فروش ناوشکن به ریاض جهت مقابله با ایران

یک وبگاه تحلیلی طی مطلبی نوشت: عربستان سعودی بهای تقویت حضور نظامی آمریکا در منطقه و محاصره ایران، افغانستان ،عراق و دیگر کشورهای هدف را در سطح منطقه خواهد پرداخت.

 به گزارش مشرق، وبگاه تحلیلی آمریکایی «اوپد نیوز» طی تحلیلی به قلم «بروس کگنان» از تحلیلگران امور نظامی در زمینه خبر فروش ناوشکن «DDG-51 » به عربستان سعودی نوشت: مقام‌های سعودی اعلام کرده‌اند که در پی ارتقاء سطح نیروی دریایی خود هستند  و به همین دلیل در پی عقد  قرارداد چند میلیارد دلاری با آمریکا هستند .

«پاتریک دوار» معاون اجرایی شرکت «لاکهید مارتین» در نشست خبری خود اعلام داشت که مقام‌های سعودی  در چند ماه آتی راجع به برنامه‌های خود در این زمینه اطلاعات جدیدی را برملا خواهند کرد.

در ادامه این گزارش آمده است:با نگاه به نقشه جهان متوجه نیت عربستان خواهیم شد که پادشاهی عربستان سعودی قصد تخریب و محاصره ایران را دارد. این ناوشکن آمریکایی دارای سامانه دفاع موشکی ویژه بوده و به شدت به تصاویر نظامی ماهواره‌های آمریکایی متکی هستند . عربستان سعودی خود فاقد ماهواره‌های نظامی  و یا سامانه فرماندهی زمینی هدایت موشک است بنابر این هرگونه تحرک آتی ناوشکن‌های عربستان سعودی تحت مراقبت سامانه ماهواره‌های نظامی آمریکا خواهد بود. به عبارت دیگر عربستان سعودی بهای تقویت حضور نظامی آمریکا در منطقه و محاصره ایران، افغانستان ،عراق و دیگر کشورهای هدف را در سطح منطقه خواهد پرداخت.

|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : علی سعیدی
تاریخ : یک شنبه 2 آذر 1393
وعده اوباما به عربستان درباره ایران

«متعب بن عبدالعزیز» وزیر گارد ملی عربستان در نشستی خبری اعلام کرد که مذاکرات هسته‌ای ایران برای آمریکا از اهمیت بالایی برخوردار است.

 به گزارش مشرق، وزیر گارد ملی عربستان در کنفرانسی خبری از وعده واشنگتن به عربستان برای حل و فصل نهایی پرونده هسته‌ای ایران خبر داد.

«متعب بن عبدالعزیز» وزیر گارد ملی عربستان در نشستی خبری اعلام کرد که مذاکرات هسته‌ای ایران برای آمریکا از اهمیت بالایی برخوردار است. روزنامه «الحیات» عربستان، به نقل از متعب بن عبدالعزیز گزارش داد که «باراک اوباما» رئیس جمهور آمریکا به عربستان اطمینان خاطر داده است که راهکاری نهائی برای پرونده هسته‌ای ایران بیابد.

وی همچنین با اشاره به تحولات امنیتی اخیر در یمن اعلام کرد که دیدگاه‌ ریاض و واشنگتن درباره یمن به هم نزدیک است و همکاری و رایزنی‌هایی در زمینه اطلاعات نظامی میان دو کشور حاکی از تفاهم قوی بر این مسأله است.

پیشتر شبکه خبری «المیادین»، به نقل از منابع دیپلماتیک فرانسوی گزارش داده بود که عربستان پاریس را تحت فشار قرار داده تا توافقی با ایران در این دور از مذاکرات صورت نگیرد. ایران و اعضای گروه «۱+۵» آخرین دور مذاکرات هسته‌ای را تا قبل از مهلت ۳ آذر، از سه‌شنبه در وین آغاز کرده‌اند و این مذاکرات همچنان ادامه دارد.

همچنین «ژرار آرو» نماینده سابق فرانسه در سازمان ملل و سفیر فعلی این کشور در آمریکا در صفحه توئیتر خود اعلام کرد که کشورش «اصلا عجله‌ای برای امضای توافقنامه با ایران ندارد». آرو در ادامه گفته بود که کشورش در برابر هر توافقی که وی آن را «توافق بد با ایران» خواند، خواهد ایستاد. 
 
منبع: فارس

|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : علی سعیدی
تاریخ : یک شنبه 2 آذر 1393
دفن رویای ترکیه بزرگ در حلب

با پیش روی ارتش سوریه در شهر حلب، برنامه های مسئولان ترکیه برای برکناری اسد از قدرت درحال شکست خوردن است.

 به گزارش مشرق، روزنامه نگار معروف ترک که به طرافداری از گروه های مسلح در سوریه شهره است، در مقاله ای نوشت: با پیشروی ارتش سوریه در حلب، رویای ترکیه بزرگ در حال از بین رفتن است. او آزادی شهر حلب را به دست ارتش سوریه، یک شکست بزرگ برای ترکیه خواند.

«ایهان ایشیک» در مقاله خودش در خصوص حلب نوشت: پیروز شدن ارتش سوریه در محاصره کردن حلب به معنای محاصره کل سوریه است، به این دلیل که مرز حلب با ترکیه مسیر امداد گروه های مسلح سوری است. طرافداران اسد خودشان را برای جشن پیروزی در سوریه آماده کردند و آنها ترکیه را به انتقام تهدید می کنند.

وی تصریح کرد: ترکیه در آزمون سوریه شکست خورده است و رویای ترکیه بزرگ در حال خراب شدن است. مسئولین ترکیه اعتقاد داشتند که اسد رفتنی است، اما در واقع حلب در حال محاصره شدن است و گروه های مسلح در این شهر از کمبود سلاح و مهمات رنج می برند. ما توقع داشتیم که دولت ترکیه از حلب محافظت کند و با تحلیل نقشه های هجومی ارتش سوریه آنها را به شکست بکشاند، اما متوجه شدیم که قدرت سرویس های امنیتی ترکیه تنها در حد جاسوسی از تلفن های همراه شهروندان کشور خود است.

خاطرنشان می شود که ارتش سوریه پیروزی های زیادی را در حلب و به خصوص محور حندرات لیرمون کسب کرده است و نیروهای ارتش توانستند که به محاصره شدن گروه های مسلح در داخل شهر حلب نزدیک شوند. اگر ارتش سوریه بتواند که اردوگاه حندرات را آزاد کند، تنها راه رسیدن سلاح و مهمات از ترکیه به گروه های مسلح در داخل شهر حلب بسته می شود.

|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : علی سعیدی
تاریخ : یک شنبه 2 آذر 1393
شکاف در بین مذاکره کنندگان عضو 1+5/ آمریکا به دنبال وحدت در مقابل ایران است

مقامات نزدیک به مذاکرات هسته‌ای بین ایران و گروه ۱+۵ می‌گویند وزیر خارجه آمریکا به دنبال آن است تا قبل از پیوستن به مذاکرات هسته‌ای ایران و گروه ۱+۵ در شهر وین، متحدان کشورش را راضی کند.

روزنامه آمریکایی وال‌استریت‌ژورنال روز چهارشنبه از قول منابع نزدیک به مذاکرات هسته‌ای بین ایران و گروه 1+5 که در حال حاضر در شهر وین، پایتخت اتریش در جریان است گزارش داده جان کری، وزیر خارجه آمریکا به دنبال آن است تا پس از جلب حمایت متحدان کشورش راهی شهر میزبان این رایزنی‌ها شود. 
این خبر در حالی اعلام شده که پیش ازاین گمانه‌زنی‌های مختلفی درباره مسائل مختلف سفر احتمالی آقای کری به وین مطرح شده است. زمان ورود کری به وین، دلایل این سفر احتمالی، مسائل زمینه‌ساز آن و غیره از جمله مسائلی بوده که بیشترین حدس و گمان‌ها درباره آنها مطرح شده‌اند. 
جان کری در حال حاضر به اروپا سفر کرده تا بتواند تضمین کند آمریکا و متحدان اصلی اروپایی و عربی این کشور در مذاکرات جاری با ایران جبهه متحدی خواهند داشت. واشنگتن، لندن و پاریس عموماً مواضع همسانی در آنچه به نظر آنها توافق هسته‌ای قابل قبول با ایران است داشته‌اند.
با این حال، برخی از مقامات فعلی و قبلی که در مذاکرات هسته‌ای با ایران شرکت داشته‌اند می‌گویند همزمان با نزدیک شدن به ضرب‌الاجل هسته‌ای در روز 24 نوامبر یا سوم آذرماه تردیدهایی ایجاد شده که فرانسه ممکن است مواضع تندتری نسبت به آمریکا اتخاذ کند یا اینکه انگلیس در بحث درباره تمدید احتمالی مذاکرات، راهش را از آمریکا جدا کند.
مقامات ارشد آمریکایی تأکید می‌کنند تا کنون با ایرانی‌ها درباره تمدید مذاکرات رایزنی نکرده‌اند که این، به نوشته وال‌استریت‌ژرونال، نشان دهنده اختلافاتی است که احتمالاً بین آمریکا و انگلیس وجود دارند.
آقای کری قرار است روز پنحشنبه همچنین در پاریس با لوران فابیوس، همتای فرانسوی خود دیدار کند. وی دیداری هم با سعود الفیصل، وزیر خارجه عربستان خواهد داشت. دیدار کری با فابیوس، دومین ملاقات بین دو طرف در پاریس طی دو هفته گذشته خواهد بود.
نگرانی‌های احتمالی کری از جانب فابیوس هم به راحتی قابل حدس زدن هستند؛ سال گذشته قبل از حصول توافق موقت ژنو این فرانسه بود که توافقنامه مورد حمایت واشنگتن را قبول نکرد و خواستار رایزنی‌های بیشتر برای نگارش متنی جدید شد.
مقامات شرکت‌کننده در مذاکرات می‌گویند سابقه اختلافات پیش آمده در سال گذشته در ژنو آقای کری را بر آن داشته تا با دو چندان کردن تلاشها خیالش را از بابت اینکه متحدان آمریکا در مراحل بعدی گفت‌وگوها به اختلاف نمی‌رسند، راحت کند.
مقام‌های آمریکایی و کشورهای عربی یک نکته دیگر را هم خاطرنشان می‌کنند و آن اینکه کشور پادشاهی عمان هم نقشی محوری در تلاشهای دیپلماتیک آقای کری بازی می‌کند. همان‌طور که پیشتر هم در خبرها آمده بود یوسف بن علوی، وزیر خارجه عمان روز سه‌شنبه به فاصله کوتاهی بعد از دیدار با حسن روحانی، رئیس جمهور ایران با جان کری دیدار کرد و این دو نفر روز چهارشنبه باز هم برای بار دوم در روز چهارشنبه دیدار کردند.
مقامات آمریکایی ادعا کرده‌اند عمان در حال ایفای نقشی مخفیانه بین واشنگتن، تهران و کشورهای عربی است.
شهر وین پایتخت اتریش از روز سه‌شنبه میزبان دهمین دور مذاکرات جامع هسته‌ای بوده است که هدف آن رسیدن به توافقی نهایی برای حل و فصل اختلافات بین ایران و گروه 1+5 بر سر برنامه هسته‌ای ایران است.
در روز چهارشنبه، دومین روز این مذاکرات، جان کری، وزیر خارجه آمریکا با «یوسف بن علوی»، وزیر خارجه عمان دیدار کرد. از زمان حضور آقای کری در لندن این دومین باری بود که وی با همتای عمانی خود دیدار می‌کرد.
عمان جزو کشورهای گروه موسوم به 1+5 که ایران در حال مذاکره هسته‌ای با آنها است، نیست اما دیدار کری با وزیر خارجه عمان از آن جهت اهمیت دارد که نهمین دور مذاکرات هسته‌ای ایران در مسقط، پایتخت آن کشور برگزار شد و آقای بن‌علوی پس از آن سفری اعلام نشده به تهران داشت.
از دیگر تحولات مهم روز چهارشنبه، اظهارات فیلیپ هاموند، وزیر خارجه انگلیس بود که گفت نسبت به حصول توافق بین ایران و 1+5 خوش‌بین نیست و احتمال می‌دهد این مذاکرات بار دیگر تمدید شوند.
از ظرفیت غنی‌سازی در ایران و نیز جدول زمان‌بندی لغو تحریم‌های ایران به‌عنوان بزرگترین چالش‌های مذاکرات نام برده می‌شود. در حالی که کشورمان بر ضرورت برخورداری از غنی‌سازی صنعتی در پایان دوره توافق نهایی (که خود محل مجادله است) تأکید دارد،‌ آمریکایی‌ها، به‌عنوان طرف اصلی مذاکره با ایران، خواهان محدود شدن توان غنی‌سازی ایران به‌نوعی ظرفیت دکوری هستند.
در حوزه تحریم‌ها نیز تهران اصرار دارد که برچیده شدن آنها به‌صورتی مؤثر و محسوس انجام شود اما هدف غربی‌ها این است که تا حداکثر زمان ممکن ساختار تحریم‌ها را حفظ کنند، خواسته‌ای که با مخالفت مذاکره کنندگان کشورمان رویارو شده است.


|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : علی سعیدی
تاریخ : یک شنبه 2 آذر 1393
توفیق ایران در تحقق منافع امنیت ملی از برکات اسلام سیاسی است
رئیس ستاد کل نیروهای مسلح گفت: توفیق جمهوری اسلامی ایران در تحقق منافع امنیت ملی در طول حیات انقلاب اسلامی از برکات اسلام سیاسی است که حضرت امام (ره) برای ملت ایران به ارمغان آورد.
 
به گزارش صد خبر؛ سردار سرلشکر سید حسن فیروزآبادی رئیس ستاد کل نیروهای مسلح، در سخنانی در در گردهمایی علمی در جمع 500 نفر از اساتید، دانشجویان و پژوهشگران امور راهبردی کشور در دانشگاه عالی دفاع ملی، به بیان دستاوردهای انقلاب اسلامی و شیوه های حفاظت و تأمین منافع ملی کشور پرداخت و افزود: منافع امنیت ملی هر کشور تابعی از توان حفاظت از ارزش های اساسی و عقیدتی یک ملت، توان توسعه آبادانی، ثبات و پیشرفت بر اساس نهادهای درونی، ظرفیت ها و قابلیت‌های دفع همه جانبه تهدیدات، تأمین منابع، فراهم سازی سطح نفوذ و مقبولیت یک ملت در سطح منطقه ای و بین المللی است.

 سرلشکر فیروزآبادی به آثار متنوع این برکات اشاره کرد و افزود : اسلام سیاسی عطیه ای بود که تمام دشمنان اسلام با تمامی تلاش خود در این سالها نتوانستند بدیل و مشابهی را برای آن فراهم کنند که بتواند هم چون انقلاب اسلامی به هویتی درخشان و سرشار از رحمت و مهربانی و حمایت از ملتهای مسلمان و آزادیخواه جهان تبدیل شود.


ادامه مطلب
 

|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : علی سعیدی
تاریخ : یک شنبه 2 آذر 1393
آمریکا در روزهای پایانی مذاکرات در چهره نتانیاهو وارد شده است
سرلشکر فیروزآبادی در جمع خبرنگاران:
رئیس ستاد کل نیروهای مسلح گفت: آمریکایی‌ها با یک اتفاق سیاسی در کشورشان ثبات شخصیتی‌شان دچار اشکال شده است و درست در شرایطی که مذاکرات در حال رسیدن به نتیجه مثبت و مطلوبی بود آن‌ها به زمین خوردند.
به گزارش خبرنگار دفاعی- امنیتی باشگاه خبرنگاران، سردار سرلشکر "سید حسن فیروزآبادی" رئیس ستاد کل نیروهای مسلح در حاشیه نخستین جشنواره مالک اشتر که در سازمان بسیج مستضعفین برگزار شد، در جمع خبرنگاران درباره مذاکرات هسته‌ای اظهار داشت: آمریکا در روزهای پایانی مذاکرات در چهره نتانیاهو وارد شده است و حرف‌هایی که در عمان آورده‌اند، حرف اسرائیل بود.   
  
وی تصریح کرد: با توجه به زحمات یک ساله کشیده شده و تفکرات انجام شده، آمریکایی‌ها با یک اتفاق سیاسی در کشورشان، ثبات شخصیتی‌شان دچار اشکال شده است و درست در شرایطی که مذاکرات در حال رسیدن به نتیجه مثبت و مطلوبی بود، آن‌ها به زمین خوردند. 
  
رئیس ستاد کل نیروهای مسلح بیان داشت: حال باید ببینیم آمریکایی‌هایی که زمین خوردند چگونه می‌توانند بلند شوند و مسلط تصمیم‌گیری کنند، آن‌ها مدیون پول‌هایی هستند که رژیم صهیونیستی برای روی کار آمدنشان خرج کرده است، به همین دلیل نمی‌توانند حرف جمهوری اسلامی ایران را بفهمند، زیرا حرف ما حرف عزت اسلام است.   
  
سرلشکر فیروزآبادی اظهار داشت: آمریکایی‌ها عزت صهیونیست‌های بی‌دین و لائیک را می‌خواهند و حرف حق را متوجه نمی‌شوند.   
  
وی افزود: بنده از روزهای نخست اعلام کرده‌ام که جزء افرادی هستم که این مذاکرات را یک فرصت و پیشنهاد خوب می‌دانم و نقش "ظریف" و همکارانش در این مذاکرات را جهادگونه ارزیابی می‌کنم و این واژگونی آمریکایی‌ها نیز حرف رهبر عزیز ما را ثابت کرده است که امیدی به آمریکایی‌ها نیست. 

سرلشکر فیروزآبادی گفت: ایران مستقل و آزاد بوده و در مشی صحیح و همیشگی خود حرکت می‌کند.

وی ادامه داد: مذاکرات و مسائلی از این قبیل تأثیری در حرکت صحیح و مستقل ملت ایران ندارد و تنها برای آن است که قدرت‌هایی که توان فهمیدن تصمیمات ایران در فناوری صلح‌آمیز هسته‌ای را ندارند برایشان استدلال شود که این حرکت صلح‌آمیز است و ما در چهارچوب قانون حرکت می‌کنیم.

سرلشکر فیروزآبادی اظهار داشت: 1+5 به عنوان طرف مذاکره‌کننده ایران باید نشان دهد که قدرت فهمیدن حق دیگران را دارند.

رئیس ستاد کل نیروهای مسلح در پاسخ به سوال دیگری درباره کمک‌های ایران به عراق برای مقابله با داعش،‌ گفت: از زمان حمله داعش به موصل مرجعیت عراق در برابر آن موضع گرفت و همین نظر مرجعیت باعث شد که مردم عراق برای ورود به ارتش هجوم ببرند و با این وجود دیگر نیازی به کمک نظامی هیچ کشوری برای دفاع از خاک خود ندارند.

وی اضافه کرد: اما به دلیل آنکه امنیت کشور ما و عراق یکی است و ما نمی‌‌توانستیم نسبت به ستمی که به آنها می‌رفت بی‌تفاوت باشیم افراد با تجربه و کاردان و برخی فرماندهان شجاع ایران برای کار مستشاری در کنار فرماندهان عراقی حضور پیدا کرده و به آنها کمک می‌کنند.

سرلشکر فیروزآبادی با بیان اینکه دست ایران برای هر نوع کمک‌ انسان‌دوستانه‌ای برای عراق باز است، اظهار داشت: ما آمادگی داریم در صورت درخواست دولت عراق و از طریق قانونی سلاح و دیگر تجهیزات را نیز به این کشور ارسال کنیم.

وی با اشاره به کمک‌های ایران به اقلیم کردستان عراق با هماهنگی دولت مرکزی این کشور خاطرنشان کرد: این کمک‌های ایران باعث به وجود آمدن وحدت در بین نیروهای عراقی شد.

|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : علی سعیدی
تاریخ : یک شنبه 2 آذر 1393
چرخش ۱۸۰ درجه ای آمانو در مورد ایران

مدیر کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی روز پنج‌شنبه ابراز داشت که ایران نتوانسته است توضیحات لازم را در خصوص ادعاهای مربوط به احتمال تحقیق در خصوص تولید بمب هسته‌ای ارائه کند.

 
چرخش ۱۸۰ درجه ای آمانو در مورد ایران
به گزارش افکارنیوز، رویترز، مدیر کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی روز پنج‌شنبه ابراز داشت که ایران نتوانسته است توضیحات لازم را در خصوص ادعاهای مربوط به احتمال تحقیق در خصوص تولید بمب هسته‌ای ارائه کند.

وی همچنین از ایران خواست تا در یک برنامه بازرسی طولانی‌مدت با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی همکاری کند.

آمانو تصریح کرد: «من از ایران می‌خواهم که همکاری خود را با آژانس افزایش داده و دسترسی به‌موقع آژانس به اطلاعات، مستندات، سایت‌ها، مواد و پرسنل خود را فراهم آورد.»

ادعای تکراری آقای آمانو در حالی مطرح می‌شود که ایران و شش کشور موسوم به ۱+۵ در وین مشغول رایزنی در خصوص توافق جامع هسته‌ای هستند.

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تاکنون در هیچ گزارشی نتوانسته مستندی در خصوص انحراف برنامه هسته‌ای ایران از مسیر صلح‌آمیز ارائه کند.

آمانو به داشتن دیدگاه‌های غرب‌گرایانه شناخته می‌شود.

|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : علی سعیدی
تاریخ : یک شنبه 2 آذر 1393
تجهیز 5 ناوچه کلاس فجر به موشک‌های سطح به سطح
امیردریادار سیاری برنامه‌های هفته نیروی دریایی را در نشست خبری مطرح کرد
فرمانده نیروی دریایی ارتش گفت: رزمایش بزرگ دریایی ولایت 93 در اواخر آذرماه در سواحل مکان برگزار می‌شود که در این رزمایش یگان‌هایی از نهاجا و پدافند هوایی نیز حضور دارند.
به گزارش خبرنگار دفاعی- امنیتی باشگاه خبرنگاران، امیردریادار حبیب‌الله سیاری فرمانده نیروی دریایی ارتش در نشست خبری که به مناسبت بزرگداشت روز نیروی دریایی ارتش برگزار شد اظهار داشت: هفتم‌ آذر سال 59 زمانی که فقط 67 روز از دفاع مقدس گذشته نیروی دریایی عملیات مروارید را انجام داد و نتایج ارزشمندی از جمله از بین بردن تمام نیروی دریایی کشور دشمن، محاصره اقتصادی کشور دشمن، انهدام دو پایانه نفتی البکر و الامیه و حفظ و صیانت جمهوری اسلامی به آب‌های خلیج فارس بود. 
  
وی افزود: ادامه عملیات مروارید به سمت کمک اقتصادی جمهوری اسلامی بود و دشمن سعی داشت از ورود و خروج کشتی‌ها به بندر امام جلوگیری کند و نداجا در هشت سال دفاع مقدس با تشکیل کاروانی از کشتی‌ها در 150 عملیات 10 هزار کشتی را اسکورت کرد و صادرات و واردات کشور انجام شد.   


ادامه مطلب

|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : علی سعیدی
تاریخ : یک شنبه 2 آذر 1393
لحظه به لحظه با ايستگاه پاياني مذاکرات هسته اي
باشگاه خبرنگاران از رویکرد سیاسی رسانه‌های آلمانی‌زبان گزارش می‌دهد
غوغای غرب بر سر فعالیت هسته‌ای صلح‌آمیز کشورمان نزدیک به 12 سال به طول انجامیده؛ ایستگاه‌های مذاکراتی یکی پس از دیگری آمدند و رفتند: با نتیجه، کم‌نتیجه یا بی‌نتیجه! اکنون همانند ماراتنی که قدم‌های آخر آن در بالاترین سرعت ممکن هستند، اکنون در وین، این "زمان" است که مهم‌ترین حرف را می‌زند.
به گزارش خبرنگار سیاست خارجی باشگاه خبرنگاران؛ تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای کشورمان با هدف به سرانجام رساندن توافقنامه جامع و بستن پرونده هسته‌ای کشورمان، روز سه‌شنبه تهران را به مقصد وین پایتخت اتریش ترک کرد. ضرب‌الاجل تعیین شده در دور قبلی گفتگوها ("برنامه اقدام مشترک") دوشنبه 3 آذر (24 نوامبر) بود.
 
رسانه‌های خارجی و مطبوعات غربی با تمرکز روی دور مهم و پایانی مذاکرات هسته‌ای ایران با 5+1 هر کدام از زاویه‌ای مختص خود به این مسئله نگاه کردند و طی روزهای سه‌شنبه، چهارشنبه، پنجشنبه و جمعه، یعنی زمانی که گفتگوها به سطح وزرای خارجه کشیده شد، تیتر نخست خود را به این دست تحلیل‌ها اختصاص دادند.
 
با توجه به اهمیت شهر وین و سرعت خبررسانی محلی، نگاهی به نحوۀ خبررسانی از اتریش می‌اندازیم تا ببینیم رسانه‌های آلمانی‌زبان با چه رویکرد و سیاستی به مذاکرات (از عزیمت نمایندگان 5+1 به وین گرفته تا گمانه‌زنی‌های مثبت و منفی نسبت به حصول نتیجه) پرداخته و می‌پردازند.
 
*** آیا آمریکا، دست قوی‌ترِ گروه 5+1 است؟!
 
روزنامه اتریشی "Wiener Zeitung" آمریکا را نقش اولِ گروه 5+1 و نظرات سران ایالات متحده را در حصول نتیجه با ایران بسیار تأثیرگذار عنوان کرد و روز چهارشنبه در مطلبی با عنوان "در انتظار کری" نوشت: آمریکا تا به این لحظه، توافق با ایران را محتمل می‌داند.
 
 
این روزنامه افزود: اگرچه شک و تردیدهای متقابل هنوز به قوت خود پابرجاست و آمریکا همچنان اعتقاد دارد که ایران به دنبال ساخت سلاح اتمی است، اما بعید نیست که تا دوشنبه به تمامی جنجال‌های دهه اخیر بر سر پرونده هسته‌ای ایران  مُهر پایان بخورد.

برچسب‌ها: ستارگان ایران کهن, توافق, مذاکرات, 5, 1
ادامه مطلب

|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : علی سعیدی
تاریخ : یک شنبه 2 آذر 1393
مصالحه تاريخي در وين
باشگاه خبرنگاران از رویکرد سیاسی رسانه‌های آلمانی‌زبان گزارش می‌دهد
غوغای غرب بر سر فعالیت هسته‌ای صلح‌آمیز کشورمان نزدیک به 12 سال به طول انجامیده؛ ایستگاه‌های مذاکراتی یکی پس از دیگری آمدند و رفتند: با نتیجه، کم‌نتیجه یا بی‌نتیجه! اکنون همانند ماراتنی که قدم‌های آخر آن در بالاترین سرعت ممکن هستند، اکنون در وین، این "زمان" است که مهم‌ترین حرف را می‌زند.
به گزارش خبرنگار سیاست خارجی باشگاه خبرنگاران؛ تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای کشورمان با هدف به سرانجام رساندن توافقنامه جامع و بستن پرونده هسته‌ای کشورمان، روز سه‌شنبه تهران را به مقصد وین پایتخت اتریش ترک کرد. ضرب‌الاجل تعیین شده در دور قبلی گفتگوها ("برنامه اقدام مشترک") دوشنبه 3 آذر (24 نوامبر) بود.
 
رسانه‌های خارجی و مطبوعات غربی با تمرکز روی دور مهم و پایانی مذاکرات هسته‌ای ایران با 5+1 هر کدام از زاویه‌ای مختص خود به این مسئله نگاه کردند و طی روزهای سه‌شنبه، چهارشنبه، پنجشنبه و جمعه، یعنی زمانی که گفتگوها به سطح وزرای خارجه کشیده شد، تیتر نخست خود را به این دست تحلیل‌ها اختصاص دادند.
 
با توجه به اهمیت شهر وین و سرعت خبررسانی محلی، نگاهی به نحوۀ خبررسانی از اتریش می‌اندازیم تا ببینیم رسانه‌های آلمانی‌زبان با چه رویکرد و سیاستی به مذاکرات (از عزیمت نمایندگان 5+1 به وین گرفته تا گمانه‌زنی‌های مثبت و منفی نسبت به حصول نتیجه) پرداخته و می‌پردازند.
 
*** آیا آمریکا، دست قوی‌ترِ گروه 5+1 است؟!
 
روزنامه اتریشی "Wiener Zeitung" آمریکا را نقش اولِ گروه 5+1 و نظرات سران ایالات متحده را در حصول نتیجه با ایران بسیار تأثیرگذار عنوان کرد و روز چهارشنبه در مطلبی با عنوان "در انتظار کری" نوشت: آمریکا تا به این لحظه، توافق با ایران را محتمل می‌داند.
 
 
این روزنامه افزود: اگرچه شک و تردیدهای متقابل هنوز به قوت خود پابرجاست و آمریکا همچنان اعتقاد دارد که ایران به دنبال ساخت سلاح اتمی است، اما بعید نیست که تا دوشنبه به تمامی جنجال‌های دهه اخیر بر سر پرونده هسته‌ای ایران  مُهر پایان بخورد.

ادامه مطلب

|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : علی سعیدی
تاریخ : یک شنبه 2 آذر 1393