلم اسکات پترسون در مقاله‌ای با عنوان چگونه ایران می‌تواند در مقابل رویارویی نظامی با آمریکا موفق باشد می‌نویسد : بودجه دفاعی آمریکا تقریباً 90 برابر بزرگ‌تر از ایران است  اما ایران یک استراتژی خوب و دقیق  از جنگ نامتقارن دارد. ایران، وارث نوآوری نیروی دریایی است که دارای یک استراتژی نیروی دریایی نامتقارن قابل بازگشت است و این یک مزیت عمده محسوب می‌شود.  آمریکا سعی کرده از سال 2002 شبیه‌ساز چنین درگیری‌هایی را به کمک کشتی‌هایش انجام بدهد. 
 
وی افزود: ایران با هدف بهره‌برداری از آسیب پذیری‌های دشمن از طریق استفاده از  تاکتیک‌های قایق‌های کوچک به خوبی مسلح، سرعت در حمله و غافلگیری نظامی از قدرت مناسبی برخوردار بوده و این ویژگی‌ها توسط کارشناسان نظامی سپاه پاسداران منتشر شده است. 

تسلط بر تنگه هرمز  و استفاده از قایق‌های تندرو و موشک‌های ضد کشتی در خلیج فارس

پترسون تصریح کرد: ایران می‌تواند با ابزار نامتقارن، تسلط خود را در تنگه هرمز رقم بزند. به عنوان مثال در رزمایشی نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی یک شناور فوق‌العاده سریع را که توسط رادار قابل تشخیص نبود به آب انداخت  و  ایران 300 قایق در یک رزمایش  به میدان فرستاد و در این رزمایش کماندوهای خود را در یک کشتی هدف پیاده کرد. 

این روزنامه درباره توان رزم ناهمتراز زمینی ایران نیز عنوان کرد: نیروهای زمینی، ترکیبی از بسیج و سپاه پاسداران هستند که همه به سوی آنچه که آن‌ را استراتژی موزاییکی می‌نامند، حرکت می‌کنند.


وارد کردن ضربات روحی و روانی و فرسایشی


دیگر توانایی ایران در زمینه نبرد ناهمتراز توانایی وارد کردن ضربات روحی و روانی و فرسایشی است.  

سایت Smallwarjournals  در این زمینه تصریح کرد: جنگ نامتقارن تأثیر عمده‌ای بر تلفات، اقتصاد، و روح و روان دشمن دارد. هر میزان شانس ایران جهت پیروزی در نبرد باشد، آن به یک طراحی نامتقارن سازمان‌دهی شده بستگی خواهد داشت. 


نیروهای نخبه سپاه قدس 

توانایی دیگر عملیاتی ایران وجود نیروهای شجاع و توانمند قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی است. 

سایت CFR به قلم کوردسمن می‌نویسد: نیروی قدس شامل اعضای نیرو های ویژه سپاه پاسداران است. سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و نیروهای ایران دارای قابلیت‌های قابل توجهی برای جنگ نامنظم  و انجام عملیات نامتقارن و جنگ فرسایشی هستند.

روزنامه  Al shareq awsat نوشت: نیروهای قدس با توصیه عمومی ژنرال قاسم سلیمانی مشاورات نظامی لازم را به دولت اسد برای تشکیل ارتش دفاع ملی انجام داده‌اند و بشار اسد به توصیه‌های عمومی فرمانده  سپاه قدس عمل کرد.

اندیشکده CSIS معتقد است:  یک بحث مقابله وجود دارد که آن را در واقع سپاه قدس که جزء نیروهای نخبه ایران است، انجام می‌دهد و  توانایی‌های بالقوه بسیار زیادی دارد.


البته یک نکته قابل ذکر است که اولاً حزب‌الله لبنان قصد حمله به ناحیه یا کشوری را ندارد و ضمناً امروزه با داشتن موشک‌های استراتژیک، توانایی و اعتماد به نفس دوچندانی را برای دفاع از مظلومان در منطقه دارد و علاوه بر این قدرت موشکی جمهوری اسلامی ایران هم در خدمت مظلومان منطقه و در راستای صلح و امنیت و برای مبارزه با جنگ‌افروزی صهیونیست‌هاست. 

 







استفاده از سامانه‌های "پُرتابل" تک نفره 


دیگر توانایی عملیاتی ایران در جنگ ناهمتراز استفاده از قایق‌های تندرو در دریا و استفاده از سامانه‌های "پُرتابل" تک نفره است که به خوبی به روز رسانی آن را انجام می‌دهد. 

سایت  Smallwarjournals  می‌نویسد: ایران سلاح‌های پرتابل  و موشک‌های ضد کشتی خود را به روز رسانی می‌کند.  این می‌تواند هواپیما‌های قریب پرواز و کشتی‌های جنگی ساحلی را تهدید کند. نیروی دریایی سپاه پاسداران با تغییر استراتژی به کمک پاترول کرفت‌های خود با گشتزنی، امنیت آب‌های سرزمینی ایران را تأمین می‌کند و برای مقابله و رویارویی با کشتی‌های جنگی آمریکایی آماده می‌شود.  

روزنامه Jerusalem post چاپ رژیم صهیونیستی نیز خاطر نشان کرد:  در صورت حمله نظامی آمریکا به ایران، رهبر عالی ایران هشدار داده است که تمام پایگاه‌های آمریکا و رژیم صهیونیستی در منطقه را هدف قرار می‌دهد. 


پهپادهای عملیاتی و عمود پرواز

توانایی فوق‌‌العاده دیگر ایران در عرصه نبرد هوایی وجود پهپادهای عملیاتی و عمود پرواز است. 

سایت خبری Trend نوشت : ایران پهپاد Koker-1 عمود پرواز خود را آزمایش کرده است. این هواپیما می‌تواند  در شرایط مختلف تا 3 ساعت در ارتفاع 12 هزار پایی پرواز کند.




این سایت همچنین می‌‌نویسد پهپاد لیکو (Liko Drone) دیگر پهپاد رادارگریز عملیاتی ایران است که قابلیت حمل بمب و موشک و عملیات سخت را دارد. 


توان ویژه عملیاتی ایران در نبرد ناهمتراز، توانایی مخفی‌سازی و متحرک‌سازی و استراتژی‌های مرتبط با استتار موشک‌ها و لانچر‌هاست.












در مجموع می‌توان بخشی از توانایی‌های ناهمطراز نیروهای مسلح ایران را در نبرد ناهمتراز این‌گونه بیان کرد:

1-توانایی دفاعی در حمله به منافع  متجاوزین از طرق نظامی خاص

2-توانایی به روز رسانی سلاح‌های پُرتابل تک نفره و استفاده عملیاتی ویژه از آن

3- توانایی تسلط بر تنگه هرمز

4-توانایی استفاده از قایق‌های تندرو و موشک‌های ضد کشتی در خلیج فارس

5-توانایی استفاده از هلی‌برن پیشرفته و استفاده از کماندوهای واکنش سریع در شرایط سخت

6-توانایی عملیاتی نیروهای ویژه و نخبه (Elite) سپاه قدس جهت مأموریت‌های برون مرزی و بین‌المللی

7-توانایی حمله به پایگاه‌های نظامی دشمنان در منطقه

8-توانایی ساخت و عملیاتی کردن انواع پهپادهای عمود پرواز 

با این پتانسیل عظیم آیا نباید فرمانده مضحک رژیم صهیونیستی عبرت بگیرد؟ ارتش رژیم صهیونیستی از جولای 2006 تاکنون در همه جنگ‌های منطقه‌ای با گروه‌های مقاومت شکست خورده، حال چگونه می‌تواند در مقابل ابر قدرت نظامی منطقه مقاومت کند؟

|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : علی سعیدی
تاریخ : یک شنبه 20 مهر 1393
سردار سپاه قدس در کنار سردار سپاه بدر

 

پس از حماسه آزادسازی «آمرلی»،چندین عکس یادگاری از مجاهدان عراقی در کنار سردار «حاج قاسم سلیمانی» فرمانده نیروی قدس (سپاه قدس) منتشر شده است که نشان از حضور این فرمانده خستگی ناپذیر در کنار آنان دارد.
به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران این روزها، خصوصا پس از حماسه آزادسازی «آمرلی»،چندین عکس یادگاری از مجاهدان عراقی در کنار سردار «حاج قاسم سلیمانی» فرمانده نیروی قدس (سپاه قدس) منتشر شده است که نشان از حضور این فرمانده خستگی ناپذیر در کنار آنان دارد. نمایی که پیش رو دارید، جدیدترین تصویر از آن دست است. در تصویر، «هادی العامری» فرمانده سازمان بدر(سپاه بدر) نیز دیده می شود. سپاه بدر در نخستین سال های دهه 1360، توسط شهید «محمد باقر حکیم» تاسیس شد که نخستین فرمانده نظامی آن، سردار شهید «اسماعیل دقایقی» بود.

 این نما، در نخستین روزهای پس از آزادسازی شهر «آمرلی» به ثبت رسیده است:

|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : علی سعیدی
تاریخ : یک شنبه 20 مهر 1393
قايق هاي تندروي سپاه، کابوس آمريکا
در مستند "رو در رو با شیطان" مطرح شد
در مستند "رودر روی شیطان" که از شبکه یک سیما پخش شد، به بررسی مقابله به مثل ایران و آمریکا و پاسخ دلاورانه رزمندگان سپاه پاسداران به نیروهای آمریکایی پرداخته شد.
به گزارش خبرنگار دفاعی امنیتی باشگاه خبرنگاران، آمریکا با استراتژی استکباری و سلطه‌گری خود به دنبال تسلط بر خلیج فارس و منابع نفتی است اما توان بازدارندگی سپاه پاسداران اجازه هر گونه تجاوز از نیروی دریایی آمریکا را سلب کرده است. 

در مستند "رودر روی شیطان" که همزمان با سالروز شهادت شهید "نادر مهدوی" از شبکه یک سیما پخش شد، به ناگفته‌های 6 مرتبه درگیری نیروهای دریایی کشورمان با آمریکایی‌ها در خلیج فارس و بررسی مقابله به مثل ایران و آمریکا و پاسخ دلاورانه رزمندگان سپاه پاسداران به نیروهای آمریکایی پرداخته شد. 

در این برنامه "دریادار تنگسیری" جانشین فرمانده نیروی دریایی سپاه، "دریادار فدوی" فرمانده نیروی دریایی سپاه و همرزم و برادر شهید مهدوی به بیان دیدگاه‌های خود پرداختند. 

** مین‌‌های جنگی کابوس نیروی دریایی ارتش آمریکا 

دریادار فدوی فرمانده نیروی دریایی سپاه اظهار داشت: آمریکایی‌ها برای ادامه سلطه در دنیا به دنبال حضور در خلیج فارس بودند و ما به دنبال جلوگیری از این حضور هستیم.

وی افزود: قرار بر این شد که ناوهای آمریکایی از کشتی‌های نفتی حفاظت کنند و کشتی 402 هزار تنی با ظرفیت سه میلیون بشکه نفت با یک پوشش خبری وسیع توسط سی‌ان‌ان پیش‌بینی شد. 

فرمانده نیروی دریایی سپاه با اشاره به توصیه امام (ره) برهدف قرار دادن ناوها تصریح کرد: اگر این ناوها عبور می‌کرد یعنی شاخ ایران شکسته شده و مسئولین سیاسی پیش امام رفتند و ایشان فرمودند ناوها را بزنید. 

فدوی با اشاره به اسکورت چهار ناو جنگی از دو کشتی نفتی اضافه کرد: که چهل روز عملیات روانی در رسانه‌ها انجام شد و همه کشتی "بریجتون" را می‌شناختند اما با این حال این کشتی مورد اصابت قرارگرفت. 

رهبری در حاشیه رزمایش شهادت فرمودند: اگر ناوهای آمریکایی قصد تشنج آفرینی داشته باشند و بخواهند قدرت خود را تحکیم کنند یقینا برخورد ایجاد می‌شود. 

در آن زمان جنگنده‌های عراقی با استفاده از حریم هوایی عربستان و امارات و دور زدن خلیج فارس به کمک هواپیماهای سوپراستاندار، میراژF1 و F2 به دنبال ضربه زدن به نفت کش‌های ایرانی بودند. 

دریادار فدوی در ادامه این مستند گفت: صادرات نفت ما نزدیک بود قطع شود و بعضی از روزها نفت به زیر 100 هزار بشکه و قیمت 6 دلار رسید حال آنکه قیمت نفت جهانی 18 دلار بود و قیمت نفت ایران یک سوم قیمت جهانی نفت بود. 

وی اضافه کرد: آمریکا از طرف کشورهای خلیج فارس نمی‌خواست وارد جنگ شود و به دنبال این بود که از اقدامات ایران در خلیج فارس جلوگیری کند (توانمندی جلوگیری از این اقدامات را از ما بگیرد.) 

** اسکورت نفت کویت به عهده اتحاد جماهیر شوروی گذاشته شد/ انهدام ناو یک میلیارد دلاری ساموئل بی. رابرتز

فرمانده نیروی دریایی سپاه با اشاره به تقبل حفاظت از ناوگان نفتی کویت با اسکورت شوروی گفت: کشتی آنتوان چخوف در عملیات مقابله به مثل هدف قرار گرفت حال آنکه شوروی از قبل اولتیماتوم جنگ را داده بود. 

پس از این اتفاق شوروی پای خود را کنار کشید و آمریکا دوباره به صحنه آمد و در یک رویارویی دیگر ناو آمریکایی منهدم شد. 

دریادار فدوی در ادامه این مستند اضافه کرد: ناو یک میلیارد دلاری ساموئل بی. رابرتز آمریکا با سرعت 29 گره دریایی منهدم شد. 

این عملیات با سه فروند شناور و 10 تا 12 پرسنل انجام شد و ناو فوق‌الذکر منهدم شد و در طول تاریخ ایالات متحده چنین تحقیقی بی‌سابقه بود. 

فدوی در ادامه مستند اظهار داشت: انگلیس هم در تنش‌ها و درگیری‌ها دخیل بود و دستور داده شد کشتی نفتکش انگلیسی را هدف قرار دهیم که با هدف قرار دادن این کشتی خانم تاچر گفت: این برای انگلیسی‌ها سخت و غیر قابل قبول است که به کشتی‌ها در خلیج فارس تجاوز شود. 

وی اضافه کرد: آمریکا با هدف قرار دادن هواپیمای مسافربری ایرباس استیصال خود را نشان داد که با این همه تجهیزات هواپیمای مسافربری را مورد هجوم قرار می‌دهد. 

** هدف قرار دادن کشتی سانگاری با موشک HY2 / قایق‌های تندرو کابوس ناوهای آمریکایی 

دریادار فدوی گفت: در روز 23 مهر ماه 66 کشتی سانگاری که مسئول اسکورت و حفاظت از نفت کش‌ها بود با موشک HY2 مورد اصابت قرار گرفت و ریگان گفت: این کشتی وظیفه داشت 11 کشتی دیگر را محافظت کند که 20 ساعت بعد یکی از آن 11 کشتی که تغییر پرچم داده بودند مورد اصابت قرار گرفت. 

وی با اشاره به نقش تاثیرگذار شهید مهدوی در عملیات‌ها اضافه کرد: شهید مهدوی در عملیات شناسایی شرکت کرد و همه آنها به سمت جزیره فارسی رفتند و یک هلیکوپتر آمریکایی به شناور شهید مهدوی شلیک کرد. 

مقاومت‌ها و رویارویی‌های نیروی دریایی سپاه پاسداران با نیروی دریایی ارتش آمریکا نشان داد که سپاه پاسداران به کمک قایق‌های تندرو و نبرد همتراز توانست بر دشمن آمریکایی غلبه کند. 

فدوی در ادامه اظهار داشت: تا پایان جنگ این درگیری وجود داشت و 139 عملیات مقابله به مثل با آمریکا انجام شد و این نشان داد که آمریکا در مقابل قایق‌های تندرو نمی‌تواند از خود دفاع کند و آنها به این نتیجه رسیدند که تمام تجهیزاتشان در برابر قایق تندور بی‌اثر است.

**پرروگری آمریکا در اسکورت کشتی‌های نفتی/ سکوی کرسنت را آتش زدیم 

دریادار تنگسیری جانشین فرمانده نیروی دریایی سپاه گفت: زمانی آمریکا با پرروگری اظهار می داشت هر کشتی که در لوای پرچم ما قرار بگیرد اسکورت می‌کنیم و کویت در آن مقطع اعلام آمادگی کرد. 

وی افزود: حرکت آنها از منطقه 1 به منطقه 2 دریایی رسید و با مقاومت نیروی دریایی سپاه، آمریکا به مشکل برخورد،‌ با برنامه ریزی کشورهای غربی و به خصوص آمریکا،‌ عربستان،‌ عراق و کویت حمله به شناورهای ایرانی و هدف از آن تحت تاثیر قرار دادن نفت ایران بود. 

دریادار تنگسیری در ادامه مستند رو در روی شیطان اضافه کرد: در جنوب جزیره لارک با نفت‌کش‌های کوچک نفت را با قیمت ناچیزی صادر می‌کردیم، مقابله با ناوهای آمریکا به مراحل حساس خود رسید و آمریکایی‌ها با آن تجهیزات در مقابل قایق‌های تندرو سپاه به زانو درآمدند. 

جانشین فرمانده نیروی دریایی سپاه در ادامه این مستند با اشاره به مقابل مثل ایران در جنگ تصریح کرد: 29 فروردین زمانی که 3 ناو ایرانی مورد اصابت قرار گرفت سکوی کرسنت را آتش زدیم و 2 هلیکوپتر و یک یدک‌کش را مورد اصابت قرار دادیم. 

وی با اشاره به شلیک 18 فروند موشک در رزمایش شهادت اظهار داشت: دو سیلی محکم به آمریکا زدیم و آن انهدام کشتی سانگاری بود. 

وی ادامه داد: در بخش دریایی زحمات شهید مهدوی بی‌بدیل بوده و وی به عنوان رئیس‌علی ثانی شناخته می‌شود که در بخش مقاومت و ایستادگی در برابر استکبار نقش مهمی داشته که به شکل مظلومانه‌ای به شهادت رسیده است. 

جانشین فرمانده نیروی دریایی سپاه در این باره خاطرنشان کرد: وقتی پیکر شهید نادر مهدوی را آوردند،‌ نشان داد که شهید مهدوی زنده بوده و به شهادت رسیده است. 

|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : علی سعیدی
تاریخ : یک شنبه 20 مهر 1393
نابينا و آسمان
مردی از نابینایی پرسید: شغل تو چیست؟ نابینا جواب داد: آسمان را رصد می کنم...
باشگاه خبرنگاران :
روزی مردی نابینایی را دید که با دقت تمام آسمان را تماشا می‌کند و انگار در حال شمردن ستاره‌هاست، از او پرسید: شغل تو چیست؟ 

نابینا جواب داد: آسمان را رصد می کنم...

مرد با تعجب پرسید: چگونه آسمان را رصد می کنی؟ 

نابینا گفت: با قلبم.  

تمام گل های سرخ و بنفش دنیا، تمام لاله ها و زنبق های جهان را به تو تقدیم می کنم، حتی اگر نتوانی رنگ هایشان را ببینی. 

من نابینا نیستم، فقط با چشم هایم نمی توانم ببینم. 

 مهتاب مرده است ، در من ستاره نیست اما به چشم تو  سوگند می خورم  از آسمان پُرَم  

نابینا به ماه گفت: دوستت دارم ، ماه گفت: چه طور دوستم داری، در حالی که مرا نمی بینی؟ 

نابینا جواب داد: چون نمی بینمت، بیشتر از دیگران دوستت دارم. ماه گفت: چرا؟ 

نابینا گفت: دیگران به خاطر زیبایی ات دوستت دارند، ولی من به خاطر خودت.

|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : علی سعیدی
تاریخ : یک شنبه 20 مهر 1393
غزل مشهور مولوي درباره حضرت امام علي(ع)

جلال‌الدین محمد بلخی، مشهور به مولوی، شاعر پرآوازه ایران‌زمین، غزل‌ها و اشعار متعددی در مدح مولانا امیرالمؤمنین علی بن ابی‌طالب علیه السلام دارد که در ادامه به مناسبت فرارسیدن بزرگترین عید خدا، یکی از مشهورترین این غزلیات، به شما مخاطبان فرهیخته مشرق، تقدیم می‌شود.

تا صورت پيوند جهـــــــــــــــان بود علي بود
تا نقش زمين بود و زمــــــــان بود علي بود

آن قلعه گشايي که در قلعـــــــــه ي خيبر
برکند به يک حملــــــــه و بگشود علي بود

آن گُرد سرافراز که انـــــــــــــــدر ره اسلام
تا کـــــــــار نشد راست نياسود، علي بود

آن شيــــر دلاور که براي طمـــــــــــع نفس
بر خوان جهـــــــــــــان پنجه نيالود علي بود

شاهي که ولي بود و وصــــي بود علي بود
سلطان سخــــــــــــــا و کرم و جود علي بود

هم آدم وهم شيث و هم ادريس و هم الياس
هم صالــــــــــح پيغمبــــــــر و داوود علي بود

هم موسي و هم عيسي و هم خضر و هم ايوب
هم يوسف و هم يونس و هم هــود علي بود

مسجـــــود ملايک که شد آدم، ز علي شد
آدم چو يکي قبلـــــــــــه و مسجود علي بود

آن عارف سجّاد ، که خاک درش از قــــــــدر
بر کنگــــــره عرش بيفـــــــــــــــزود علي بود

هم اول و هم آخـــــر و هم ظاهـــــر و باطن
هم عابـــــــد و هم معبد و معبود ، علي بود

آن لحمک لحمـــــي ، بشنو تــــــا که بداني
آن يـــــــــــــار که او نفس نبي بود علي بود

موسي و عصــــا و يــــــــد بيضــــــــا و نبوت
در مصــــــــــر به فرعون که بنمود ، علي بود

عيسي به وجود آمدو في الحال سخن گفت
آن نطق و فصـــــــاحت که در او بود علي بود

خاتم که در انگشت سليمان نبي بود علي بود
آن نور خدايــــي که بر او بــــــــــــود علي بود

آن شاه سرافـــــــراز که اندر شب معــــــراج
با احمــــــــــد مختــــــــــار يکي بود علي بود

آن کاشف قرآن که خــــــــــــدا در همه قرآن
کردش صفت عصمت و بستــــــــود علي بود

آن شيـــــــــر دلاور که ز بهر طمــــــــع نفس
بر خوان جهـــان پنجه نيالـــــــــــود علي بود

چندان که در آفـــــــــــــاق نظر کردم و ديدم
از روي يقين در همه موجــــــــــود ، علي بود

اين کفر نباشد، سخـــــــن کفر نه اين است
تا هست علي باشد و تابــــــــــود علي بود

سرّ دو جهــــــــــــــان جمله ز پيدا و ز پنهان
شمس الحق تبريز که بنمـــــــود، علي بود


|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : علی سعیدی
تاریخ : یک شنبه 20 مهر 1393
پاسخ به شبهاتي درباره غدير
یک کارشناس دینی در پاسخ به برخی از شبهات پیرامون غدیر گفت: برخی از علمای اهل سنت، مراد از «الیوم» در آیه «الیوم اکملت لکم دینکم...» را روز عرفه می گیرند. اگر بنا باشد روز عرفه مراد آیه باشد آن بخشی از آیه که می گوید دشمنان اسلام و کفار مأیوس شدند با آن جور در نمی آید زیرا در روز عرفه اتفاق خاصی نیفتاده است که مأیوس کننده دشمنان باشد.
به گزارش مشرق، ضمن تبریک فرارسیدن سالروز عید غدیر به مناسبت این عید فرخنده، بر آن شدیم تا پاسخ چند شبهه و پرسش درباره واقعه غدیر و انتصاب حضرت علی(ع) به جانشینی چیامبر(ص) را از چند تن از کارشناسان دینی جویا شویم که مشروح آن در ادامه می آید:

حجت الاسلام سید محمد سادات منصوری رئیس مرکز پاسخگویی به سؤالات دینی سازمان تبلیغات اسلامی در مورد اینکه منظور از کامل شدن دین و اتمام نعمت در آیه "اليَوم‌َ اَكمَلت‌ُ لَكُم دينَكُم و اَتمَمت‌ُ عَلَيكُم نِعمَتي‌..."چیست گفت: در قرآن کریم، نعمت وقتی به شکل مطلق می آید به معنای ولایت است. اتممت علیکم نعمتی یعنی با نصب امیرالمومنین(ع) نعمت ولایت را بر شما تکمیل کردم. پیامبراکرم (ص) در آن چند سالی که دوره پیامبری و نبوت‌شان بود، وقت کافی برای بیان همه احکام را نداشتند. هر چند که قرآن کریم به طور کامل بر پیامبر(ص) نازل شد اما قرآن حکم قانون اساسی را دارد و بیشتر، کلیات را بیان کرده است و جزئیات دین و فقه و اخلاق و معارف اسلامی در قرآن نیامده است و این مسئله نیاز به شخصیتی دارد که با غیب در ارتباط است و معصوم است تا آنها را برای مردم بازگو کند. اگر بعد از پیامبر(ص) شخصیتی مثل امیرالمومنین(ع) در جامعه نباشد که مردم را دعوت به راه صحیح هدایت کند، آن‌وقت دین حتماً به طور ناقص به دست مردم می رسد و تکمیل نبوده و نشده است. به همین جهت وجود مبارک امیرالمومنین(ع) و اعلام جانشینی ایشان به مردم  همان تکمیل اسلام و اتمام سنت است زیرا منظور از نعمت، نعمت ولایت است و این نعمت باید بر مردم تمام شود. پیامبر اکرم(ص) در دوره خود و در زمانی که حیات داشتند ولیّ مومنین بودند. بعد از رحلتشان، مردم نیاز به ولی زنده و حیّ داشتند که آن هم امیرالمومنین بود.

محمد صادق یوسفی مقدم رئیس مرکز فرهنگ و معارف قرآن کریم هم در توضیح معنای آیه الیوم اکملت لکم دینکم و ... اظهار کرد: اساس دین بر چند اصل استوار است. یکی بحث توحید و بعد از آن هم نبوت. به این معنا که وقتی پیامبر خاتم، دین، احکام الهی، شریعت و دستورات دینی را برای انسانها آورد، آن عاملی که باید حافظ دین و مفسر دین باشد و بتواند دین را از تحریف و انحراف محافظت کند هم باید به مردم معرفی شود. بر همین اساس وقتی که در روز غدیر، خدا به پیامبرش دستور می دهد که مسئله ولایت را برای مردم بیان کند و پیامبر اکرم(ص) در آن روز مأمور می شود تا موضوع ولایت امیرالمومنین را برای مردم بیان کند، دین تکمیل می شود. یعنی آن چیزی که باید دین را حفظ کند و از انحراف جلوگیری کند و مردم را هدایت کند تا باقی بماند، عامل ولایت و امامت است که خداوند متعال معرفی کرد. با معرفی امیرالمومنین(ع) به عنوان خلیفه و به عنوان ولی امر مسلمین دین خدا تکمیل گردید.

بعد هم می گوید و اتممت علیکم نعمتی، هم دین کامل شد و هم نعمت خدا به اتمام رسید. یعنی اگر اعتقاد توحیدی می داشتیم، اعتقاد به نبوت هم می داشتیم اما از امامت که می تواند دین را از انحراف و تحریف نجات بخشد برخوردار نبودیم، دین خدا کامل نبود. بنابراین با بحث ولایت و امامت است که دین خدا کامل می شود.

حجت الاسلام محمد حسین مشکوری در پاسخ به این سوال گفت: پیغمبر گرامی اسلام(ص) و هر نبی ای در طول تاریخ بشریت به عنوان مبلغ دین خدا و ابلاغ کننده دستورات دین به مردم مشخص شده است. «انما علیک البلاغ و علینا الحساب» یعنی پیغمبران هیچ وظیفه ای ندارند الا اینکه دین خدا را به شما بگویند. رسولان دین را ابلاغ می کنند، «و ما علی الرسول الا البلاغ ». تا می رسد به پیغمبر خاتم(ص) که ثمره 124 هزار پیامبر هستند. وجود مبارک پیغمبر اسلام(ص) با عنوان دین خاتم و دین نهایی، ارائه نسخه هدایت بشر را تا روز قیامت به عهده دارند. بنابراین ایشان کارشان فقط تبلیغ است و دیگر کاری ندارند.  پیامبر اسلام به خوبی این وظیفه را انجام داد اما این جریان یک مهره مفقوده دارد و آن این است که اگر پیغمبر(ص) به رحمت خدا بروند، هدایت این دین بر عهده چه کسی خواهد بود؟ کامل شدن این حلقه به واسطه یک وصی و راه بلد و راهبری است که مثل پیغمبر(ص) معصوم باشد اما دیگر وحی به او نازل نمی شود و او امام است.

چرا روز غدیر دین را اکمال می کند؟ می فرماید «يَا أَيُّهَا الرَّسُولُ بَلِّغْ مَا أُنْزِلَ إِلَيْكَ مِنْ رَبِّكَ ۖ وَإِنْ لَمْ تَفْعَلْ فَمَا بَلَّغْتَ رِسَالَتَهُ» اگر این کار را نکنی اصلاً رسالتت را انجام نداده ای. یعنی 124 هزار پیامبر کارشان را انجام نداده اند زیرا آنها دائماً دین را تکمیل کردند تا رسید به نفر آخر و گفت اگر ابلاغ نکنی گویی که هیچ کدام ابلاغ نکرده اند. زیرا دین پاسبان و نگهبان و حافظ می خواهد. اگر آن را رها کنیم، مثل این می ماند که طلایی را بین عابرین پیاده رها کنیم و برویم. طلا متاع ارزشمند و گرانبهایی است که به راحتی به دستمان نرسیده است. این دین هم نیاز به امام و وصی ای دارد که آن را تا روز قیامت نگه دارد و این سلسله به دست ائمه (ع) ایجاد خواهد شد.

وجود امام وجه تتمیمی و تکمیلی دارد. یعنی اکمال و اتمام دین. دین کامل می شود چون قرار است به این شخصیت تحویل گردد و تمام می شود زیرا نعمت تمام شده و به دست صاحب اصلی اش رسیده است. «رضيكم الله أنصارا لدينه و كهفا لرسوله» از این جهت خدا راضی شد. پیغمبران الهی دینشان می خواهد به دست ولی ای بیفتد که تا روز قیامت نسل به نسل آن را نگه دارند و حفظ کنند. کما این که  این دین به میمنت وجود مبارک ولی عصر(عج) حفظ شده و بنا بر قاعده لطف، خداوند برما لطف کرده است. این فلسفه اکملت و اتممت است. علامه امینی این مسئله را به خوبی در الغدیر توضیح داده اند و شواهدی هم از اهل سنت آورده اند. روش ایشان در این کتاب این بوده که گفته من می خواهم اثبات ولایت حقه علی(ع) را از منابع اهل سنت انجام دهم.

حجت الاسلام مهدی رستم نژاد عضو هیئت علمی جامعه المصطفی العالمیه نیز درپاسخ به این سوال گفت: درباره وضو که برای نماز است و هم درباره حج گفته شده که ما این طهارت را دادیم تا برای شما نعمت تمام شود. یعنی آن نماز و طهارت برای اتمام نعمتی است که خداوند می خواهد بدهد. چند سال بعد وقتی که مسئله حج تشریح شد، باز هم در قرآن داریم«لأتم نعمتی علیکم و لعلکم تهتدون» می گوید برای این است که خداوند در آینده نعمتش را بر شما تمام کند. اما وقتی‌که به مسئله غدیر یعنی به مسئله ولایت می رسیم، دیگر برای آینده وعده نمی دهد که می خواهد تمام کند. می گوید تمام کردم. معلوم است که آن عبادات همه برای رسیدن به مقصدی است و آن مقصد نهایی ولایت است. یعنی، ولایت به منزله امضاء و نهایی شدن پیکره و ساختمان عظیم شریعت است.

این ساختمان وقتی که همه چیزش به اتمام و کمال رسید می گویند این خانه ساخته شد و به اتمام رسید. یعنی دیگر کاری نداریم. یعنی بنا و مبنا و دیوارها و نقاشی ها هم ظاهر و هم درونش و بقول امروزی ها هم نرم افزار  هم سخت افزارش دیگر تمام شد و به کمال خودش رسید. در این آیه هم که اشاره شد معنایش همین مسئله است که"اليَوم‌َ اَكمَلت‌ُ لَكُم دينَكُم و اَتمَمت‌ُ عَلَيكُم نِعمَتي‌..." اولاً درباره دین می گوید که من کاملش کردم  و این که «اتممت علیکم نعمتی» و نعمتم را بر شما تمام کردم. یعنی تا به امروز تمام نبود و در آیات قبلی مدام وعده می دهد که در سال‌های بعد اتمام خواهد شد یا تمامش می کنیم اما اینجا که می رسد می گوید تمامش کردم. بعد از این دیگر حالت انتظار نداشته باشید. دینتان کامل شده و در اختیار شما قرار گرفته و آن نعمت ولایت است.

حجت الاسلام محسن لاهوتیان استاد حوزه هم در پاسخ به این سوال گفت: شاید قبل از اینکه اصل معنای "اليَوم‌َ اَكمَلت‌ُ لَكُم دينَكُم و اَتمَمت‌ُ عَلَيكُم نِعمَتي‌..." را بخواهیم بیان کنیم بد نباشد که یکی دو نظر از نظرات اهل سنت را در این زمینه بگوییم. علمای اهل سنت در هر کلمه از این آیه شریفه دقیق شده و تفسیری کرده اند. مثلاً در کلمه الیوم بعضی از اینها الیوم را به معنی روز غدیر نمی گیرند بلکه مراد این آیه را روز عرفه می گیرند. البته به استناد تاریخ و اینکه بالاخره اگر بنا باشد روز عرفه مراد آیه باشد آن بخشی از آیه که می گوید دشمنان اسلام و کفار مأیوس شدند با این مسئله جور در نمی آید. زیرا در روز عرفه اتفاق خاصی نیفتاده است که مأیوس کننده دشمنان باشد یا در اکمال دین، بعضی از علمای اهل سنت گفته اند مراد از این آیه تعلیم عملی حج تمتع و نه واقعه غدیر و ولایت امیرالمومنین بوده است. این هم باز با توجه به شواهد تاریخی و آنچه که در تفاسیر ما آمده اشتباه است. زیرا با آن قسمت آیه که می گوید"اليَوم‌َ اَكمَلت‌ُ لَكُم دينَكُم و اَتمَمت‌ُ عَلَيكُم نِعمَتي‌..."جور در نمی آید. آنجایی که اگر بنا باشد اکمال دین باشد و اکمال دین به آموزش و تعلیم بعضی از مناسک حج باشد این اکمال دین نیست. علمای ما هم از جمله شهید مطهری معنای این دو بخش از آیه را توضیح داده اند: اکمال و اتمام فرقش در این است که اتمام را اگر ساختمانی ناقص باشد و اجزایش را بخواهیم اضافه کنیم  به این کار اتمام می گویند. اتمام آن ساختمان به این است که اگر مثلاً سقف ندارد سقف بزنیم یا درهایش نصب نشده درهایش را کار بگذاریم و اجزای دیگر همینطور. این کار به معنای اتمام ساختمان است. اما اکمال یعنی چیزی تمام شده و نقصی ندارد اما روح و واقعیت و آن آثاری که از آن مد نظر است به آن هنوز باز نشده است. به عنوان مثال در معنای اکمال، شهید مطهری اشاره می کند کمال علم در عمل است. یعنی اگر عمل به علم اضافه نشود، آن علم کمال پیدا نکرده است. این مسئله به معنای آن نیست که علم شما ناقص است یا جزیی از آن وجود ندارد؛ نه، علم هست اما روح علم به آن عمل است و اگر عمل نباشد علم شما کمال پیدا نکرده است. لذا می گویند اکملت؛ اما اگر شما اکمال را در کنار اتمام قرار دهید فرقش مشخص می شود که نصب امیرالمومنین (ع) به امامت به اعتبار اینکه جزیی از اجزای دین ناقص است و هنوز به دین اضافه نشده است این به معنای تمام شدن نعمت است. یعنی نعمت ناتمام بود و حالا که ولایت امیرالمومنین(ع) در قضیه خلافت در روز غدیر معین شده نعمت تمام می شود. اما اگر به معنای اکمال توجه کنیم به این معنا است که روح دین و آن واقعیت و کنه معارف دین در ولایت امیرالمومنین(ع) نهفته شده است. لذا اکمال دین یعنی رسیدن روح ولایت در دستورات دینی و شرعی.

در روایات دیگری هم ملاحظه می کنید اهل بیت(ع) اشاره می کنند که مثلاً روح نماز، ولایت امیرالمومنین(ع) است یا در حدیث معروف داریم که «بنی الاسلام علی خمسه» اسلام بر 5 ستون بنا نهاده شده است. در ذیل آن حدیث، آخرین قسمتی را که اشاره می کند ولایت امیر مومنان (ع) است. آن‌وقت می گوید هیچ چیزی در اسلام به اندازه ولایت تأکید و سفارش نشده است. اگر ولایت نباشد، دستورات دیگر کان لم یکن است. نماز بی ولای او عبادتی بیهوده است. بنابراین اتمام نعمت، از این جهت از مهمترین دستورات الهی است که به دین اضافه می شود و اتمام نعمت می شود. اکمال دین به این است که ولایت، روح دستورات دینی است. در روز عید غدیر، خداوند به حضرت پیامبر اکرم(ص) دستور می دهد که آن را به مردم ابلاغ کند.

حجت الاسلام سادات منصوری در مورد اینکه آیا در قرآن اشارات مستقیمی به ولایت امیرالمومنین(ع) شده است گفت: اشاره به ولایت شده است و مستقیم هم اشاره شده است اما به نام امیرالمومنین(ع) و اهل بیت(ع) به طور صریح اشاره نشده است. عده ای این پرسش را که چرا نام حضرت علی(ع) در قرآن نیامده را مطرح می کنند و می گویند که اگر نام ایشان در قرآن می آمد، اختلاف پیش نمی آمد و یا کمتر می شد. بعضی ها جواب می دهند اگر نام امیرالمومنین(ع) در قرآن می آمد قرآن تحریف می شد.

شاید جواب بهتر این است که اگر اسم علی(ع) در قرآن و در دوران حیات پیامبر(ص) به عنوان جانشین می آمد، جان حضرت علی(ع) در خطر می افتاد. برای اینکه نخستین چیزی که دشمنان اسلام و دشمنان ولایت و دین به آن توجه می کنند و آن را مورد نظر قرار می دهند این است که بلافاصله کسی که جانشین پیامبر از طرف خدا شده را از بین ببرند. لذا برای حفظ جان حضرت علی(ع) نام مقدس ایشان در قرآن کریم نیامد.

 حجت الاسلام یوسفی مقدم هم درپاسخ این سوال گفت: در موارد متعددی این مسئله بیان شده است. آیه  مخصوص ولایت«انما وليكم الله و رسوله و الذين آمنوا الذين يقيمون الصلوة و يؤتون الزكوة و هم راكعون.» که در آنجا مسئله ولایت تثبیت شده و همه مفسرین اتفاق نظر دارند که این ولی ای که در این آیه مورد نظر است، تنها و تنها مقصود امیرالمومنین (ع) است. مورد دیگر، آیه تبلیغ است که در این آیه خداوند متعال پیامبر(ص) را مأمور کرد در آخرین حجش (حجة الوداع) ولایت امیرالمومنین را برای مردم بیان کند و لذا در آن منطقه غدیر، پیامبر اکرم امر به رحل اقامت دادند ودر حدود سه روز  مسلمانها در آنجا معطل شدند. منطقه چهار راهی که مسلمانان از بلاد مختلف اسلامی در آنجا جمع شدند که حدود 80 هزار نفر مسلمان در تاریخ ذکر شده است. آنجا متوقف شدند و پیامبر در آنجا بعد از سه روز این آیه شریفه «يَا أَيُّهَا الرَّسُولُ بَلِّغْ مَا أُنْزِلَ إِلَيْكَ مِنْ رَبِّكَ ۖ وَإِنْ لَمْ تَفْعَلْ فَمَا بَلَّغْتَ رِسَالَتَهُ » ای رسول خدا آنچه به تو فرمان داده ابلاغ کن و اگر ابلاغ نکنی رسالتت را به انجام نرسانده ای را قرائت نمود. بعد از این آیه بود که پیامبر گرامی اسلام بلند شد و در حضور مردم و در حالی که علی(ع) در کنارش بود اعلام کرد ای مردم! آیا من نسبت به شما اولی و مقدم نیستم؟گفتند بله همینطور است. پیامبراکرم(ص) آن‌وقت فرمود هر کسی که  من مولای اویم علی هم مولای اوست. همان ولایتی که خداوند به پیامبرش داده است، همان ولایت برای امیر المومنین(ع) هم ثابت است. بنابراین تعدادی از آیات شریفه قرآن به ولایت امیرامومنین(ع) دلالت دارند.

حجت الاسلام رستم نژاد هم در پاسخ به این سوال گفت: آیه «يَا أَيُّهَا الرَّسُولُ بَلِّغْ مَا أُنْزِلَ إِلَيْكَ مِنْ رَبِّكَ ۖ وَإِنْ لَمْ تَفْعَلْ فَمَا بَلَّغْتَ رِسَالَتَهُ » ما انزل اشاره به چیزی دارد که نازل شد. به پیغمبر اسلام(ص) می گوید به آنچه که نازل شد را تبییناً، تعیناً و تطبیقاً در خارج به مردم نشان بدهد. شما می بینید که پیغمبر(ص) در روز غدیر آیات قرآن زیادی نخواند. بر اساس اکثر روایات آمده است که دست علی(ع) را گرفت و بالا برد و فرمود «من کنت مولا فهذا علی مولا» یعنی هم امیرالمومنین را دستش را بالا می برد و نشان می دهد همِ اسمش را می برد و هم با اسم ضمیر «هذا»  اشاره می کند.  یعنی با آیه ولایت تطبیق دارد که«انما وليكم الله و رسوله و الذين آمنوا الذين يقيمون الصلوة و يؤتون الزكوة و هم راكعون.» به این وسیله این آیه را تبیین و هم تفسیر می کند که قبلاً  نازل شده بود. چند آیه قبل‌تر آیه «يَا أَيُّهَا الرَّسُولُ بَلِّغْ مَا أُنْزِلَ إِلَيْكَ مِنْ رَبِّكَ ۖ وَإِنْ لَمْ تَفْعَلْ فَمَا بَلَّغْتَ رِسَالَتَهُ»

درسوره مائده«انما وليكم الله و رسوله و الذين آمنوا الذين يقيمون الصلوة و يؤتون الزكوة و هم راكعون.» داستان انگشتر بخشیدن امیرالمومنین(ع) است. «ولیّ» در اینجا یعنی همان صاحب ولایت.  یعنی صاحب ولایت شما خدا و رسولش و آن کسی است که در حال نماز در رکوع انفاق کرد. به تأیید همه فرقه های اسلامی، او کسی به جز امیرالمومنین(ع) نیست.

حجت الاسلام سادات منصوری در مورد اینکه مفهوم ولایت در متون دینی یعنی قرآن و احادیث چه جایگاهی دارد یادآور شد: آن‌طور که در بعضی روایات آمده، رکن رکین اسلام ولایت است. یعنی اگر ولایت نباشد بقیه ارکان اسلام معطل و بی فایده هستند زیرا پرچم ولایت در دست ولیّ الهی است و آن ولیّ الهی است که مردم را هدایت می کند. بقیه چیزها ابزاری است. مثلاً نماز و روزه و حج و زکات اینها ابزار است. مثل اینکه شما سوار اتومبیل یا هواپیمای تند و سریعی شده اید ولی راننده یا خلبان ندارد و یا راننده و خلبان نقشه درستی ندارند و نمی دانند به کجا باید بروند. مقصدشان معلوم نیست. هرچند که این اتومبیل یا هواپیما تند و سریع باشد، اما نمی تواند شما را به جایی برساند. مگر اینکه راهنمایی داشته باشید که شما را راهنمایی کند و به مقصد برساند. برای همین مسئله است که ولایت در اسلام، رکن رکین دین است.

حجت الاسلام یوسفی مقدم هم درپاسخ به این سوال گفت: موضوع ولایت هم در قرآن کریم و هم در روایات از موضوعات بسیار مهمی تلقی شده است. در آن حدیث قدسی «کلمة لا اله الا الله حصنی و من دخل حصنی أمن من عذابی» امام رضا(ع) راه رسیدن به توحید را از مجرای ولایت می دانند. بنابراین، ولایت موضوع بسیار مهمی است و معنای ولایت در قرآن و روایات، آن حاکمیت و رهبری و سیادت اسلامی است.

حجت الاسلام محمد حسین مشکوری  هم در پاسخ به این سوال گفت: نکته ای را امام (ره) در یکی از مناسبت های غدیر فرمودند که غدیر برای امیرالمومنین (ع) فضیلتی ندارد چون اصلاً گزینه دیگری غیر از امیرالمومنین برای جانشینی مطرح نبود. مگر اعتقاد به این نداریم که جانشین پیامبر(ص) باید در شجاعت و زهد و جهد و علم و تقوا مثل پیامبر باشد؟ چه کسی بعد از پیامبراکرم(ص) این شرایط را داشت؟ این نکته ای است که زیاد می شود روی آن کار کرد. اعلمیت و افضلیت امیرالمومنین و تقوا و ازهدیت ایشان را وقتی بررسی می کنیم می بینیم روز غدیر جایگاه اعلام بوده است. لذا شما می بینید از روز یوم الدار همان اوایل اسلام که علی(ع) 13 ساله است، جانشینی او به نزدیکان پیامبر(ص) و به عشیره و قبیله اش گوشزد می شود تا روز غدیر. این تعیین جانشینی و وصی بودن پیامبر(ص) جدید نبود. از یوم الدار بوده تا غدیر.

رستم نژاد هم درپاسخ به این سوال تصریح کرد: ولایت را خود قرآن معنی کرده است. در آیه «انما ولیکم الله و...» این «انما ولیکم الله » ولایت از همین واژه ولیّ درباره خدا و رسولش است. ولایت خدا و رسولش بر جان مسلمانان است. قرآن می فرماید: «النَّبِیُّ أَوْلَى بِالمُؤْمِنِینَ مِنْ أَنْفُسِهِمْ»این در سوره احزاب است. «اولی» هم از واژه ولایت گرفته شده است. رسول مکرم اسلام اولی است. یعنی صاحب ولایت برتر است. حتی از خودتان نسبت به خودتان برتر است. می فرماید ولایت رسول الله بر شما، از خودتان تام‎تر بر خودتان است. پیامبر برجان شما، ولایت دارد. بر همه چیز ولایت دارد. این ولایت خدا و در امتداد ولایت خداست که در قرآن هم بیان شده است. لذا در روز غدیر هم پیغمبر(ص) تأکیدشان بر همین بود که فرمود «من کنت مولاه فهذا علی مولاه» یعنی همان طور که من بر شما ولی هستم و من بر شما اختیار دارم و صاحب هستم، همین طور حضرت علی(ع) صاحب و ولی بر شماست. نفرمود امیرالمومنین(ع) بر شما ولایت دارد بلکه فرمود به همان معنا که من بر شما ولایت دارم علی(ع) هم بر شما ولایت دارد.

 حجت الاسلام محسن لاهوتیان هم در پاسخ به این سوال گفت: باز در این زمینه علمای اهل سنت در این زمینه بحث ها کرده اند. سعی و تلاش برخی از علمای اهل سنت بر این بود که تفسیر و تأویل دیگری از آیات قرآن در این زمینه ارائه بدهند. از جمله درباب ولایت امیرالمومنین(ع) وقتی درباره کلمه ولی که در حدیث غدیر و در خطبه غدیر وارد شده بحث می کنند می گویند کلمه ولی و آن ولایت به این معناست که «ولی» به معنای ولایت و آن منصب خلافت نیست و منظور پیغمبر(ص) هم از من کنت مولا فهذا علی مولا این است که هر کس من ولی و مولای او هستم یعنی من دوست او هستم علی هم دوست اوست. ولی معنای خلافت و ولایت ندارد.

اگر بخواهیم پاسخ مستندی در این باره به اهل سنت بدهیم به راحتی می توان به آنها تذکر داد. اولین جواب این است که مسئله دوستی امیرالمومنین(ع) آنقدر مسئله مخفی و پیچیده ای نبوده که به این همه تأکید نیاز داشته باشد. پیغمبر اکرم(ص) در روز غدیر دستور دادند آنهایی که جلوتر هستند برگردند و آنهایی که عقب هستند برسند و در منقطه غدیر، توقف کنند. در یک بیابان خشک لم یزرع که آب در آن به سختی پیدا می شد و سایبانی نداشت و گرما به شدت افراد را اذیت می کرد و مردم پیراهن‎هایشان را از شدت گرما روی سرشان کشیده بودند، پیغمبر(ص) دستور می دهد اینجا توقف کنید. اینها همه نشان از اهمیت قضیه دارد. واقعاً اگر کمی فکر کنیم می بینیم که ولی به معنای دوست اگر باشد چه اهمیتی داشت که پیغمبر(ص) این همه سختی به مسلمانان بدهد که بخواهد اقرار کند هر کس من دوست او هستم علی دوست اوست؟

از طرف دیگر، قسمت های دیگر همین آیه شریفه و حدیث غدیر در خطبه غدیر را وقتی مطالعه می کنیم می بینیم قبل از اینکه پیغمبر(ص) این کلمه و عبارت ولایت را برای امیرالمومنین(ع) به کار ببرد از جمله «النَّبِیُّ أَوْلَى بِالمُؤْمِنِینَ مِنْ أَنْفُسِهِمْ» استفاده می کند. اگر ولی به معنای دوستی باشد، با این قسمت حدیث جور در نمی آید.

جواب دیگر به اهل سنت این است که اگر ولایت به معنای دوستی باشد، این همه تبریک گفتن هایی که به حضرت علی(ع) بعد از این واقعه ثبت شده چه معنایی دارد؟ تا چند روز پیغمبر(ص) وعلی(ع) نشسته بودند و سیل جمعیت حتی خانم‌ها می آمدند و به امیر المومنین(ع) تبریک می گفتند و حتی خلیفه اول و دوم هم آمدند به امیرالمومنین(ع) تبریک گفتند. آیا اگر واقعاً ولایت به معنی دوستی باشد آیا لزومی به اینهمه تبریک وجود داشت؟

از جمله شواهد دیگر در این زمینه این است بزرگان شعر و ادبیات عرب از جمله حسان بن ثابت که اشعار وی از شواهد تاریخی به حساب می آید، در آنجا ولیّ را به معنای ولایت گرفته و می سراید که امیرالمومنین(ع) به ولایت منصوب شد.

حجت الاسلام سادات منصوری رئیس مرکز پاسخگویی به سؤالات دینی سازمان تبلیغات اسلامی در مورد اینکه اهل سنت چه رویکردی به واقعه غدیر دارند بیان داشت: از نظر متون اصلی احادیث و روایات هیچ کس از اهل سنت نمی تواند واقعه غدیر را منکر شود و به هیچ وجه این واقعه قابل انکارنیست. همان‌طور که در کتب مهم شیعه مثل کتاب شریف الغدیر علامه امینی این مسئله دقیقاً با شواهد مختلفش به اثبات رسیده است. منتها اهل سنت تفسیرشان از روایت غدیر متفاوت است و نمی خواهند بپذیرند که این روایات دال بر ولایت حضرت امیر(ع) است.

حجت الاسلام یوسفی مقدم هم درپاسخ به این سوال اظهارداشت: اهل سنت در این زمینه بحث های مختلفی دارند یکی سعلوی است که ذیل همین آیه تبلیغ، تأکید به موضوع ولایت امیر مومنان کرده است. یکی حاکم نیشابوری است که ایشان هم در تفسیر خود این مسئله را تفسیر می کند که ولایت امیرالمومنین(ع) را ذیل آیه تبلیغ، مطرح می کند. بسیاری از مفسران اهل سنت ولایت امیرمومنان(ع) را ذیل همین آیه تبلیغ بیان کرده اند و در خصوص آیه ولایت «انما وليكم الله و رسوله و الذين آمنوا الذين يقيمون الصلوة و يؤتون الزكوة و هم راكعون.» هم بسیاری از مفسرین اهل سنت، به موضوع ولایت امیرمومنان پرداخته اند. منتها دیدگاه اهل سنت دو دیدگاه است. یکی اینکه ولایت در مرحله اول متعلق به خلفای اول و دوم و سوم و بعد علی(ع) است. برخی از اهل سنت و معتزله هم هستند که براین باورند ولایت، حق امیرالمومنین(ع) بود اما ایشان از حق خود کوتاه آمدند و آن را به خلفا تفویض کردند. یعنی امیرمومنان اجازه دادند آنها هم دارای ولایت باشند.

حجت الاسلام محمد حسین مشکوری نی در این باره می گوید: اینکه حضرت امام(ره) و مقام معظم رهبری فرمودند غدیر فقط مسئله ای برای شیعه نیست به جهت این است که واقعه غدیر تنها روایتی است که تواتر در آن است. در مکتب اسلام، روایاتی که در حد تواتر باشد کم داریم. تواتر یعنی اینقدر این مسئله نقل شده که برای شما مثل روز روشن است که این اتفاق افتاده است. همه آن را نقل کرده اند. شیعه و سنی، بزرگ و کوچک آن را می دانند. مانند این است که حادثه ای سر کوچه رخ دهد چندین نفر آن را برای شما نقل کنند که این اتفاق افتاد با اینکه خودت آنجا نبودی آن را می پذیری. تنها روایتی که بین شیعه و سنی نقل شده و تواتر دارد حدیث غدیر است.

بنابراین شیعه و سنی هردو قائل به این واقعه هستند ولی رویکرد اهل سنت به این واقعه رویکرد مفهومی و نه اثباتی است. این حدیث برای همه متقن است اما فقط کسانی که امروز به عنوان اهل سنت تندرو حرف می زنند که خود اهل سنت اصیل و منصف هم برای آنها وقعی قائل نیستند در حدیث غدیر خدشه می کنند و می گویند  «ولیّ» به معنای دوست و یار است. بسیار راحت برای کسانی که اهل دقت و انصاف باشند این حدیث قابل اثبات است. این ولی بدون شک مفهوم اولی به تصرف را می دهد. یعنی معنی مولا را می دهد. معنای دوست هم قرینه متصله هم قرینه منفصله دارد.

علامه امینی به خوبی در جلد اول الغدیر این مسئله را بحث کرده است. هر کسی غدیر را خوب بفهمد عاشورا را درک می کند. جامعه اسلامی ای که غدیر را ردکرده، چند ماه بعد از آن، حضرت فاطمه(س) را به شهادت می رساند و 50 سال بعد سیدالشهدا زیر سم های اسب می مانند. اگر جامعه اسلامی از این الگوها درس نگیرد، طبعاً با چالش روبرو خواهد شد. کما اینکه داریم می بینیم الان مسلمان، مسلمان را می کشد.

حجت الاسلام رستم نژاد هم در پاسخ به این سوال گفت: اهل سنت اصل واقعه غدیر را انکار نمی کنند و قبول دارند و لذا در منابع خودشان به صورت گسترده هم آورده اند. ابن جریر طبری اصلاً یک جلد کتاب درباره ولایت و حدیث ولایت دارد. بیش از هفتاد طریق از علمای اهل سنت نقل می کنند. علامه امینی در کتاب الغدیر می گوید: بیش از 300 متن و طریق از علما و دانشمندان و مشاهیر اهل سنت، حدیث غدیر را نقل می کنند. یعنی حدیث غدیر از حیث تعداد طرق بالاترین حدیث در جهان اسلام است. یعنی چنین حدیثی نداریم که تا این حد متواتر از شیعه و سنی نقل شده باشد. از نظر سند، اهل سنت هیچگونه شبهه ای ندارند نمی توانند هم داشته باشند. اما از حیث دلالت چرا! اینها معنای ولایت را در اینجا به معنای نصرت و یاری گرفتند. یعنی یار امیرالمومنین باشید یا به معنای محبت می گیرند که برای هردو پاسخ داریم.

ولایت اینجا نمی تواند به معنای یاری و محبت باشد برای اینکه اگر به معنای نصرت باشد سالها پیش از این آمده بود. چرا که بعضی ازمومنین بر بعضی دیگر از آنها ولایت بالنصره دارند. از روز اول که پیامبر(ص) هجرت کردند، مومنین و مسلمانان باهم عقد اخوت بستند. انصار، مهاجرین را به خانه هایشان راه دادند و یاری شان کردند. نصرت، از همان سال اول هجرت واجب شد. به همین جهت هم به آنها انصار می گویند. آن‌وقت در آن زمان، مومنین از همدیگر ارث می بردند. از جمله مواردی که در اسلام نقل شده همین توارث بین مومنین در صدر اسلام بود. زیرا مهاجرین هیچ چیزی نداشتند و با انصار عقد اخوت خواندند. بر انصار واجب شد که مهاجرین را نصرت کنند. امیرالمومنین هم یکی از مهاجرین است. اگر بخواهیم ولایت را در اینجا به معنای نصرت بگیریم، حدود 10 سال پیش این مسئله آمده بود.

اگر به معنای محبت بگیریم، چند سال پیشتر محبت در آیه «قل لا اسئکلم علیه اجرا الالموده فی القربی» آمده بود. یعنی مودت امیرالمومنین هم واجب شده بود. بنابراین در غدیر چیزی مانده بود که پیغمبر (ص) می خواست درباره آن بگوید. غدیر مسئله جدیدی بود و لذا پیغمبر(ص) فرمود مسلمانان در صحرای غدیر جمع شوند و فرمود پیک حق پیام جدیدی آورده است.

اما جواب دوم هم این است که ولایت علی(ع)  ولایتی در عِداد ولایت خدا و پیغمبر است. آیا ولایت پیغمبر(ص) هم فقط در حد محبت و نصرت است؟ خیر! برای اینکه طبق آیه صریح قرآن ولایت پیغمبر(ص) برجان مسلمانان است. «النَّبِیُّ أَوْلَى بِالمُؤْمِنِینَ مِنْ أَنْفُسِهِمْ »آن ولایت خدایی و شرعی است. نمی تواند در حد نصرت یا در حد محبت باشد چرا که تمام مومنین نه تنها بر هم محبت دارند بلکه باید اخوت داشته باشند زیرا خداوند می فرماید «إِنَّمَا الْمُؤْمِنُونَ إِخْوَةٌ» مومنین همه با هم برادرند. یعنی از محبت هم فراتر، اخوت دارند.

 
منبع: مهر

|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : علی سعیدی
تاریخ : یک شنبه 20 مهر 1393